Kolinda Grabar-Kitarović – pokrovitelj Olipskog ljetnog festivala

Monodramom “’Sve što sam prešutjela“ u izvedbi Mie Begović u subotu 14. srpnja s početkom u 21 sat započinje svečanost otvorenja ovogodišnjeg izdanja Olipskog ljetnog festivala koji će se odvijati do 10. kolovoza  na otoku Olibu, a neki od festivalskih sadržaja biti će izvedeni  i na drugim otocima zadarskog arhipelaga – Istu i Silbi

Ova ljetna manifestacija od kulturno-umjetničkog  i turističkog značaja za otok Olib i cijelu Zadarsku županiju i ove godine se odvija pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH – Kolinde Grabar-Kitarović te Ministarstva obrane RH, uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH, Upravnog odjela za kulturu i šport Grada Zadra i Upravnog odjela za razvitak otoka i zaštitu okoliša Grada Zadra, Upravnog  odjela  za društvene djelatnosti Zadarske županije,  brojnih sponzora i donatora te medijskih pokrovitelja.

Bogat i raznolik festivalski program obiluje atraktivnim kazališnim predstavama, koncertima zabavne, klasične i rock glazbe, sportskim sadržajima te zanimljivim radionicama, a u kojem sudjeluju domaći i strani eminentni  umjetnici i umjetničke organizacije. Olipski ljetni festival odvija  se u organizaciji Udruge OLIB i Kazališne družina Bastien,  a pod producentskom i redateljskom palicom  Ljube  Zečevića te tehničkim vodstvom Euzebija Šimunića. Produkcijska podrška projekta je kreativna platforma  Organizam.

O detaljima programa razgovarati će ravnatelj i producent Ljubo Zečević, članovi Organizacijskog odbora Olipskog ljetnog festivala 2018., glumica Mia Begović, Mladena i Miro Gavran iz Teatra Gavran, kazališna producentica Jadranka Svaguša, zapovjednik Orkestra Hrvatske ratne mornarice bojnik Milan Milas i voditelj klape HRM “Sveti Juraj“ nadnarednik Marko Bralić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here