Kaufland: U našem centru u Makarskoj provedena je deratizacija i nema više miševa

U članku naslova „U makarskom Kauflandu među policama šetaju – miševi!“ koji je 14. prosinca 2018. objavljen na internetskim stranicama portala www.mega-media.hr, riječ je o tome kako „među policama, prolazima šeću miševi“

Voljeli bismo skrenuti pažnju na to kako je u našoj poslovnici u Makarskoj pronađen mrtav miš, što je posljedica provedene deratizacije.

Naime, Kaufland Hrvatska u svim svojim poslovnicama redovito provodi stroge kontrole koje između ostalog uključuju i redovite posjete vanjskih deratizacijskih tvrtki kako bi se osigurali maksimalni higijenski uvjeti. Kontrole poput deratizacije preventivno se odrađuju jednom mjesečno, a po potrebi i češće.

Budući da se poslovnica u Makarskoj nalazi na ulazu u šumu, što prema informacijama stručnjaka za deratizaciju predstavlja veći rizik za potencijalne nametnike, Kaufland je pojačao kontrole na tome području te ih tamo provodi čak i više puta mjesečno. Tako su primjerice u poslovnici u Makarskoj kontrole u proteklih šest mjeseci bile učestalije te je kao posljedica zadnje provedene deratizacije pronađen mrtav miš vidljiv na slikama.

Sve mjere koje vanjska tvrtka za Kaufland izvršava, provode se sukladno svim zakonskim propisima Republike Hrvatske i direktivama Europske unije, koristeći pri tome sredstva odobrena od Ministarstva zdravstva RH.

Marija Franić, voditeljica Službe korporativnih komunikacija