OTKRIVAMO Kako Dragan Čović kadrovira unutar Katoličke crkve u BiH!


Da je jugoslavenski vrag ponio svoje iz Mostara, preko Prozora – Rame do Sarajeva svjedoče činjenice biranja župnika, gvardijana i provincijala, uz asistenciju i nalog agenata zloglasne Kontra obavještajne službe Jugoslavije, djelatnika bivše Službe državne bezbjednosti, Jugoslavena, ćiriličara, danas HDZ-ovca Dragana Čovića i njegovih sokolovaca

frasotone 1 818x1024 - OTKRIVAMO Kako Dragan Čović kadrovira unutar Katoličke crkve u BiH!
frasotone 2 - OTKRIVAMO Kako Dragan Čović kadrovira unutar Katoličke crkve u BiH!
frasotone 3 - OTKRIVAMO Kako Dragan Čović kadrovira unutar Katoličke crkve u BiH!

Za mostarske frasotone novca i nemorala znamo, sami čin dovođenja oficira-kapetana Jugoslavenske narodne armije za predsjednika HDZ BiH, mimo volje pokojnog predsjednika dr. Franje Tuđmana, ostala je zapisana za povijest, kao i njihova fratarska-franjevačka obljubljenost s kapetanom JNA, Antom Jelavićem. Sindrom obljubljenosti frasotona s djelatnicima Jugoslavenske zrakoplovne industrije – Kontra obavještajne službe ima  svoju znamenitu mostarsko – beogradsku povijest.

Kontinuitet Jugoslavena u instaliranju podobnih  frasotona, protiv je načela majke Crkve u Hrvata. Biskup Ratko Perić javno se odrekao frasotona kao i Jugoslavena, danas HDZ-ovaca. Tako za povijest ostaje upisano kako biskup Perić nikada nije dozvolio sotoni prići blizu svetosti. Primjer ramskih frasotona koji bivaju imenovani po naputku Jugoslavena i ćiriličara plijeni pozornost svetoga križa na Šćitu.

Imenovanje Jozića za prvog fratra Rame točnije gvardijana protiv kojega je glasovalo 18 fratara, a za 8 fratara. Asistencijom i preporukom ćiriličara Čovića, u provinciji Bosne Srebrene biva imenovan Andrija. Moć Jugoslavena pokazala se većom od moći 18 fratara provincije koji su glasovali protiv Andrije. Imenovanjem Andrije, ramskim grijesima-propustima raspolaže Jugoslaven- HDZ-ovac Dragan. Kada zatreba, fratar u ruke uzme i plakat svoga predsjednika i puku šalje poruku za koga treba glasovati. Puk pod utjecajem 18 fratara, ne dade glasove Andriji i Draganu već poštenom sunarodnjaku, doktoru Ivančeviću.

frasotone 4 - OTKRIVAMO Kako Dragan Čović kadrovira unutar Katoličke crkve u BiH!

Povijest je zapisala kako ramski fratri nikada nisu podržavali Jugoslavene i ćiriličare, pa bio to i Dragan Čović. Povijest bilježi kako su tri pratrine agitirale za ćiriličara i izgubili. Kako bi im spomen očuvali, njihova imena su: Andrija, Mijo i Vinko. Sva trojica su bila protiv čestitog doktora Ivančevića, koji je sa svojim ponosnim ramskim narodom izvojevao pobjedu, kako u ratu tako i u miru. Poručio je doktor ćiriličaru kako Prozor-Rama nikada neće pasti.

Otvaranje Doma za stare i nemoćne presedan je Jugoslavena koji opstruiraju projekat već tri godine, čestitog doktora i ponosnog puka Rame. Moć Jugoslavena Bosne srebrene, koji su poznati iz afere Sićajinih 100.000 KM-ova, koje mu je dodijelila izvanbračna kćerka udbaša Stanka Čolaka. Udbaškim metodama, pratrine uz asistenciju i sponzorstvo Jugoslavena, preko udruge “Vran” podižu spomenik vođi ustaške milicije u Rami poznatom Geganu.

frasotone6 - OTKRIVAMO Kako Dragan Čović kadrovira unutar Katoličke crkve u BiH!

