Izaslanstvo češke Južnomoravske regije u posjetu Zadru

Župan Božidar Longin primio je danas izaslanstvo Južnomoravske regije iz Češke predvođeno njihovim županom Bohumilom Šimekom

Izaslanstvo u Zadru tradicionalno boravi u povodu Dana Zadarske županije čime potvrđuju dobru suradnju koja traje već  11   godina i koja  se sve više razvija. Župan Božidar Longin posebno je zahvalio Južnomoravskoj regiji na financijskoj  pomoći koju su dali za sanaciju šteta nastalih u poplavi u rujnu prošle godine , a riječ je o 50.000 eura. Župan Longin u svom je obraćanju istaknuo i dva kapitalna projekta koji su u završnoj fazi, početak rada nove Poliklinike u kojoj će sutra biti održana svečana sjednica Županijske skupštine i Luku Gaženica u kojoj će uskoro biti obavljen tehnički pregled za novi terminal.

Tome je dodao da je pred Zadarskom županijom novi gospodarski uzlet i da je daljnja suradnja sa Češkom jako važna. Direktorica TZ Zadarske županije Mihaela Kadija naglasila je kako nam je Češko tržište značajno jer ostvaruju 900.000 noćenja godišnje, te zbog povezanosti dvaju naroda. Na današnjem sastanku u Domu Zadarske županije, počasnom konzulu  Ivi Nešporu uručeno je priznanje TZ Zadarske županije za poseban doprinos turističkoj promidžbi Zadarske županije u Češkoj. U izaslanstvu Južnomoravske regije danas je bio i Stanislav Juránek bivši župan koji je sa našom županijom potpisao Sporazum o suradnji između naših dviju županija.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here