Šefovi Turske agencije TIKA stigli u Sinj

Danas je u gradskoj upravi Grada Sinja održan sastanak s glavnim koordinatorom Turske agencije za međunarodnu suradnju i koordinaciju (TIKA) Hasimom Kocom, kojem su uz zamjenike gradonačelnice, Denisa Glavana i Zlatka Ugrina prisustvovali i ravnateljica dječjeg vrtića “Bili cvitak” Nediljka Dolić sa suradnicama

Tema sastanaka bila je moguća suradnja s navedenom agencijom na potencijalnim projektima koji bi bili usmjereni poboljšanju uvjeta rada i prostora u dječjem vrtiću “Bili cvitak”.

Domaćini su gostima zaželili dobrodošlicu i kratko im predstavili razvojne projekte na području Grada Sinja.

Tom prigodom Haşim Koç, koordinator TIKA-e za Hrvatsku informirao je zamjenike o humanitarnim i razvojnim projektima u kojima TIKA sudjeluje, kao i o dosad realiziranim projektima u Hrvatskoj. TIKA postoji već 26 godina i prisutna je u čak pedeset i osam zemalja, a u istima ima šezdeset ureda. Posljednji ured otvorili su prije dvije godine u Zagrebu, te djeluju u sklopu Veleposlanstva Republike Turske u Zagrebu. Od uspostave ureda TIKA-e u Hrvatskoj ova je agencija provela već 12 različitih projekata u Hrvatskoj i u različitim sektorima od društvenih infrastruktura, sporta, predškolskog odgoja i obrazovanja, akademske mobilnosti, kulturne suradnje, kulturne baštine i transfera tehnologije. (sinj.hr)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here