Makarski SDP-ovci uputili kritike vladajućem HDZ-u

Na današnjoj novinskoj konferenciji makarskog SDP-a, predsjednik Sretan Glavičić sa najbližim suradnicima govorio je o godini na izmaku

– Jedan od primarnih ciljeva novog vodstva stranke i mene kao predsjednika bio je povratiti povjerenje i reaktivirati članove koji su se u prethodnom periodu pasivizirali, a posebno privući i animirati nove članove. Negativno ozračje u stranci na nacionalnom nivou učinilo je svoje, pa su tako i dva dugogodišnja člana stranke, ujedno i članovi Gradskog odbora odlučila izaći iz stranke. Svjesni toga, Gradski odbor Makarska još je krajem lipnja donio Odluku koja odražava stav naše gradske organizacije i koja je unutarstranačkim putem upućena predsjedniku Bernardiću, Predsjedništvu i Glavnom odboru naše stranke. Ukazali smo na nezadovoljstvo članova gradske organizacije sa stanjem te načinom kako funkcionira i kako se vodi SDP, te smo tražili da se u najskorije vrijeme raspišu unutarstranački izbori za sva tijela stranke, kazao je Sretan Glavičić.
Sretan Glavičić osvrnuo se i na projekte koje je započeo SDP i bivši SDP-ov gradonačelnik Tonći Bilić poput dvorane Arte, vrtića u Velikom Brdu, groblja u Velikom Brdu, zgrade na Sportskom centru itd.
– Nakon odugovlačenja gradske vlasti i izmišljanja problema oko statike zgrade, samo sa ciljem da bi se sebi dalo na važnosti, otvorena je Dvorana Arte sa kojom je grad dobio funkcionalnu dvoranu za kulturne priredbe, otvoren je i vrtić u Velikom Brdu, iako smo ovdje na žalost doživjeli da se našem projektu promijenila namjena, te se izigrao dogovor sa mještanima Velikog Brda; dovršeno je groblje u Velikom Brdu, no kako smo svjedoci sa velikim tehničkim propustima,  završena je i otvorena stara zgrada na Sportskom Centru  gdje je JU park prirode Biokovo dobio ekskluzivne prostore za obavljanje svoje djelatnosti, dok su ostali prostori i smještajni kapaciteti, usprkos inicijalnoj odluci da budu u funkciji sporta i sportaša našeg grada, dati u najam ili su ustupljeni  nesportskim institucijama, kazao je Glavičić.
SDP-ovci su podsjetili kako su u Gradskom vijeću oni manjina, ali da su se u suradnji sa svojim koalicijskim partnerima suprotstavili nekontroliranoj gradnji, borili su se za Dom zdravlja te natjerali vladajuće da se održi tematska sjednica Gradskog vijeća o zaštiti prostora Osejava i Sv. Petar.

sretan glavicic - Makarski SDP-ovci uputili kritike vladajućem HDZ-u– Pokazali smo kako se na sakriveni i mučki način želi okupirati veliki dio javne površine. Zato smo  kasnije prilikom promjene prostornog plana, bili žestoko protiv istog. Vijećnici  SDP-a, sviđalo se to nekome ili ne, prvi su razotkrili aferu u Uredu turističke zajednice i upozorili na netransparentnost u radu i trošenju novca za neplanirane izdatke, otkrili smo i da je Gradonačelnik podigao cijene parkinga bez da je o tome izvijestio javnost,  da je imenovao članove Nadzornih odbora i Upravnih vijeća gradskih institucija protivno važećem Pravilniku i bez osnovnih kvalifikacijskih uvjeta imenovanih članova. Mi smo objavili da se  netransparentno i bez kriterija dodjeljuju javne površine, a rezultat toga, danas je ono što se dešava na sv. Petru kod Lanterne gdje se devastira prostor, rečeno je na novinskoj konferenciji.
Sretan Glavičić je objasnio i zašto SDP nije želio podržati proračun Grada za 2019, godinu. Na zadnjoj sjednici GV nismo podržali  gradski proračun za 2019.

Prema njegovim riječima, velika  zamjerka je i na prenapuhanom proračunu uvećanom za 50 % u odnosu na ovogodišnji  u visini od 50 milijuna kuna , a osnovna zamjerka  je da se tih 50 milijuna bazira na prihodima od  dozvoljene divlje i nekontrolirane izgradnje i  betonizaciji Makarske.

