Dragana Čovića ne podržava preko 60% Hrvata BiH!

Diskriminacijska politika koju godinama provodi Dragan Čović u BiH, kroz politiku HDZ BiH, danas ima obilježja urušenog gospodarskog, kulturnog i političkog života Hrvata

Politika HDZ BiH nakon vojnog puča u HDZ BiH nakon 1998. godine pomirila je komunističke metode vladanja. Doprinos mržnji komunističkih struktura i lidera njihovih partija, toliko je eskalirao da su članovi bivše komunističke partije Jugoslavije masovno pohrlili u HDZ BiH.

Danas promatrajući HDZ BiH, ne možemo ni primijetiti tragove komunizma u Hercegovini. jednostavno su nestali, brisani su. Druga Tita zatajili su svi Hrvati koji su znali i pješice pohoditi na njegov grob. Tvorevina JNA, također je zaboravljena, kao što je zaboravljen zločin Velikosrpske agresije nad Hrvatima. Amnezija Hrvata postala je masovna pojava u BiH. Anemična politika Hrvatske, Hrvatima BiH osigurala je masovno iseljavanje za Njemačku, Irsku, Austriju itd. Posljedice Daytonskog sporazuma, vidljive su po europskim metropolama, koncertima mladih Hrvata koji pjevaju s hrvatskim estradnim zvijezdama. Veliki doprinos u današnjem stanju svakako imaju politički lideri koji su zadnjih desetljeća nezamjenjivi. Komunističke metode, vladanja  zamijenili su demokratskim diskriminacijskim.

Obrambeni mehanizam Čovićeve vladavine su organizirane kriminalne skupine, koje imaju svoje ćelije, a ćelije predstavljaju likovi s pseudonimima Tokmak, Plisa itd. Predstavnici ćelija kontroliraju tko može dobiti posao, a tko ne. Tko može poživjeti i preživjeti na svom ognjištu, a tko ne. Tko je meta raznih inspekcijskih i policijskih službi, a tko ne. Vrhovnik Dragan na ovaj način vlada skoro puna dva desetljeća. Svojom vizijom i misijom HDZ BiH doveo je Hrvate do litica rijeke Neretve. Mračni medijski spinovi  novinara iz Izbičnog, godinama uvjeravaju Hrvate kako je Dragan jedini nezamjenjivi lider . Slične spinove isti novinari radili su za vrijeme Sokolovih – komunističkih egzibicija. Danas moć Čovićevih medija, nepismenim Hrvatima BiH prešućuju, kriju sljedeće podatke: Prva izborna jedinica ukupno ima 5053 birača, a za HDZ BiH je glasovalo 533, dakle 11 %. Druga izborna jedinica ima 42 600 Hrvata, za HDZ BiH je glasovalo 14701, dakle 35%. Treća izborna jedinica ima 19731 Hrvata , za HDZ BiH je glasovalo 3 451, dakle 17 %.Četvrta izborna jedinica ima 2853 Hrvata,  a za HDZ BiH je glasovalo 543 Hrvata, dakle 19%… Sve ovo su nepobitne činjenice, uz koje ide podatak da HDZ kao opoziciju nema nikoga, nema SDP-a niti komunističke partije koju predvode Hrvati. Sve se stopilo konsenzusom u HDZ BiH. Analize izbornih rezultata su poražavajuće u broju Hrvata koji su izišli na izbore i podržali politiku Dragana Čovića , dodatno kompliciraju podatci o krađi i fingiranju izbornih rezultata od strane HDZ BiH.

Utjecaj hranidbenog lanca komunista, danas HDZ ovaca, preko javnih i državnih poduzeća enorman je na biračke popise ucijenjenih Hrvata. Stariji Hrvati se ne sjećaju veće represije partije, stranke HDZ BiH prema pojedinim hrvatskim obiteljima, koji su morali izići na biračka mjesta zaokružiti Dragana Čovića, slikati listić kao dokaz i dostaviti partijskom – HDZ ovom sekretaru-tajniku na razini  na kojoj se glasuje. Posebna sjena demokratske potpore Draganu Čoviću izražena je po rubnim srpskim općinama, gdje su srbi u većini, Glamoč, Mrkonjić, Bosansko Grahovo, Drvar, itd. Suma sumarum Dragan Čović danas je s svojim komunističkim sljedbenicima iz Vazduhoplovne industrije  JNA – Mostar, HDZ BiH doveo na rub propasti međunarodnih i državnih razina. Gubitkom izbora za člana Predsjedništva HDZ BiH, utjecaj Dragana Čovića na visoku politiku je minoran i beznačajan. Strani veleposlanici komentiraju Dragana Čovića kao izgubljeni slučaj i kamen spoticanja u razvoju, napretku  BiH. Radi se o čovjeku koji bilježi transformaciju od komuniste utopiste do demokratskog lidera HDZ-a, koji je uvukao  hrvate BiH u ponor iz kojega teško da iziđu. Nije sporno da se radi o  Jugoslavenu, koji se potpisivao ćirilicom i zakleo  Titu na vjernost Jugoslaviji, danas Regionu. Danas novinar iz Izbičnog, bivši bravar iz Lištice, kao prvo pero Dragana Čovića u svojim tekstovima naglašava da Dragan voli Muslimane – Bošnjake. Hrvati se pitaju, a kako ih  Dragan ne bih volio kada je Jugoslaven kao i oni. Potporu na izborima Draganu Čoviću i njegovoj diskriminacijskoj politici nije dala većina Hrvata BiH, preko 60%!

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here