Ramski branitelji koji su nastradali Velikosrpskom agresijom sokolovaca nisu dobili spomenike, a Gegan je. Jerko neki Pavličević sije zlo Jugoslavena i ćiriličara, tako vremenom nastradaju i stada ovaca kada ćiriličari najave posjet Rami za izbore. Sićaja dobio prekomandu u Livno kod Borjane po nalogu Čolaka i Čovića, uz riješene financijske egzekucije, Sićaja po zadatku Borjani u Livno Busu – kriminal u javno propagira oprost grijeha. Jugoslaven Čović iz Mostara kao HDZ-ovac preko Rame uz asistenciju Andrije, Mije i Sićaje ima uporište u bosanskoj politici srebrenih jugoslavenskih i komunističkih niti.

Oni znaju tko je koga obljubio i tko je u narodu obljubljen, evo u Prozoru i Rami pogriješiše. I propust je grijeh Jugoslavena, Prozor-Ramu propustiše, ali ne svojom voljom. Svojom voljom ne žele otvoriti Dom za stare i nemoćne koji je načelnik Prozora izgradio.

4 KOMENTARI

 1. Ako se ikoga živoga može nazvati frasotonama onda je to sigurno klub tih 18 kojima se busaš i dičiš. A upitno je jeli ih 18. Među njima u sotonskim djelima prednjače livoruka sotona=pedofil i pijani ćelavi mucavac= čedomor koji piše karikature o fratrima. Ima njih još sa posebnim karakternim crtama iz tog kluba 18 a s njima se šlepa i načelnik koji je jedini živući iz komunističkog i postkomunističkog vremena pokušao uticati na izbor provincijala bosanskih fratara i gvardijana i župnika. Na takav čin se niu usudili čak ni najprekaljeniji kadrovi komunističke partije jer su i oni prezali pred tako krupnom i ozbiljnom stvari. Možda načelnik ne zna, ali njegova desna ruka za prljave stvari, školovani kadar DB, nastavnik tjelesnog, ima snimak kako načelnik preko fratara iznuđuje ogromnim novcima izbor drugog kandidata za provincijala. Spretnom ili nespretnom okolnošću taj snimak je dospio u ruke onoga ko ga ne bi smio imati! U svakom slučaju materijal je napravljen profesionalno,DBeovski,bez greške,bez znanja učesnika. O ovom klubu se polako slaže mozaik o financijskim malverzacijama milionima maraka općinskog proračuna ali o tom-potom. Doći će i to na red jednom prigodom.
  Toliko za sada o klubu 18…
  A to koliko je čvrsta pobjeda načelnika pred HDZom u Rami može svak provjeriti uvidom u rezultate prošlih izbora… Ako pobjedom načelnik smatra to što je njegova opcija dobila stotinjak glasova više od HDZove u tako maloj sredini kao Rama i nigdje ali baš nigdje u ostatku BiH- jadna mu pobjeda koja već ima zadah poraza na sljedećim izborima. Načelnik je mogao pobjedom zvati izbore prije 8 ili 10 godina ali sada… eto koliko je dobra napravio za Ramu i kako je to narod prepoznao. U suvremeno vrijeme,nakon 2 svj rata, više je ramljaka napustilo Ramu u vrijeme dok njome vlada Ivančević nego u 10 godina otkada je urađeno jezero i potopljena zemlja! To su dometi “čestitog doktora” i njegove politike. Ali zato postoje njegove bukadžije obučene u fratarski habit i odijelo lakomosti i gramzivosti proračunskog novca kojega načelnik izdašno daje onima koje je pretvorio u pse da laju protiv Čovića i HDZa.
  Kad spomenuste gradnju spomenika, Zašto načelnik nije u ovih 10ak godina vladavine napravio spomenik braniteljima kako im priliči? Ako već spotičete HDZu izgradnju spomenika Geganu kojega je narod prilično dobro poznavao, kakva je svrha i smisao izgradnja spomenika Tvrtku, totalnom povjesnom anonimusu, imenu kojega niko u Rami ne zna i ne pozna, Tvrtku,povjesnoj nebitnosti i trivijalnosti? Jedini smisao je da se njegova povjesna neznatnost usporedi sa načelnikovom sadašnjom raskalašenom nesposobnošću i bahatošću,neodgovornim rasipništvom i pijankama,u ocrnjivanju svega i svakoga i financiranjem bezperspektivnih projekata!

