Pročitajte presudu Darku Kovačeviću Daruvarcu

Sutkinja Općinskog suda u Zadru Mitra Meštrović danas je presudila da je Darko Kovačević zvani Daruvarac kriv te mu dosudila pet godina bezuvjetnog zatvora

Darko Kovačević je odmah uz lisicama odveden na izdržavanje kazne. Evo što je sutkinja Meštrović napisala u presudi:

“U ime Republike Hrvatske danas objavljujem i donosim sljedeću presudu vezanu za okrivljenoga Darka Kovačevića.

Proglašavam ga krivim što je dana 28. svibnja 2018. godine u Zadru, u caffe baru Chill Out, oštećenici Loreni Gurlici s kojom je bio povremenoj vezi u cilju da je ustraši, jer je u navedeni caffe bar donio ručnu bombu, zaprijetio riječima: “Ako me prijaviš policiji, 20 godina ću biti u zatvoru, ali kada izađem ubit ću tebe i tvoju obitelj”, a što je kod oštećene izazvalo strah za sebe i obitelj.

Dana 13. lipnja 2018. godine oko 21 sat, kad je oštećena došla u isti caffe bar, bez povoda ju je udario glavom u potiljak. Zatim je za njom otišao u WC optuživši je da ga vara, opalio joj je dvije do tri triske, a potom je u namjeri da je teško ozlijedi počeo udarati šakama po glavi. Kad je u WC ušao Ante Kokić i rekao: “Nemoj je toliko tući, ubit ćeš je”, istom je odgovorio “To i želim”.

U jednom trenutku Lorena je pobjegla u drugi WC. Ponovo je ušao za njom i ponovo je počeo tući šakama u glavu, a u jednom trenutku je uhvatio za glavu i s njom dva, tri puta udario u umivaonik, zbog čega je oštećenica Lorena pobjegla u unutrašnjost caffe bara, gdje ju je okrivljenik bez povoda i uz prisutnost drugih osoba hvatao za kosu, bacao na pod, a potom je i udarao otvorenim dlanovima i zatvorenim šakama te nogama u tijelo i glavu, uslijed čega je oštećenica Lorena Gurlica zadobila teške tjelesne ozlijede.

Što se tiče djela i kazni, kazne su sljedeće: za tešku tjelesnu ozljedu kazna vam je ukupno četiri godine i šest mjeseci, a za prijetnju šest mjeseci. Ukupno pet godina bezuvjetnog zatvora”, rekla je sutkinja.

2 KOMENTARI

  1. Jest je prebio i maltratirao ali presuda od 5 godina je prestroga… da nije bilo po medijima ne bi prešlo 6 mjeseci… koja tvorevina od države…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here