FELJTON – TAMNA STRANA HDZ-a (96) Prema anketi, Dragan Čović nema većinu, dijaspora odlučuje konačni ishod!

Potpora Jugoslovenu – ćiriličaru Draganu Čoviću od pojedinih neobrazovanih ” slučajnih generala” zaprepastila je čitatelje portala www.mega-media.hr koji nam ogorčeno šalju materijale u kojima su evidentirane kriminalne aktivnosti podupiratelja „junaka“ većine naših feljtona Jugoslavena i ćiriličara Dragana Čovića

Kojim Hrvatima BiH oni pružaju potporu? Dragan Čović kao lider HDZ BiH poznat je iz krim miljea Vazduhoplovne industrije SOKO Mostar, poznat je iz međunarodnih istraga koje se provode u trgovini oružjem s „neprijateljskim“ postrojbama Armije BiH i Vojske Republike srpske. Poznat je Dragan Čović i kao konzument Velikosrpske politike, agresije na hrvatski narod. Poznat je Dragan po niz kriminalnih aktivnosti – djela koji su završili u pravosudnim ladicama, s obrazloženjem nastupanja zastarnih rokova za kazneni progon. Ratni zločin Heliodroma, zatočenih civila koji su poslužili kao roblje Dragana Čovića i njegovih sokolovaca, samo je jedan od zločina. Tradicija komunizma u Hercegovini nasljedna je, prenosiva je s koljena na koljeno. Tragedija Hrvata je što se komunistička ideologija prenosi tranzicijom kapitala. Pretvorbeni kriminal Sokolovaca opisali smo u više brojeva feljtona. Dragan Čović kao akademik marksističkih mentora Hercegovine svakako zaslužuje Nobelovu nagradu za transformaciju imovine i pojedinaca. Natjerati ili motivirati rektora Sveučilišta u Mostaru na fotografiranje s plakatom Jugoslavena Dragana Čovića, puno govori o moralu, etici i poltronizmu istoga. Fotografija posuškog kamiondžije Ćesića, obiteljskog prijatelja braće Lijanovići, čitaj Radom za boljitak, koji drži sliku ćiriličara Dragana Čovića dajući mu potporu kao član nekakvoga zbora kojemu on pripada, svjedoči tumačenje tamne strane HDZ-a.

Veliki displej na mostarskoj prometnici Kralja Tomislava, popularnoj Aveniji oslikava sve one „ugledne“ kleptomane iz privatizacijskih afera koji daju potporu Jugoslavenu Draganu Čoviću. Našao se tu i sin poznatog ljubuškog Oznaša – Udbaša Grgića. Tu je i livanjski KOS-ovac kuponske privatizacije, kojemu je u Splitu obnovljen postupak nezakonite pretvorbe “Sunce invest”. Da im spomen očuvamo na komunističku ideologiju, jugoslovensku pretvorbu i hrvatsku privatizaciju, rijetki su oni sudionici pretvorbe, koji Jugoslavenu Draganu Čoviću istinskom sinu svih naroda i narodnosti BiH, koji mu ne/daju javnu potporu. Hrvati žale za Todorićem, jer da je i taj sin Orjune kojim slučajem u Hrvatskoj sigurni smo da bi i on dao potporu Draganu Čoviću. Potpora Jugoslavenu Draganu Čoviću može se nazvati “Orjunaši regiona ujedinite se“!

Ne bismo željeli ne spomenuti i predstavnike samozvanih braniteljskih udruga koje su nastale nakon Domovinskog rata, koje daju javnu potporu Jugoslavenu Čoviću.

