Vrgorčani pitaju Antu Pranića: Zašto skupo plaćamo vodu koju ne možemo piti?

Redakciji portala Megamedia obratilo se u posljednjih nekoliko dana više čitatelja s područja Vrgorca koji sve glasnije negoduju zbog cijene kubika vode

Iako Vrgorac leži na čak četiri izvorišta vode, u tom gradu i okolnim mjestima plaćaju možda najskuplju vodu u Hrvatskoj koja je loše kvalitete. 
– Na jedan potrošeni kubik vode, račun iznosi nevjerojatnih 46 kuna, a  s tom vodom ne mogu ništa. Evo, i sada, nakon kiše iz gradske tvrtke Komunalno d.o.o. upozoravaju građane da voda nije za piće, ali nas ne informiraju da će zbog toga na kraju mjeseca biti umanjeni računi za vodu obzirom da je zdravstveno neispravna, kazao nam je jedan od čitatelja.
Jedna čitateljica je išla korak dalje i kaže da će joj se, kako je krenulo, više isplatiti tuširati s vodom s trgovačkih polica nego s vrgoračke vodovodne mreže. O problemu cijene vode u Vrgorcu već se dulje vrijeme govori, građani su nezadovoljni, a gradske vlasti na čelu s Antom Pranićem ništa ne poduzimaju po tom pitanju. Zašto i bi kada nemaju konkurencije, ni vodovodne ni političke. Sve da Komunalno d.o.o. uz blagoslov gradonačelnika Ante Pranića odluči da će od sutra kubni metar vode koštati 100 kuna, Vrgorčani bi bili prisiljeni plaćati još veće mjesečne račune. (Tomislav Sitić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here