HIGHLANDER VELEBIT 2018 Sve je spremno za novu avanturu života

Ove godine očekuje nas drugo izdanje Highlander Velebita zbog kojeg svi planinari, zaljubljenici u prirodu i oni koji žele testirati granice vlastite izdržljivosti pakiraju svoje naprtnjače i kreću pravcem Velebita

Prošle su godine najizdržljiviji gorštaci unatoč armagedonu u obliku najgoreg kišnog nevremena koje Velebit pamti u posljednjih 50 godina, uspješno prehodali cijelu trasu dugu 104 km u predviđenom vremenu. Zbog vremenskih neprilika pred gorštacima se našao dodatan test izdržljivosti i pobjede uma nad tijelom, a planinarsko iskustvo time je opravdalo slogan ”avantura života”.
 
Ovogodišnji Highlander Velebit održat će se od 1. do 5. rujna, a ruta od 104 km koja sve prijavljene vodi kroz najljepši planinski dio Lijepe naše te dva nacionalna parka: Sjeverni Velebit i Paklenicu ostaje nepromijenjena. Do sada se na Highlander Velebit prijavilo više od 100 planinara spremnih postati hrvatskim Highlanderom, a za sve one koji im se žele pridružiti mogu svoju kotizaciju osigurati do 27. kolovoza.
 
Highlander Velebit u sebi krije mnogo više od planinarskog događaja, on je ujedno i promotor hrvatskih planina u Europi i gradi trenutnu naraciju o Hrvatskoj kao zemlji sunca, mora i plaža te joj pridružuje i naše čarobne planine koje su ističu svojom posebnosti  izmjene krajolika – od gustih bukovih šuma do golog kamena i krša. Uz to, događaj služi i kao poticaj zdravog načina života kroz kretanje i boravak u prirodi te je sredstvo edukacije o sigurnom planinarenju i održivom odnosu prema prirodi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here