Dragan Čović je elementarna nepogoda za Hrvate u BiH!

Portal Megamedia analizira za hrvatski narod neučinkovito, u cjelini ponižavajuće i bestidno pravdanje HDZ-ovaca koji su nazočili danu Republike srpske i dodjeli odličja ratnim zločincima JNA i Vojske RS-a

HDZ BiH u svojim nevještim priopćenjima navodi: “Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović, posjetio je danas Banja Luku te je sa stranačkim izaslanstvom nazočio svečanoj akademiji povodom Dana Republike Srpske. Uz predsjednika Čovića u izaslanstvu hrvatskog naroda na svečanoj akademiji nazočili su i Vjekoslav Bevanda, dopredsjednik HDZ-a BiH, zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i riznice, Davor Čordaš, dopredsjednik HDZ-a BiH, Josip Jerković, dopredsjednik Republike Srpske i Josip Grubeša, ministar pravde BiH… Spin propaganda koja je uslijedila nakon jučerašnje nazočnosti hrvatskih predstavnika vlasti u povodu obilježavanja dana Republike Srpske, očigledan je primjer svega što je politička i medijska elita sa sjedištem u Sarajevu danas postala. Nazočnost hrvatskih predstavnika vlasti svečanoj akademiji dosegla je vrhunac i postala sredstvo obračuna s Hrvatima u Bosni i Hercegovini, osobito legitimnim hrvatskim predstavnikom i predsjednikom dr. Draganom Čovićem”.

U pomoć priopćenjima kakvih se ne bi postidjeli najrigidniji komunistički režimi, ili pak fašistički Goebbelsovi priskočio je i rođak šefa UDBA-e Stanka Čolaka iz Beograda, Bariša Čolak, voditelj takozvanog HNS-ovog odjela za ustavno-pravna pitanja koji je za plaćenički portal Dnevnik.ba komentirao “izmišljeni skandal” oko dr. Dragana Čovića i dana Republike Srpske:

“Pitanje je: što više neće izmisliti, kazati, slagati. Ovo što pojedini mediji u BiH rade više nije za komentiranja. Izmišljanje vijesti i fabriciranje skandala nije incident nego praksa i pravilo, matrica po kojoj sveukupna bošnjačka javnost radi i nastupa prema Hrvatima u BiH, pa tako i Draganu Čoviću jer je predsjednik HNS-a BiH. Nitko za ovo neće odgovarati i neće snositi odgovornost”, kazao je Čolak.

Kao stara agitpropovci s koumunističkim stažom i iskustvom u pomoć priskaču Borjana Krišto, Ivan Musa predsjednik beznačajnog HKDU BiH koja broji svega nekoliko članova u cijeloj Bosni i Hercegovini, nekoliko režimskih novinara iz Bosne i Hercegovine, te portali financirani od strane HDZ BiH.

Zaustavimo zlonamjernu i štetnu propagandu, medijska podmetanja i dezinformiranje. Okrenimo se jedni drugima i gradimo odnose povjerenja na temelju ustavnih načela konstitutivnosti i legitimnog demokratskog predstavljanja! STOP MRŽNJI !!!!”, napisao je Jugoslaven Čović na Twitteru.

Analizom izjava dužnosnika i novinara HDZ BiH, koji medijskim spinovima brane svoga već dobrano urušenog predsjednika HDZ BiH na odlasku, razumno je i ispravno s njihove dnevnopolitičke situacije. Što čitatelje potrala www.mega-media.hr, zbunjuje?