U ovim potporama ćiriličaru Čoviću sažeta je sva bijeda i jad hrvatskog puka Bosne i Hercegovine. Udruge koje se predstavljaju proisteklim iz domovinskog rata i njihovi čelni ljudi koji su ponikli nakon domovinskog rata nemaju mandat niti od svojih članova, a godinama su na čelu udruga jer su iste preuzeli po nalogu mostarskih Orjunaša. Nadležna ministarstva im ovjeravaju godišnje skupštine kao održane, iako se one i ne održavaju. Uz već poznatoga ćiriličara Dragana, na jednoj od fotografija osoba nominalno ženskog spola je poznata udovica koja se praktično rastala prije ratnih događanja i onda nakon rata po nalogu preuzela Udrugu obitelji poginulih branitelja Hrvatskog vijeća obrane. De iure, raspuštenica je pokrenula brakorazvodnu parnicu prije rata, a sve zasluge je uzela nakon pogibije supruga koji je smrtno stradao (postoji mogućnost od Čovićeva ili Jelavićeva metka, pokoj  duši stradalniku) i koristi status udovice iz Domovinskog rata. Od petog sabora na ovamo ona dobiva stanove, kredite i druge zajmove zahvaljujući ljubovanju s „pokojnim“ predsjednikom KOS-a BiH, poznatim poručnikom JNA i KOS-ovcem iz naših ranijih feljtona, iako je tada konkurencija u ljubovanju s danas „olinjalim“ poručnikom JNA bila veoma velika (više o ovoj temi u sljedećim feljtonima). I danas su u partiji na odgovornim dužnostima prisutne konkubine našega poručnika JNA iz Severinine pjesme „Svi smo za te“. Pokojni otac predsjednice ove udruge poznati je prijeratni djelatnik UDBA-e poznat u Hercegovini po nadimku „Žutkić“. Taj izdajnik hrvatskoga roda je prije rata bio poznat kao veliki progonitelj Hrvata Hercegovine, osobito Brotnja. Početkom ratnih događanja Žutkić, otac naše „lijepe” raspuštenice krio se sve do svoje smrti, kako ga netko od progonjenih i isljeđivanih domoljuba Hercegovine ne bi iz osvete likvidirao. Mnoge Hrvate Hercegovine je isljeđivao i progonio kao državne neprijatelje, ali je njegova kćerka nakon rata dobila na dar od poručnika JNA mnogo toga u materijalnom i financijskom smislu te Udrugu obitelji poginulih pripadnika HVO-a koju i danas vodi kontinuirano desetljećima i ona je jedna od nezamjenjivih. Jedna od nekad perspektivnih „loverica“ i danas uživa status kod Jugoslavena Čovića tako što joj je isti smjestio kćerku i sina na dobro plaćena mjesta u pogađate koje javno poduzeće, Elektroprivreda HZ HB i slično. Tako možemo zaključiti, potomci „Žutkića“ nastavljaju s djelovanjem partije u JP Elektroprivreda HZ HB.

Drugi značajan lik na slici je istaknuta neznalica iz domovinskog rata koja je lutala od postrojbe do postrojbe bez ikakvog postavljenja i koji je predsjednik Udruge nositelja ratnih odličja HVO HB, notorni Lazar Martinović. Na mrežnim stranicama udruge koju vodi ovaj redikul u službi orjunaša navode da su ciljevi Udruge sljedeći:

  • zaštita statusa i interesa nositelja ratnih odličja,
  • očuvanje tradicije i identiteta postrojbi koje su sudjelovale u Domovinskom ratu, te obilježavanje njihovih obljetnica kao i bitnih događaja iz Domovinskog rata u BiH,
  • udruga se posebno angažirala u zaštiti prava svojih članova, tako što predstavlja i zastupa svoje članove u odgovarajućim nadležnim ustanovama i institucijama radi dosljednog ostvarivanja svih prava, potreba i interesa članova Udruge posebice u donošenju propisa o pravima nositelja ratnih odličja i članova njihovih obitelji, te na dosljednoj primjeni svih zakonskih propisa o pravima branitelja i nositelja ratnih odličja.

O pomoći i realizaciji ciljeva ove udruge mogu svjedočiti brojni visoki časnici HVO-a koji su pred tijelima Bosne i Hercegovine izloženi montiranim sudskim progonima ( Jelić, Major, Lasić, Ančić, Šiljeg, Tomić i drugi progonjeni pripadnici HVO-a pred komunističkom represijom u BiH ). Krajnje je nejasno kako je ovaj u najmanju ruku smiješni lik došao na čelo ove Udruge koju je prije njega vodio Božo Pavlović ratni zapovjednik bojne u Stocu. Po svjedočenjima osoba koje poznaju ovog redikula, svi od reda tvrde da on nikada nije bio raspoređen ni na kakvo zapovjedno mjesto, nego se po završetku rata pojavljuje kao nositelj jednog IZM-a Isturenog Zapovjednog Mjesta Mrkonjić Grad, ito pozadinskog. Oni koji ga poznaju čude se otkuda njemu odličje Reda hrvatskog trolista, jer on to nije mogao dobiti s obzirom da je kako smo naveli lutao kao pas lutalica po postrojbama bez formacijskog mjesta i bilo kakvog postavljenja. Na fotografiji s Jugoslovenom Čovićem uhvaćen je s Cartier satom za kojeg je redakcija portala zaprimila anonimnu dojavu od čitatelja iz Čapljine kako potječe iz „Stolačkog blaga“, opisanog u našim ranijim feljtonima (tržišna vrijednost sata s fotografije se procjenjuje na cca. 30 tisuća konvertibilnih maraka).  

