PITANJE DANA Hoće li se HKS uspjeti riješiti „zločestog“ Mladena Latinca?

Iako u Hrvatskoj već postoji Epagneul Breton klub i to sa sjedištem u Trilju te je isti upisan u Registar udruga RH pod registarskim brojem 05000865, izvjesni Nevenb Ljubičić poziva zainteresirane da osnuju udrugu koja već postoji?!

Na prvu, reklo bi se da je Neven Ljubičić samo malo neupućen kada ne zna da već postoji Epagneul Breton klub Hrvatska, no stvari nisu tako jednostavne kako se čine. Razlog pokušaja osnivanja paralelnog kluba odnosno udruge leži u činjenici da je predsjednik postojećeg kluba Mladen Latinac koji, za razliku od mnogih, voli misliti svojom glavom. Razmišljajući o radu Hrvatskog kinološkog saveza, Mladen Latinac došao je do brojnih spoznaja koje su upućivale da se tamo ne radi po zakonu. Sve to je rezultiralo brojnim prepiskama, kaznenim prijavama i sl. „Zločesti“ Mladen Latinac zbog toga nije odgovarao strukturama unutar Hrvatskog kinološkog saveza pa su njegovu Kinološku udrugu Trilj u rekordnom roku izbacili iz Saveza. Međutim, Mladen Latinac ne posustaje u svojoj odlučnoj namjeri da razotkrije model funkcioniranja Hrvatskog kinološkog saveza pa su se neki dosjetili kako bi bilo dobro oduzeti Latincu i drugu udrugu odnosno pokušati marginalizirati značaj Epagneul Breton kluba Hrvatska sa sjedištem u Sinju, pa je prijespomenuti Neven Ljubičić na sebe preuzeo ulogu osnovati još jedan Epagneul Breton klub Hrvatska.

Mladen Latinac Trilj 5 1024x683 - PITANJE DANA Hoće li se HKS uspjeti riješiti „zločestog“ Mladena Latinca?
Mladen Latinac

Evo što je o tome rekao Mladen Latinac: „Napokon su dobili ono o čemu su oduvijek maštali, a to je da osnuju i upravljaju Epagneul Breton klub Hrvatske br. 2, jer sa GLAVNIM Klubom to nisu uspjeli, a to je jedini nacionalni pasminski klub ptičara sa kojim ova “bratija“ nije upravljala. Još prije 4-5 godina, Neven Ljubičić i Vicencije Mrđen su me nagovarali da preuzmem Klub, da napravim izbornu Skupštinu u Trilju za vrijeme Državnih prvenstava koji su se održavali u Trilju, na što sam im odbrusio da za mene postoji legalno vodstvo Kluba sa svojim Predsjednikom i čiji sam ja također član za razliku od njih. Njima je smetao Petar Silić i Hari Herak i htjeli su ih na bilo koji način eliminirati iz Kluba, a nisu imali m..a da to javno iskažu. Osobno sam uz suglasnost Kluba, u Trilju organizirao dvije klupske izložbe i utakmice u radu, na niti jednoj dotična gospoda nisu se udostojala prisustvovati iako su bili uredno pozvani. Čak su poslije govorili “ što to hoće Latinac“, na što sam im odgovorio, ja sam organizirao ovo u Trilju, a vi izvolite organizirajte u Drnišu i Zadru i ja ću sudjelovati sa svojim psima, međutim nikada to nisu napravili. Prije izbora za novog Predsjednika HKS-a, nazvao me je Vicencije Mrđen i počeo nagovarati da podržim Branka Šaru za predsjednika, na što sam mu odgovorio da nema šanse, jer je Branko Šare u svom programu naveo da nastavlja sa dosadašnjim radom, a to znači namještanje rezultata, postavljanje sudaca koji sudjeluju u tim namještaljkama na sudačke liste svih važnijih natjecanja. Nakon malo poduže rasprave mi je dotični zaprijetio da kada Šare pobijedi, nestat će Kinološka udruga Trilj, Epagneul Breton klub Hrvatske će doći u Drniš, a ja više nikad nigdje neću suditi, na što sam ga poslao u neku stvar i kazao da meni nitko neće prijetiti, a ako se to desi da ću se znati braniti“.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here