Talijanska policija plijeni imovinu mafijaša vrijednu 1,5 milijardi eura

Talijanska policija priopćila je u subotu da je počela plijeniti imovinu vrijednu 1,5 milijardi eura, uključujući golf-teren i ljetovališta kojima upravlja grupa Valtur, kao dio istrage o mafijaškom klanu Castelvetrano

Policija je rekla kako imovinu posjeduju nasljednici pokojnog sicilijanskog poduzetnika Carmela Pattija koji je izgradio gospodarsko carstvo uz navodnu pomoć mafijaškog klana bliskog obitelji Castelvetrano, kojom upravlja mafijaški šef Matteo Messina Denaro, piše Index.

Jedan od 10 najtraženijih kriminalaca na svijetu

Sva imovina, koja uključuje i 232 nekretnine, 25 kompanija i 21-metarski čamac, može se povezati s Castelvetranom na Siciliji, rekla je policija.

Matteo Messina Denaro (56) u bijegu je od 1993. i jedan je od deset najtraženijih kriminalaca na svijetu.

Nakon smrti Bernarda Provenzana 2016. i Salvatorea Riine 2017., starijih šefova mafije, Denara se smatra neprikosnovenim vrhovnim šefom Cose Nostre, sicilijanske mafije. 

1 KOMENTAR

  1. Hm a kad će Hrvatska plijenit popljačkano u privatizacijama i po općinama…. od kako Načelnik Roščić veli “dobrostojeće” njegove obitelji čiji su najdobrostoječiji članovi žicali cigare po mulu cili život a sad su ko Vaso Ladački u drugom dijelu pjesme…..FUJFUJ

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here