Tko šmrče kokain na Viru iliti „Čekaj magare da trava naraste!“

Jadranka Okreša i Frane Vučetić

Poziv oporbenih vijećnika Općinskog vijeća Vir predvođenih Franom Vučetićem nositeljima vlasti na Viru da se testiraju na teške droge obzirom da njihove nezakonite odluke pobuđuju sumnju, još je na čekanju

Istovremeno, Frane Vučetić i njegove kolege vijećnici iz udruge „Vir bez podjela“ pokušali su obaviti testiranje želeći tako svojim primjerom pokazati kako nema ničeg strašnog u tome.
No, vrlo brzo su zaustavljeni u svom naumu iako Vlada Republike Hrvatske putem brojnih službi, zavoda, ministarstava itd. propagira prevenciju ovisnosti i potiče borbu protiv te pošasti. Upravo Ministarstvo unutarnjih poslova provodi akciju „Mjesec borbe protiv ovisnosti“ koji je započeo 15.studenog,a  traje do 15.prosinca s ciljem smanjenja broja konzumenata lakih i teških droga i promoviranjem testiranja. Međutim, oporbene vijećnike u Općini Vir nema tko testirati već ih šalju od institucije do institucije i nitko zapravo ne zna gdje se može testirati na droge što dodatno čudi obzirom da je u tijeku prije spomenuta akcija MUP-a.
Neshvatljiva je i nezainteresiranost organa na terenu koji uporno prikupljaju podatke, a usput i pretražuju kuće u potrazi za drogom da bi na kraju pronašli plastični pištolj.
Ako izuzmemo ironiju postupka oporbenih vijećnika koji imaju želju testirati se na droge i tako dati primjer svojim kolegama u Općinskom vijeću koji podržavaju samovolju načelnika Kristijana Kapovića, gledajući jučerašnju sjednicu Hrvatskog sabora nameće se bitan zaključak. Naime, možda bi testiranje na droge trebao biti jedan od uvjeta za obavljanje bilo koje dužnosničke funkcije, baš kao i elementarni liječnički pregled.
kapovic3 - Tko šmrče kokain na Viru iliti „Čekaj magare da trava naraste!“Prema našim saznanjima, oporbeni vijećnici ne odustaju od testiranja što dokazuje i preslik elektronske pošte u privitku ovog teksta, no zabrinjava činjenica da nikako ne mogu doći do institucije koja bi testiranje i provela. Oporbeni vijećnici su došli čak i do Ureda predsjednika Vlade RH. Traže pomoć, a ne potvrde kao neki te inzistiraju na provođenju javnog testiranja.
Na kraju, svaka sličnost naslova sa stvarnim osobama iz političkog života Vira je sasvim slučajna.  vir55 - Tko šmrče kokain na Viru iliti „Čekaj magare da trava naraste!“

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here