Barbara Franov i Darko Nešović 'Gospodari otoka' za 2016. godinu

Gospodar OTOKA - uspon na Sv. Mihovil - Start (nedjelja, 29. svibnja 2016. godine) Start: 09:30 h, u centru Preka (Park Vrulja) Cilj: tvrđava sv. Mihovila, 262 metra Duljina: 5 km, uspon 5,2 % u prosjeku Discipline: Utrka muškarci (5 km) Utrka žene (5 km) Rekreativno hodanje - šetnja (7-77 god.)
Barbara Franov
Barbara Franov

Barbara Franov u ženskoj i Darko Nešović u muškoj konkurenciji pobjednici su prvog izdanja utrke ‘Gospodar otoka – uspon na Sv. Mihovil’ koje je jučer održano u Preku. Sa starta je krenulo 120 prijavljenih sudionika, a na cilj je stiglo njih 102.

Barbara Franov i Darko Nešović, oboje članovi Škole trčanja Zadar, pobjednici su prvog izdanja utrke ‘Gospodar otoka – uspon na Sv. Mihovil’ koje je jučer održano u Preku. gospodari i KUDPet kilometara dugu stazu Nešović je prešao za 26 minute i 57 sekundi. Drugi je u konkurenciji muškaraca bio Ivan Miljković (Škola trčanja Zadar) s vremenom 28:02, dok je treće mjesto osvojio mlađahni Dominik Bačić (28:40). – Zahtjevna staza, ali je pobjeda tim slađa. Krećem odmah s pripremama za iduću godinu, jer je puno teže braniti titulu nego li je osvojiti prvi puta. Odlična organizacija, pogotovo za prvo izdanje. Atraktivna lokacija tvrđave sv. Mihovila svakako je doprinijela zanimljivosti utrke, prve su reakcije novog ‘Gospodara otoka’. U ženskoj konkurenciji, Barbara Franov je stigla na cilj u vremenu 34:09, ispred još jedne članice Škole trčanja Zadar Ivane Rukavine (34:18), dok je treće mjesto osvojila Zagrepčanka Ella Dobrić (AK Agram) s vremenom 37:09. – Zadovoljna sam pobjedom i čast mi je ponijeti titulu ‘Gospodarice otoka’. Moram naglasiti kako je nedostajalo nekoliko kolegica iz Škole trčanja Zadar koje bi bile opasna konkurencija pa mi je to olakšalo put do slavlja. Čestitam organizatorima na odličnoj organizaciji, sve je bilo za pet. Vidimo se dogodine, istaknula je Barbara Franov.

Gospodar OTOKA - uspon na Sv. Mihovil (nedjelja, 29. svibnja 2016. godine) Start: 09:30 h, u centru Preka (Park Vrulja) Cilj: tvrđava sv. Mihovila, 262 metra Duljina: 5 km, uspon 5,2 % u prosjeku Discipline: Utrka muškarci (5 km) Utrka žene (5 km) Rekreativno hodanje - šetnja (7-77 god.)
Darko Nešović
Gospodar OTOKA - uspon na Sv. Mihovil - Najstariji i najmlađi sudionik (nedjelja, 29. svibnja 2016. godine) Start: 09:30 h, u centru Preka (Park Vrulja) Cilj: tvrđava sv. Mihovila, 262 metra Duljina: 5 km, uspon 5,2 % u prosjeku Discipline: Utrka muškarci (5 km) Utrka žene (5 km) Rekreativno hodanje - šetnja (7-77 god.)
Luka Ivanović i Andrej Tkalčić

U disciplini rekreativno šetanje nagrađeni su najmlađi i najstariji sudionik, Luka Ivanović (’07. godište) i Andrej Tkalčič (’46. godište).U obje discipline ‘Gospodara otoka’ sudjelovalo je više 120 prijavljenih natjecatelja, od čega je njih 102 stiglo do cilja. –  Obzirom da je ovo prvo izdanje Gospodara otoka, iznimno smo zadovoljni odazivom. Više od 120 sudionika je odlična brojka, a veseli me što su svi bili puni pohvale za organizaciju. To nam je svakako ohrabrenje da nastavimo s ovim projektom i ubuduće. Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u organizaciji utrke, poglavito Općini Preko, Triatlon klubu Zadar i Školi trčanja Zadar, kao i brojnim volonterima Udruge mladih Preko koji su odradili veliki dio posla. Hvala svim partnerima i sponzorima projekta, poručio je Ante Brižić, direktor Turističke zajednice Općine Preko. Program ‘Gospodara otoka’ bio je popraćen brojnim popratnim sadržajima. U centru Prekaodržan je Sajam otočnih proizvoda na kojem se predstavilo desetak proizvođača i udruga iz otoka Ugljana, Pašmana i Silbe. KUD Preko premijerno je izvelo obnovljeno Priješko kolo, nastupile su mažoretkinje Ugljana i Pašmana, a za zabavni dio programa bio je zadužen DJ Tome (Radio 057). Posebna atrakcija, posebno mlađim posjetiteljima bila je podmornica koja je vozila oko otočića Školjića.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here