Priopćenja HDZ-ovaca sasvim su legitimna, opravdana, jer rade za sebe i za svoju materijalnu korist. Problem nastaje kada se u priopćenju ističe da su HDZ-ovci koji su nazočili proslavi neustavnog dana RS-a, i dodjeli posthumnih odličja ratnim zločincima vojske RS-a, predstavljeni kao predstavnici hrvatskoga naroda što je notorna laž. Imena i prezimena  lažno predstavljenih predstavnika hrvatskoga naroda u BiH koji su sudjelovali u uveličavanju zločinačkih orgijanja takozvane JNA i Vojske Republike Srpske i dodjeli odličja ratnom zločincu Slavku Lisici koji je primjerice samo u jednom danu mjeseca travnja 1992. godine oklopnim bataljunom Kninskog korpusa likvidirao 160 Hrvata, od toga 29 pripadnika Kupreške bojne i 19 civila Kuprešaka. Sva kupreška sela su spaljena, Rastičevo i Zlosela bila su prvi primjeri. General Janko Bobetko u svojoj knjizi „Sve moje bitke“, opisuje detalje kupreškog ratišta. HDZ-ovci koji se lažno predstavljaju kao predstavnici hrvatskoga naroda, na čelu s Draganom Čovićem nisu nazočili komemoraciji ili pak nekada na svetoj misi generalu Janku Bobetku. Hrvatski vitez Robert Zadro koji je poginuo 10. travnja 1992. godine na Kupresu, sin heroja Domovinskog rata Blage Zadre, kao i ostali poginuli kupreški vitezovi ostaje nezapažen u sjeni komemoracije Slavka Lisice, oficira takozvane JNA. U bitki za Kupres 1992. godine u kojoj je nestao i poginuo dvoznamenkasti broj grudskih branitelja HVO-a to ne smeta portalima koji u nazivu imaju ponosno ime Grude pisati hvalospjeve, oprostite na izrazu, bljuvotine o opravdanoj nazočnosti dužnosnika HDZ BiH ovoj lakrdiji njihovih komunista iz HDZ BiH.

Nažalost po hrvatski puk bitka za Kupres iz 1992. godine okončana je slavljem HDZ-ovaca 2019. godine u Banjoj Luci s dodjelom posthumnih odličja Slavku Lisici i drugima uz akademika koji nam u svojoj Twitter poslanici poručuje Stop Mržnji !

Koja koincidencija da su HDZ-ovci BiH, koji su nazočili proslavi beustavnog dana takozvane Republike Srpske 2019. godine te ne tako davne 1992. godine bili pripadnici agresorske JNA i u službi Vazduhoplovne industrije SOKO i zagovaratelji genocidnog poduhvata zvanog Velikosrpska agresija. Zabrinjava njihovo lažno predstavljanje 2019. godine kao predstavnika hrvatskoga naroda u Banjoj Luci. Zabrinjava i činjenica ne oglašavanja braniteljskih udruga u Hrvata, koje prešutno odobravaju nedjela sokolovaca i bivših uzornih članova Saveza Komunista koji se javljaju kao branitelji zločinačkih poduhvata srbočetničke armade.

Gdje su sada udruge proistekle iz Domovinskog rata, ili je pak bolje nazvati ih kao što ih je u svojim feljtonima nazvao portal www.mega-media.hr, Udruge proistekle nakon Domovinskog rata? Gdje su udovice poginulih hrvatskih branitelja, gdje je Udruga dragovoljaca domovinskog rata Herceg-Bosne, gdje je HVIDR-a, gdje je Udruga nositelja ratnih odličja? Slažu li se i oni s ceremonijom u Banjoj Luci i nazočnošću druga Dragana Čovića? Slažu li se i oni kako Hrvati trebaju podupirati odlikovanje ratnih zločinaca koji su zemlju natopili hrvatskom krvlju što u Šibeniku, što na Kupresu i drugim bojišnicama? Po našoj analizi vjerojatno je kako su s ovime suglasni samo bijedni čelnici tih udruga koji služe Jugoslavenu Čoviću kao cvijeće poput Sejde Bajramovića, ili pardon Željka Komšića koje često vole poistovjećivati u HDZ BiH. Zbog naših feljtona portal www.mega-media.hr bio je najčitaniji portal u 2018. godini kod članova HDZ BiH.

