Može li Branko Šare biti legitimni predsjednik HKS-a?

Branko Šare

Je li Branko Šare izabran za predsjednika Hrvatskog kinološkog saveza (HKS) sukladno Statutu i Zakonu o udrugama?

Mnogi tvrde da nije i za to predočavaju brojne argumente. Jedan od njih je i prof.dr.sc. Nikša Lemo iz Zagreba koji je o svojim sumnjama u regularnost izborne skupštine u HKS-u na kojoj je izabran upravo Branko Šare, izvijestio sva nadležna tijela: Bojana Matakovića, tajnika HKS-a, Izvršni odbor, Nadzorni odbori i Verifikacijsku komisiju Izborne skupštine. Lemo tvrdi da se nisu razmatrali programi i prijavnice ostalih kandidata te da su u Izbornoj skupštini sudjelovali delegati kojima je istekao mandat. Kaže da protiv Šare nema ništa, ali da zakonsku proceduru  valja poštivati.
Da se nešto čudno događalo uoči Izborne skupštine na kojoj je izabran Branko Šare, svjedoči i Maja Milinković, dr.vet.med. iz Zagreba, predsjednica Kinološkog kluba Moloških pasa koja je dala sljedeću pisanu izjavu: „Voljna sam posvjedočiti da me je tajnik HKSa g.Bojan Mataković zvao 10-ak dana prije zadnje dvije izborne skupštine kako bi pitao za koga će KKMP Zagreb glasati . Prvi puta sam rekla da je klub izglasao da se glas da g.Selimoviću a drugi puta ( 4 godine kasnije) ga je zanimalo hoćemo li dati glas g.Paviću . Na moj odgovor da je klub odlučio glasat za g.Lemu dobila sam savjet kako je on „ego manijak ,gay i nije dobra osoba za predsjednika” i da je jedino bitno da ne glasamo za g.Pavića jer „on nije uračunljiv i da bi otpustio sadašnje zaposlenike i doveo svoje ljude“. Kako sam o oba razgovora obavijestila svoje članove na redovitim sastancima sigurna sam da članovi kao i g. Vrbanović (blagajnik) mogu potvrditi ovu moju izjavu.“.
Da je Branko Šare izabran nezakonito, tvrdi i Mladen Latinac, predsjednik Kinološke udruge Trilj i predsjednik Epagneul Breton klub Hrvatska koji je putem odvjetničkog tima podnio čitav niz kaznenih prijava koje se ne odnose samo na izbor i imenovanje Branka Šare već i na utaju poreza, pranje novca i čitav niz nezakonitosti za koje Latinac smatra da se nekažnjeno provode godinama unutar HKS-a. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here