Bura paralizirala Makarsku, u prekidu trajektni promet prema Braču

Makarska je ponovo rekorder kada je bura u pitanju. Jutros u 6.38 sati zabilježen je udar bure od 155 km/h!

Zbog orkanske bure je u prekidu trajektna linija Makarska-Sumartin, a vozače se poziva na oprez zbog mogućnosti odrona, lomljenog granja i ostalih „nuspojava“ ovakvog nevremena. Ukoliko nema prijeke potrebe, najbolje je danas ostati u svojim domovima, a to se posebno odnosi na ljude treće životne dobi i malu djecu. GCOM je izdao meteoalarm za Makarsku.
– Meteoalarm za područje Makarske, Makarskog primorja i šire, prognozirao je crvenu opasnost. Crvena opasnost upozorava na izuzetno opasno vrijeme te je prognozirano iznimno intezivno meteorološko događanje s mogućim štetama i nezgodama te opasnostima po život ljudi. Često se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete državnih, područnih te gradskih tijela i službi u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere, poručuju iz GCOM-a. 

1 KOMENTAR

  1. Makarsku i njenu Rivijeru paralizirao je Kradeze i njegovi hajduci a ne bura bura puše dva dana i prođe a kradezeovska hobotnica ne prolazi nego svaki dan jača!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here