Časni medijski istup hrvatskih ministara Krstičevića i Medveda koji se ograđuju od sramotnog čina Čovića i njegovih Sokolovaca daje tračak svjetlosti, a kako će se oglasiti i koji general HVO-a, kao pripadnik Generalskog zbora Ljube Ćesića Rojsa i kritizirati sokolovce kao HDZ ovce. Afirmacija i obogaćivanje temeljnih vrijednosti JNA od strane predstavnika HDZ-a kao lidera komunističke partije JNA, sokolovaca, nije afirmacija na kojima će Hrvati opstati u Bosni i Hecegovini. Što se događa netom nakon istupa ministra obrane Damira Krstičevića i zapovjednika legendarne IV. Splitske? Jugoslaven Dragan sa svojim linkovima, odmah danas, subota 12. siječnja 2019. godine pokreće kampanju protiv generala Krstičevića u Bosni i Hercegovini, gdje od Jugoslavena Dragana dirigirani mediji od tužiteljstva Bosne i Hercegovine preuzimaju navodnu informaciju kako će protiv Damira Krstičevića biti podignuta optužnica zbog ratnih zločina u Bosni i Hercegovini.

Bijedan je onaj HDZ-ovac koji ne gine za očinsku grudu i danas nam promovira agresorsku odnosno srbo-četničku armadu i njihove navodne heroje. Budućnost HDZ BiH biti će u sreći ukoliko njegovo članstvo prepozna sokolovce i komuniste, koji se lažno predstavljaju kao predstavnici hrvatskoga naroda. Velikosrpska genocidna agresija na hrvatski narod ne može biti opravdana sloganom Dragana Čovića «Stop mržnji» ! Jednako tako ne može biti opravdana nazočnost HDZ-ovaca u Banjoj Luci, na proslavi dana RS-a, na genocidu nastale tvorevine koja je protjerala 200.000 Hrvata sa svojih višestoljetnih ognjišta, za što se posthumno dodjeljuju odličja oficirima takozvane JNA i VRS uz pljesak HDZ-ovca-sokolovca Dragana Čovića i njegovih poslušnika, kao navodnih predstavnika hrvatskoga naroda.

Kao prilog članku dodajemo popis nestalih i poginulih branitelja iz općine Grude i prilog HTV s kupreške visoravni iz travnja 1992. godine:

  • Maduna, Branko (1968. – Kupres, 1992.) – Nestao 10.04.1992. kada je pao Kupres, ubrzo pronađeni posmrtni ostaci
  • Majstorović, Željko (1971. – nestao na Kupresu, 1992.) – Nestao na Kupresu 10.04.1992.
  • Mikulić, Božo (1956. – Kupres, 1992.) – Poginuo 10.04.1992. na Kupresu
  • Mikulić, Mladen (1962. – nestao na Kupresu, 1992.) – Nestao 10.04.1992. na Kupresu.
  • Miličević, Stanko (1957. – Kupres, 1992.) – Nestao na Kupresu 10.04.1992., posmrtni ostaci pronađeni nakon 15 mjeseci.
  • Miloš, Slobodan (1968. – nestao na Kupresu, 1992.) – Nestao na Kupresu 10.04.1992.
  • Pejić Ante, (1970. – nestao na Kupresu, 1992.) – Nestao 10.04.1992. na Kupresu.
  • Sosa, Zdravko (1971. – nestao na Kupresu, 1992.) – Nestao na Kupresu 10.04.1992.
  • Zadro, Branko (1967. – nestao na Kupresu, 1992.) – Nestao na Kupresu 10.04.1992.
  • Zadro, Radoslav (1972. – Kupres, 1992.) – Poginuo 10.04.1992. na Kupresu.

Zaključak cjelokupne analize je kako je vrijeme da odstupe svi sokolovci i komunisti iz HDZ BiH i oslobode hrvatski narod u Bosni i Hercegovini od ropstva!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here