– Naš klub vijećnika pokušao je amandmanima  kroz raspravu na ovom GV popraviti što se popraviti još moglo.  Svi amandmani, njih 20 je odbijeno . Vladajući su pokazali  kako ova gradska uprava funkcionira ne prihvaćajući  niti jedan prijedlog našeg kluba, obrazložio je Glavičić.
Novinsku konferenciju završio je riječima kako je pred SDP-om puno posla i još veća odgovornost, kako u unutarstranačkom radu i vraćanju  povjerenja građana, tako i u političkom djelovanju unutar grada.
– Bit ćemo kao i do sada zaštitnici javnog interesa. SDP u ulozi opozicije nema namjeru predati se i pustiti HDZ-u i satelitima da samovoljno vlada, već ćemo i dalje ukazivati i boriti se protiv svih nepravilnosti i pogrešaka u rukovođenju gradom, a pri tom i raditi na našem planu i viziji za bolji grad  i bolju budućnost naše voljene Makarske,kazao je Glavičić.

17 KOMENTARI

 1. Ista su to govna licemjerna,. Kad su bili na vlasti nista nisu radili pametno za korist gradjana vec samo za svoju tj. KRIMINAL I lopovluk,, unazadili I privarili glasac,,,, sad ovaj kurbin sin Kao I brkan prodaje demagogiju I lazi,,.. Sretane jesi govna smece jedno lazljiva ti I adz, svi ste isti I nece moja obitelj nikad vise glasati za vas jer si smece a ne covik,,, smrdi ti iz usta koliko lazes Kao da ti je krepa u pesnjama stakor govnar u.

 2. Bas si glavicicu demagog I mutikasa, ne razlikujes se ti seronjo I ta tvoja partija od adz kriminalaca. Kad si bio na vlasti bio si iskljuciv u svakom pogledu, pogodovao si Sa bilicem krmkom samo svojima iz partie tj. obican covik bez parrijske pripadnosti nije mogao ostvariti fitu kruva a kamo li casu vode ili Nedaj boze neki posao I slicno. Samo pogoduje te partijskim clanovi a za ostale vas nije briga. Dici ste uzimali iz usta jer su im roditeljima bili nesto duzni. Betonirali ste I primal mito Kao I ovi sad Ali to je poznato. Prema tome ne seri govnaru I mucki prevarantu, jeben tebe I adz “govna lopovska. Jadan ti li je onaj tko za tebe glasa ili pak onog narkomana I lupetinu brkana,,

 3. Nikad niste imali obraza a kamo li socijalnu osjwtljivost ili demokraticnost. Bili ste I ostali jadnici I govna os pojave zajedno Sa hdz kompanjonima jer sve dilite, a ovde prodajete fore za budale I kako Kazes nove clanove. Jos Malo PA ce vas I obitelj napustiti a ne samo clanovi Koji su svatili da ste stakori Kao I vasi kompanjoni hdz antihrvatina. Nissan te Jo’s srija jer se skrivas patangano Ali ka te vidin lazljivce najradije bi te prokinio nogon u prkno I rignio u tu ruznu I bez obraza lazljiva cunku smrade.

 4. Jeli istina da ce se Miro Mucic prikljucit SDP-u???? Prica po gradu da ce cuvat Bernardicu kisobran kad dodje u posjet Makarskoj ako padala kisa. Kaze Bere je veca faca nego Joze..

 5. Gospodine Glavicic,nakon sto ste iskoristili vas polozaj kao vijecnik u proslom mandatu gv,naredili ste direktoru Cedi Crljenu(Makarski komunalac) da vam zaposli sina na mjestu sefa(upravitelj)groblja,znajuci sasvim dobro da vas sin nema uvjeta i kvalifikacije za takvo radno mjesto(SSS-automehanicar).Na tome niste stali te ste isto opet iskoristili svoj polozaj te ste svoju nevjestu zaposlili u DV “Biokovsko zvonce”
  Da imate imalo obraza povukli bi ste se iz politke i prepustili mjesto nekome kome je stvarno stalo do postenja i pravednosti.

 6. Kako ga nije sram. Uhljebio je sina bez škole i nevistu u vrtić. I sad se javlja. A di je oni krmak Bilić koji je samo pogodova sebi i svojim istomišljnicima. Nek se poklopu ušima. Sram vas bilo borite se samo za svoje guzice.

 7. Sreten Govnarcic
  Sta ce to ustogljeno smece, jedino gore od hdza je ova propala stranka sdp. Braca su to, uhljebi i uzmi. Vise voli kuvertu nego sina.

 8. Komunjaro cetnice makarski sve si iskoristio zaposlijo govnaru smrdljivi kad te sretnem nabit cu te nogom smece cetnicko nije ni hdz posten al je daleko bolji smece jedno

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here