FELJTON – TAMNA STRANA HDZ-a (54) KOS-Đontijada pod Čabuljom

Proteklih dana nakon jednog od naših feljtona službeno glasilo stranke objavilo je članak o potezanju konopaca i „seoskoj olimpijadi“ organiziranoj od strane jednog od „junaka“ iz naših prethodnih priča

Seoska priredba se održala prošlog vikenda na brdu iznad Mostara, a sve financirano novcima opet vas poreznih obveznika iz Bosne i Hercegovine. Na ovoj KOS-Đontijadi sudjelovao je i glavni junak većine naših feljtona Jugoslaven, KOS-ovac, drug Dragan Čović. On je i sam rodbinski povezan s potomkom Pere Čuljka iz Ladine koji je u svjedočenjima knjige „Otkopana istina Širokog Brijega“ u nakladi ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg izdaje hrvatskog domoljuba i škripara Benku Penavića partizanima. Matičar s Bogodola poslije prvih demokratskih izbora u Bosni i Hercegovini devedesetih godina, nakon tada plebiscitarne potpore hrvatskog naroda Bosne i Hercegovine Hrvatskoj demokratskoj zajednici kao pokretu izriče onu rečenicu za pamćenje: „Pobijedili su nacionalisti, izbori se neće priznati“!

Jednako tako i nakon II. Svjetskog rata njegov predak izriče onu čuvenu izdajničku rečenicu partizanima: „Benko se nalazi u pojati u Beglucima, ako dođete vaš je“!

Reportaža koja je objavljena u službenom glasilu KOS-a u Bosni i Hercegovini  je započela na 1350 metara nadmorske visine. Reporter navodi, čim je kročio na raskošno imanje brkatog KOS-ovca dočekale su ga različite delicije hercegovačkih tradicionalnih jela, ali zaboravio je napisati da je ta kuća s imanjem na planini podno Čabulje na osami i do koje je Elektroprivreda HZ HB dovela vodove trofazne struje u duljini većoj od 2 kilometra bez da je taj brkajlija za takav poduhvat platio iti jedne lipe. Izvor iz Elektroprivrede HZ HB čiji su podaci poznati redakciji kazao nam je da je vod do ovog imanja koštao preko 500 tisuća konvertibilnih maraka. Sasvim slučajno, navedeno javno poduzeće kontrolira ekipa KOS-ovaca iz uprave kojima poteze dirigira Jugoslaven Dragan. Ovo okupljanje KOS-a i njihovih sljedbenika podno Čabulje pod nazivom KOS-Đontijada je klasičan primjer kako rodbina i prijatelji Jugoslovena Dragana slažu kockice u kadrovskoj politici Hrvata u Bosni i Hercegovini. Našlo se tu svakojakih KOS-ovaca Čuljaka, Zelenika, Raspudića, Čovića, Ćubela, Drmaća i ostalih izdajnika hrvatskog naroda od II. Svjetskog rata na ovamo.

Događa se na tom imanju sve i svašta, obavljaju se i osmišljavaju najmutniji dogovori i planovi pljačke i osiromašenja hrvatskog naroda Bosne i Hercegovine. Nerijetko se na tom imanju okuplja šaroliko društvo povezane korupcije od akademske zajednice, sudaca, tužitelja, ravnatelja, političara, policajaca i kriminalaca kojima je svima zajedničko majka Jugoslavija i služba KOS-u.

Jesen i zima na tom imanju znače velike količine snijega, no ni to našeg brku ne može spriječiti da boravi u planini. To su opet osigurali porezni obveznici koji su platili tri službena automobila Zavoda za zapošljavanje HNŽ i to sva tri redom možete zamisliti s pogonom na sva četiri kotača. To je zato da bi naš KOS-ovac mogao nesmetano doći do kuće u planini. Nitko da postavi upit trebaju li Županijskom zavodu za zapošljavanje Mostar koji nikoga ne potiče i zapošljava osim rodbine i prijatelja našeg Jugoslavena tri automobila takvih karakteristika ( SUZUKI SX 4, ŠKODA SUPERB i TOYOTA LAND CRUISER)?

E pa dragi čitatelji našeg portala vidite da treba i ovakva priredba KOS-Đontijada koja se organizira u čast Jugoslavena Čovića i potomaka izdajica hrvatskog škripara Benke Penavića.

Naći će se u tom zahodu, pardon Zavodu i poneki autić za prevoženje tajnica-ljubavnica koje su mlađe 25 i više godina od našeg „junaka“ i koje degutantno na očigled muževa u svatovima i javnim mjestima ljubuju s KOS-Đontićem iz naše priče.

No vratimo se mi na KOS. Za potvrdu naših pisanja o djelovanju KOS-a je i činjenica da je još jedan potomak KOS-a odnedavno s mjesta rukovoditelja Zavoda za zapošljavanje u Općini Čitluk prešao u Zavod za zapošljavanje HNŽ Mostar na mjesto savjetnika matičaru s Bogodola. No tu nije kraj, taj savjetnik je za koju godinu pred umirovljenje i obavio je transfer svoga sina iz Zavoda za zapošljavanje HNŽ Mostar gdje je odradio pripravnički staž na svoje bivše mjesto Rukovoditelja Zavoda za zapošljavanje Čitluk. Inače savjetnik je nedavno na sjednici općinskog vijeća u Čitluku koja se ticala lokalnog kadroviranja bio prozvan od strane jednog općinskog vijećnika da mu je otac radio za UDBA-u što ovaj nije demantirao, niti je mogao jer svi u Brotnju znaju da je to notorna činjenica. Tako to radi KOS cijenjeni čitatelji – „s koljena na koljeno“.

Redakcija portala raspolaže sa najsvježijim podacima iz tužiteljstva vezano za provođenje istraga o većini KOS-Đontića bilo da se radi o razdoblju rata 1992-1995., ali i o njihovim kriminalnim i koruptivnim aktivnostima nakon rata do današnjih dana za koje se vode vrlo intenzivne istrage na različitim razinama koje ćemo vrlo rado prezentirati našim cijenjenim čitateljima u sljedećim feljtonima.(NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here