Treći lik s našim Jugoslovenom je izvjesni Nikica Tomić predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata u ratnim krugovima manje poznat po uspjesima na bojištima, a više na ljubavnim bojišnicama.

U konačnici portal www.mega-media.hr se pita koliko Hrvate u Bosni i Hercegovini koštaju ove Udruge? Koga one uopće od braniteljske populacije predstavljaju? Kakav je legitimitet ridikula koji vode ove udruge? Koliko su učinile za dobrobit šire društvene zajednice i prava branitelja ili članova njihovih obitelji, ili su se pak kao „Žutkićeva“ kćer bjesomučno „namugali“ na račun djelovanja ovih udruga?

Pitaju li se Hrvati Hercegovine tko je nepismeni Lazo koji svoje visokoškolske diplome, vjerojatno samo tube kupljene na Univerzitetima koje kontroliraju Orjunaši poput vlasnika CKM-a o kojima smo pisali u ranijim feljtonima, zrači samo kada se prijavljuje na neki fingirani natječaj za članstvo u nadzornim odborima javnih poduzeća koje mu povjeri Orjuna.

Sreća je za hrvatski narod u BiH, što postoje međunarodne istrage, zakoni, pravda. Dragan Čović po anketama našeg portala zaostaje u liderskoj poziciji. Veću potporu za člana Predsjedništva BiH ima ugledna liječnica Dijana Zelenika. Predsnost Dijane Zelenike je za 12 tisuća glasova ne računajući glasove izvan Bosne i Hercegovine. Dragan Čović na dan 01.10.2018 godine bilježi potporu od 61 tisuću glasova. Dijana Zelenika bilježi potporu od 63 tisuće glasova. Trideset tisuća glasova dijaspore presuditi će tko će biti pobjednik Zelenika ili Čović!

Dijana Zelenika svakim danom postaje sve cjenjeniji kandidat za člana Predsjedništva ispred bosanskohercegovačkih Hrvata. Dragan Čović nakon izbora ne može izbjeći uhićenje i sankcioniranje za kriminal koji ne zastarijeva. Međunarodna istraga pranja proračunskog novca Republike Hrvatske koji je nenemjenski potrošen u BiH uz pomoć pravosudnih institucija BiH, prvenstveno Tužiteljstva BiH, evidentiran je. Dragan Čović ovim izborima završio je svoju političku karijeru bez obzira koji rezultat ostvario HDZ BiH, kojega je on lider. Prikrivanje kriminala sokolovaca HDZ BiH u izbornom procesu sastavni dio je promidžbe. Retorika i modeliranje izborne promidžbe s frazom nezamjenjivog Dragana Čovića, koji dobiva potporu “uglednika pretvorbe državne imovine ” –  “udruga raspuštenica i lopina s zlatnim satovima”, vremenom je izblijedjela. Predstavnici Crkve Hrvata svjesni “sotonske politike ” sokolovaca HDZ BiH – komunista, Jugoslavena Dragana Čovića izišli su s javnim priopćenjem kojim mole vjernike da svoj glas daju onima koji će poštivati načela i provoditi vrednote socijalnog nauka Crkve. Humska zemlja Hercegovina u povijesti politike, ratova, nedaća, nikada nije bilježila veću podvalu Beograda Hrvatima od trenutne, u osobi Dragana Čovića. Hrvatski narod zna, pamti, piše, bilježi tko su hercegovački JNA Sokolovci – komunisti. Hrvat Herceg – Bosne, svjestan je kako treba glasovati za istinskog kandidata koji provodi vrednote socijalnog nauka crkve. Generali HVO-a, koje progone sokolovci i njihova politika “Udruženog zločina”, Zaboravljeni branitelji kojima sokolovci uzurpiraju njihovu skrb –  prava na život, umirovljenici, radnici sokola, mladi Hrvati iz dijaspore Irske, Njemačke, Austrije, Hrvatske …vjernici daju potporu u tišini bez svjetlećih reklama – displeja- plakata istinskoj Hrvatici, majki, ratnoj liječnici Dijani Zelenika, kao kandidatu za člana Predsjedništva BiH. Jugoslaven Dragan Čović, da ima morala, vjere, časti trebao bi se pokajati za zlo koje je činio zadnjih desetljeća Hrvatima BiH, trebao bi povući svoju kandidaturu za člana Predsjedništva BiH, u ime dr. Dijane Zelenike, pa makar ostavku potpisao i ćiriličnim pismom.

2 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here