Ana Beus iz Makarske – nova ministrica pravosuđa?

Iako se i dalje u tajnosti drže imena glavnih kandidata za ministre nove Vlade u javnost dospijevaju imena onih koji su u kombinacijama budući da će pred mandatara Tihomira Oreškovića na razgovore ukupno ići, kako se nezvanično doznaje, 60 kandidata Domoljubne koalicije i Mosta.

Sudac iz JNA

Kao najčešći kandiidat za važno mjesto ministra pravosuđa do sada se kao naizgledniji kandidat spominjao Juro Martinović kao kandidat Mosta, inače iz udruge Promjenimo Hrvatsku u kojoj je član predsjedništva. Inače Martinović je partner u odvjetničkom uredu Martinović i Adžić. Doznali smo kako se HDZ nije složio s njegovim kandidiranjem za mjesto ministra pravosuđa jer je navodno bio sudac vojnog suda nekadašnje JNA , aprema nekim izvorima je kao sudac JNA pisao je Optužnicu protiv Đure Dečaka.

Ana Beus u društvu Mire Kovača
Ana Beus u društvu Mire Kovača

Zbog toga se kao najozbiljniji kandidat pojavila Ana Beus koja je bila predviđena za mjesto državne tajnice u tom ministarstvu. Naime, iz njene stranke HSP-a Ante Starčević zatražili su mjesto u Ministarstvu pravosuđa. Beus je članica predsjedništva HSP-a Ante Starčević, rođena 1974. godine u Zagrebu gdje je završila prirodoslovno-matematički odsjek u Petoj gimnaziji, 1993. upisuje Pravni fakultet. Na studiju je pauzirala od 1998. do 2002. godine zbog rođenja djeteta i preseljenja u Makarsku, a diplomirala je 2005. godine. 2011. godine upisuje doktorski studij iz Fiskalnih sustava pri Pravnom fakultetu u Zagrebu, 2012. godine polaže pravosudni ispit. Prošle je godine sudjelovala u Twinning projektu „Poboljšanje sustava ovrhe u Republici Hrvatskoj” ministarstava pravosuđa Hrvatske, Španjolske i Mađarske te je bila članica radne skupine Ministarstva pravosuđa za izradu Smjernica za restrukturiranje duga izvansudskim sporazumom.

Veliko profesionalno iskustvo

Prvo radno iskustvo stjecala je od 1998. godine u tvrtci Matin u Zagrebu kao voditeljica općih, pravnih i kadrovskih poslova. Na toj jepoziciji ostala do 2007. godine od kada radi u Općinskom državnom odvjetništvu u Makarskoj (kazneni, građansko upravni odjel), te zemljišno-knjižni odjel i parnični odjel Općinskog suda u Makarskoj. Nakon toga radila je u odvjetničkom uredu Pisanski u Zagrebu do 2013. godine od kada je samostalna odvjetnica. Prošle godine počela je raditi u Ministarstvu pravosuđa, odnosno u Upravi za građansko, trgovačko i upravno pravo. Uz bogato profesionalni iskustvo Beus je prihvatljiva za mjesto ministrice pravoduđa jer  dobrovoljnio pristupila Zboru narodne garde sa 17 godina, prošla je vojnu obuku u centru Rakitje a sudjelovala je i u prvom postrojavanju Zbora narodne garde na stadionu u Kranjčevićevoj u Zagrebu. Kao odvjetnica pro bono je zastupala branitelje u više sudskih procesa i koliko doznajemo sve te procese je dobila. (objektivno.hr)

17 KOMENTARI

  1. Mozda bi i gospođa bila odličan izbor , ali nažalost krivi lik je gura i stoji joj iza leđa . Svima kojima je taj nesretnik stao iza leđa , nikad sunca nisu vidjeli . Šteta gospođe , steta nas i Makarske . Protiv sudbine se ne može .

  2. Makarska ženska klapa Fjoret osnovana je 2008. godine pod glazbenim voditeljstvom Tanje Topić. Trenutni postav klape čine: Tanja Topić, Romana Lalić Pejković, Ružana Kovač, Vanja Pirak, Tamara Đugrum i Klaudija Vuković-Vujčić. Tko se potpisuje kao USKOK ?

  3. Čitam CV od gdje Beus, žena, majka, kraljica.
    A Beus ima si nos za izabrat ženu. Svaka ti cast, a njoj želimo sricu da je izaberu, i da ponosno mozemo imati i ženu ministricu iz Makarske.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here