Aikido klub „Zanshin“ organizira besplatan tečaj samoobrane za žene

Nasilje nad ženama je postao problem pandemijskih dimenzija. Najmanje jedna od tri žene u svijetu iskusi neki oblik nasilja u životu, a u većini slučajeva zlostavljač je osoba iz njene bliže okoline. Nasilje nad ženama redovito prolazi nezamijećeno.

Aikido klub “Zanshin” smatra da je nasilje nad ženama potpuno neprihvatljivo te se aktivno uključuje u borbu protiv istoga, darujući tako besplatan tečaj samooobrane za žene, koji će se održavati u Gradskom Sportskom Centru. Ovime želimo podići svjesnost u javnosti koliko je ovaj problem u zadnje vrijeme eskalirao, te da ne treba postati žrtva, već se uz pomoć učinkovitih tehnika samoobrane obraniti od jačeg napadača. Aikido je japanska samoobrambena vještina uz koju možete naučiti kako savladati jačeg protivnika od sebe, jer vam za to ne treba snaga, pa je idealna i za osobe ženskog spola koje za vrlo kratko vrijeme mogu naučiti kako se obraniti, pa je stoga Aikido vještina u kojoj i su žene vrlo uspješne, i mi sami u Aikido klubu “Zanshin” Makarska imamo nekoliko uspješnih ženskih članica od čega je jedna postala instruktor Aikidoa.

Aikido je nenatjecateljska vještina, što znači da nije sport, nema bodova i suca već na ovom tečaju učite realne situacije iz života, naučiti ćete prepoznavati signale opasnosti te izbjegavanje i obranu od najčešćih udaraca i napada. Na ovom početničkom tečaju podučava se obrana od najčešćih udaraca, gušenja, hvatanja i bacanja na zemlju sa jednostavnim i funkcionalnim obranama, čime ćete biti spremni obraniti sebe i svoju obitelj te kontrolirati svoje reakcije u datoj situaciji jer Aikido nas uči kako da ostanemo smireni u situacijama iznimnog stresa, te na najlakši mogući način obranimo sebe ili svoje bližnje.  Tečaj vode licencirani instruktori Aikido kluba “Zanshin” Makarska sa dugogodišnjim radom i iskustvom u borilačkim vještinama.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here