Pogledajte milijune Martine Dalić koja traži da joj siromašna Hrvatska isplaćuje plaće dok sjedi kući!

Martina Dalić sjedi na milijunima. Vrijednost stana u Zagrebu, kuće kod Zadra i dva građevinska zemljišta vrijede više od  6 milijuna kuna, a na banci ima ušteđeno oko 1,5 milijuna kuna. Zajedno sa suprugom mjesečno ima na raspolaganju gotovo 70 tisuća kuna…

Afera „Hotmail“ koštala je (zasluženo) ministricu i potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić funkcije, no ona je jučer zatražila da joj hrvatska država odnosno građani plaćaju i narednih godinu dana plaću iako je ostala bez posla. Postupak Martine Dalić je visoko nemoralan, no od nje je to bilo za očekivati. Treba li Martini Dalić 166 tisuća kuna koliko će sjesti na njezin tekući račun u narednih godinu dana? Sudeći po imovinskoj kartici, Martina Dalić  bi morala doživjeti 300 godina života i vjerojatno ne bi mogla potrošiti sve ono što ima.
Krenimo redom. Kao ministrica i potpredsjednica Vlade, mjesečno je nas građane, porezne obveznike koji uglavnom jedva spajaju kraj s krajem koštala 31.246,43 što je ništa u usporedbi s njezinim suprugom koji radi u INA-i, a njegova bruto mjesečna plaća iznosi nevjerojatnih 78.000,00 kuna odnosno neto 45.227,52 kuna! Dakle, bračni drugovi Dalić mjesečno na raspolaganju imaju 63.698,13 kuna.
Pored previsokih plaća, Martina Dalić i njezin suprug imaju i stan u Zagrebu površine 140 m2 vrijedan 2,34 milijuna kuna, kuću u Petrčanima kraj Zadra vrijednu 3,5 milijuna kuna te dva građevinska zemljišta u istom mjestu vrijedna 760 tisuća kuna. Dalići štede i u banci pa na tri računa imaju 70 tisuća eura, 111 tisuća američkih dolara i nešto više od pola milijuna kuna. Naravno, u posjedu su vrijednog automobila, umjetnina… Ipak, Martina Dalić je donijela odluku da narednih godinu dana želi iskoristiti svoje zakonsko pravo i pokupiti još 166 tisuća kuna od siromašne hrvatske države. Konačno, kada je podnijela ostavku, kazala je kako je percepcija važna. Ako je percepcija važna, onda je Martina Dalić trebala biti dosljedna sama sebi i časno se povući iz Vlade, a novce ostaviti potrebitima.

1 KOMENTAR

  1. Autor clanka se sakrio Nicolas Maduru iza leđa, ali takvi zauvik ostanu siromasni pa me i boli briga.
    P.s. kad pisete o ekonomiji mogli ste za promjenu zaposlit nekog ekonomista, a ne konobara da pise clanke

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here