Akcija mladih Sukošan: Uhljebljivanje HDZ-ovih kadrova

U jučerašnjem izdanju Zadarskog lista objavljen je članak pod naslovom: “ Katarina Bebek nova direktorica Zlatne luke, Ročak u HAC-u”.

Koncem prošle godine, putem javnog natječaja, Milan Ročak je ponovno izabran za direktora komunalnog poduzeća Zlatna luka Sukošan.  Prije samo mjesec dana na općinskom Vijeću općine Sukošan donesena je odluka o promjeni statuta komunalnog poduzeća Zlatna luka. Prema toj odluci poduzeću se daje mogućnost na proširenje na dva direktora, ukoliko u budućnosti bude potreba za istim zbog povećanog obima posla.
MI STVARNO NE ZNAMO TKO ZBOG POVEĆANJA OBIMA POSLA UZIMA NOVE DIREKTORE A NE RADNIKE!!!???
Nedugo nakon toga dotadašnji direktor Milan Ročak objavljuje da se vraća na staro radno mjesto u HAC-u te je bilo nužno izabrati novog direktora ili direktoricu.
I gle čuda, negova dotadašnja tajnica i obiteljska prijateljica zauzima čelno mjesto komunalnog poduzeća. Da stvar bude još bolja, promijenjeni su kriteriji za odabir iste. Od dosadašnje prakse u javnom natječaju, jedni od glavnih uvijeta bili su: 5 godina radnog iskustva na  sličnim poslovima kao I potrebna stručna sprema magistar (VSS), a kriteriji za novoizabranu direktoricu su se spustili na 3 godine radnog iskustva I potrebna stručna sprema prvostupnik.
Također, u dosadašnjoj praksi biranja direktora ili direkorice putem javnog natječaja, kojeg u ovom slučaju nije bilo, iste bira općinsko vijeće koje u večini čine HDZ-ovi vjećnici pa se nisu trebali pribojavati ishodu izbora.

Petra Žitko, Akcija mladih općine Sukošan

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here