Unutarnja kontrola MUP-a: Policijski službenici PU Zadarske nisu postupali zakonito!

Kao što je portal Megamedia ekskluzivno prvi objavio prije nekoliko dana kako je unutarnja kontrola MUP-a utvrdila propuste u radu zadarske policije u slučaju premlaćivanja 18-godišnje Zadranke u jednom kafiću, danas poslijepodne MUP je izdao i službeno priopćenje

Pojedini policijski službenici nisu pravodobno poduzeli sve zakonom propisane mjere i radnje kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice ovih kaznenih djela, navodi se u službenom priopćenju čiji nastavak objavljujemo u cijelosti:

lori 300x243 - Unutarnja kontrola MUP-a: Policijski službenici PU Zadarske nisu postupali zakonito!
31-godišnji Darko Kovačević zvan Daruvarac zadržan je u istražnom zatvoru nakon što ga je policija uhitila jer je brutalno napao 18-godišnju djevojku s kojom je prije bio u vezi.

„Vezano uz postupanje policijskih službenika Policijske uprave zadarske povodom događaja u kojem je 31-godišnji hrvatski državljanin u noći 13./14. lipnja prijetio i nanio teške tjelesne ozljede 18-godišnjoj hrvatskoj državljanki, stručni tim Ravnateljstva policije i Službe za unutarnju kontrolu Kabineta ministra obavio je 21. i 22. lipnja 2018. izvanredni nadzor u Policijskoj upravi zadarskoj.

Nadzorom je utvrđeno kako su policijski službenici Policijske uprave zadarske,  po saznanju o počinjenim kaznenim djelima Teška tjelesna ozljeda i Prijetnja, 14. lipnja 2018. godine nad počiniteljem proveli kriminalističko istraživanje, uhitili ga i predali pritvorskom nadzorniku te dostavili posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru.

Usprkos navedenom postupanju, prilikom nadzora je utvrđeno kako pojedini policijski službenici nisu pravodobno poduzeli sve zakonom propisane mjere i radnje kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice ovih kaznenih djela.

Zbog navedenih propusta protiv njih će načelnik Policijske uprave zadarske poduzeti daljnje mjere radi utvrđivanja njihove disciplinske odgovornosti.

Nadzorom je također utvrđeno kako navedeni propusti, u konačnici, nisu utjecali na otkrivanje i uhićenje počinitelja te podnošenje odgovarajuće prijave nadležnom državnom odvjetništvu.“.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here