STARIGRAD Posljednji mandat Krste Ramića i Marka Čavića

Krste Ramić, HDZ-ov načelnik općine Starigrad

Zbog osnovane sumnje u počinjenje brojnih kaznenih djela, nezakonitosti i malverzacija, jedan je bivši vijećnik Općinskog vijeća Općine Starigrad pokrenuo brojne pravne radnje u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti

Nakon višegodišnjeg sustavnog maltretiranja ovog bivšeg vijećnika, ali i članova njegove obitelji kriminalnim metodama zastrašivanja, vrijeđanja, prijetnjama i ucjene, bivši vijećnik odlučio je pokrenuti kaznene prijave i ostale pravne lijekove pred nadležnim institucijama, USKOK-om, PNUSKOK-om, DORH-om, MUP-om kako na nacionalnoj tako i na lokalnoj razini.

groblje starigrad - STARIGRAD Posljednji mandat Krste Ramića i Marka Čavića

Odbivši platiti traženih 700.000,00 kuna kako bi se međusobni odnosi riješili, a vjerujući u pravnu državu, bivši vijećnik je tijekom vremena prikupio brojne dokaze iz kojih je evidentan kriminal u Starigradu. Ratni profiteri koji su u sprezi s općinskim vlastima prije nekoliko godina poticali lokalne vucibatine kao huškači i “zabrinuti ugostitelji” u skladu sa svojim materijalnim statusom velikodušno su nudili huliganima čašćenje Dom Perignon šampanjcem za usluge zastrašivanja.

podmornica - STARIGRAD Posljednji mandat Krste Ramića i Marka Čavića

Nažalost, dosadašnja nastojanja da se kriminalu u Starigradu stane u kraj, nisu urodila plodom obzirom da su lokalni čelnici, poznatiji kao vikend pijanci, obilato koristili nekolicinom korumpiranih uhljeba u nadležnim institucijama koje, sada je jasno, nisu radile svoj posao.

crkva sv.petra starigrad 1024x603 - STARIGRAD Posljednji mandat Krste Ramića i Marka Čavića

Kroz postupke koji će uslijediti kroz sljedećih nekoliko dana, na vidjelo će izaći brojni, donedavno dobro skrivani, detalji mučne priče iz Starigrada.. Spomenimo samo nekoliko detalja kojima će se posebno pozabaviti istražitelji, a u konačnici i sama unutarnja kontrola MUP-a.

Do danas pr. nije rasvijetljeno kako je i što radilo poduzeće Ploter d.o.o. u Starigradu. Nije jasno niti kako su određeni pojedinci za sitne novce dobivali priliku zarađivati milijune na općinskoj imovini kao što je to slučaj sa nekim kampovima, ugostiteljskim objektima i sl.

IMG 3007 1024x576 - STARIGRAD Posljednji mandat Krste Ramića i Marka Čavića

Općinski proračun općine Starigrad evidentno je oštećen za nemali iznos kroz štetne ugovore, isplate nerealiziranih poslova, nevjerodostojno prikazivanje imovine i financija u općinskim poduzećima kao što je Argyruntum itd.

Isto tako će se istražitelji morati pozabaviti i naoko sitnim detaljima kako je moguće da miljenici općinskih vlasti mogu voziti neregistrirana vozila, obavljati profitabilne poslove u svojim tvrtkama i obrtima bez odgovarajuće zakonske dokumentacije… Na kraju krajeva netko će i u PU Zadarskoj morati objasniti kako to da prijaviteljima kriminala u Starigradu, svojevrsnim zviždačima, sutradan policija kuca na vrata?!

starigrad8 768x1024 - STARIGRAD Posljednji mandat Krste Ramića i Marka Čavića

Već sljedeći tjedan portal Megamedia ekskluzivno će objaviti nekoliko detalja koji upućuju na spregu lokalnih vlasti i institucija, a sve opisano kaznenim djelima trgovanja utjecajem, davanja i primanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti. Već danas o svemu navedenom, kao i sadržajem ovog teksta bit će upoznati i resorni ministar Davor Božinović kao i glavni državni inspektor Andrija Mikulić. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here