Porsche postao suvlasnik tvrtke Rimac Automobili!

Njemački Porsche kupio je manjinski 10-postotni udio u tvrtki Mate Rimca, koja proizvodi električne automobile – Rimac Automobili

Porsche je zainteresiran za partnerstvo s Rimcem na razvoju budućih elektro-automobila, piše Cnet. Iako Porsche razvija vlastiti električni automobil, Taycan, proizvođač se nada da će naučiti od Rimac Automobila. Nije još jasno što će točno uključiti partnerstvo, ali i Porsche i Rimac zainteresirani su za dijeljenje tehnologije.

Rimac: Ovo je važan korak za naš strateški plan

“U manje od jednog desetljeća sakupili smo značajno znanje u području razvoja automobilskih pogona visokih performansi te baterijskih tehnologija, inovativnih infotainmenta i telemetrijskih sustava, kao i drugih ključnih automobilskih sustava. Naši automobili predstavljaju vrhunac tehnologije i iznova određuju samu definiciju super-sportskog automobila. Ipak, stvaranje ozbiljnog dobavljača u automobilskoj industriji i proizvođača sportskih automobila je izazov za cijeli život pa imamo još dug put pred sobom. Ulazak u razvojnu suradnju s Porsche AG je važan korak za naš strateški plan kako bismo postali značajan dobavljač velikim proizvođačima automobila. Drago nam je što smo uspjeli pridobiti veliko povjerenje naših investitora, partnera i klijenata te se radujemo što ćemo moći i dalje raditi na uzbudljivim projektima za razne klijente iz cijele automobilske industrije”, izjavio je Mate Rimac u priopćenju medijima.

Meschke: Rimac ima impresivno znanje

“Razvojem potpuno električnih super-sportskih automobila Concept_One i C_Two te brojnih drugih ključnih sustava koristeći najsuvremeniju tehnologiju za razne druge proizvođače u automobilskoj industriji, Rimac je svojim impresivnim znanjem potvrdio svoju poziciju u svijetu elektromobilnosti. Smatramo kako su ideje i pristup Rimac Automobila izuzetno obećavajući, zbog čega se nadamo da će ovo partnerstvo u razvoju biti odličan uvod za našu blisku suradnju”, izjavio je Lutz Meschke, član uprave zadužen za financije i informatiku tvrtke Porsche.

Prošle je godine Rimac prodao 19-postotni udio Camel grupi, najvećem azijskom proizvođaču baterija za 30 milijuna eura, podsjeća RoadandTruck.com.

Rimac trenutno zapošljava oko 400 ljudi i usredotočen je na razvoj visokonaponskih baterija i električnih pogonskih sustava, kao i na super-automobile u malim serijama. Tvrtku je osnovao 2009. godine Mate Rimac. Njegov najnoviji automobil, C_Two, ima četiri elektromotora i 1 914 konjskih snaga. Rimac Automobili imaju i podružnicu Greyp Bikes koja proizvodi električne bicikle. I nakon ulaska Porschea u vlasništvo, osnivač i izvršni direktor Mate Rimac ostaje većinski vlasnik obaju navedenih tvrtki. (index.hr)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here