 2. Načelnik se nije odlučio raditi spomen braniteljima HVO-a i Hrvatima jer je on na liniji pojedinih fratara koji drže HVO i Hrvate za genocidan narod, agresora, rušilački faktor u BiH, udruženje zločinaca… Zato se odlučio praviti spomenik Tvrtku da udobrovolji koalicionog partnera u vlasti u Rami bez kojega bi bio niko i ništa. U vlasti je sa onima koji su napravili zločine u Uzdolu i drugim mjestima gdje su stradali Ramljani ali to načelniku ne smeta jer je njegova briga za proračun velika…

 3. #Poznato je da se u Rami ne podržavaju Jugoslaveni i ćiriličari pa bio to i Dragan Čović… Čestiti doktor je poručio: Prozor neće pasti!#
  Jaoooo pa otkud je samo naučio ” čestiti doktor” parolu ” Prozor neće pasti”? Ovo je najtvrđi oblik komunizma kad neko ovako nešto poruči… Ta toliko korištena komunistička i jugoslavenska krilatica. Bit će da se “čestiti doktor” još nije naučio nijednoj paroli koja nije iz komunističke ostavštine. To govori o njemu i onima koji ga podržavaju. A istini za volju nitko se nije unio u posle kadroviranja fratara kao doktor Ivančević. On je osigurao logistiku što se tiče para za izbor fratara,župnika, gvardijana i provincijala. O tome ima snimak presretnutih telefonskih razgovora načelnika i još nekih fratara. Ovdje se namjerno želi krimogeni i jugonostalgični karakter pripisati ljudima koji nemaju veze s tim ( Džolan, Jozić, Sičaja). Zar je pogrešno dati podršku čovjeku koji je dobio više od 250 000 glasova Hrvata na izborima? Ili je ispravno dati podršku čovjeku koji je nositelj zlatnog ljiljana, vojske koja je izvršila pokolj ramskog naroda u zadnjem ratu, funkcionera koga je izabralo 300 000 muslimana i nekoliko stotina zavedenih mržnjom Hrvata? Dati podršku Lagumdžiji i s njim se slikati pred Ramskim samostanom? Jeli ispravno dovesti na svetkovinu Male Gospe u Ramu, na Šćit, srbina G Grahovca i s njim se slikati i likovati mu kada se obilježava četnički pokolj tisuća nevinih ljudi u Rami? To su činila bivša dvojica gvardijana koji fingiraju načelniku uz podršku nekoliko fratara. I sad je problem ako se od takvog licemjerja želi neko distancirati.
  Znano je da Čović nije najbolje rješenje za stanje Hrvata u BiH ali imaju li Hrvati odvažnijeg i boljeg od njega da ih predstavlja? Sigurno to nije ” čestiti doktor” i njegova politika a ni onih koji mu daju podršku ali ih je svaki dan sve manje.

 4. Ahahahaha koja karikatura… Trebate srušiti načelnika…. Ahahaha…. Pa zar treba gvardijan ili fratar za srušiti načelnika? Dovoljno je bilo tko,konobar, bilo tko, da stavi na stol čašicu ili bocu sa rakijom tako daleko da se načelnik mora ustati da ju dobavi… Čim se ustane- past će! Eto, ne treba gvardijan i Čović za srušiti načelnika jer past će sam ko klada!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here