Bilićeva sistematizacija bila je nezakonita – potvrdio Visoki upravni sud RH!

Visoki upravni sud RH donio je presudu prema kojoj se ukida Pravilnik o unutarnjem redu (sistematizacija) Gradske uprave Grada Makarske.

gazilj i roso
Komunalni redari Pero Gazilj i Zdenko Roso

Presuda je konačna i na nju Grad Makarska nema prava žalbe, a istom je potvrđeno da su otkazi komunalnim redarima Peri Gazilju i Zdenku Rosi bili nezakoniti te ih je Grad Makarska dužan vratiti na posao.
Iako je makarski gradonačelnik, a odnedavno i saborski zastupnik Tonći Bilić uporno tvrdio kako je sve radio po zakonu, Ministarstvo uprave, a sada i Visoki upravni sud RH potvrdili su da je riječ o nezakonitim radnjama u režiji Tonćija Bilića i njegovih, očito, nesposobnih suradnika, mahom pravnika koji nisu prepoznali višestruko kršenje pozitivnih propisa i zakona RH. Da je sistematizacija rađena samo iz jednog razloga, a taj je da se što prije potjeraju komunalni redari Pero Gazilj i Zdenko Roso jer su se usudili progovoriti o kriminalu u makarskoj Gradskoj upravi, sada je i više nego jasno.
Nakon ove presude, bitno se mijenjaju okolnosti u istrazi o koruptivnim kaznenim djelima koje su, po kaznenoj prijavi dvojice spomenutih komunalnih redara, počinili najistaknutiji zaposlenici makarske Gradske uprave uključujući gradonačelnika Bilića i njegovu zamjenicu Lori Veličković. Portal Mega Media u posjedu je dosjea čije ćemo djelove objaviti narednih dana. Kako sada stvari stoje, Tonći Bilić bit će prvi saborski zastupnik u najnpovijem sazivu, o čijem će imunitetu njegove kolege zastupnici glasovati vrlo skoro iako mu je mandat tek počeo. (NASTAVLJA SE…)

8 KOMENTARI

 1. Naplata parkinga i komunalnih naknada na privatnim zemljistim od strane HDZa i SDPa ,prikrivajuci izvjesca potvrdjuju da se radi o nezakonitim radnjama na stetu gradjana.

 2. Ovi Gradonačelnik u Makarskoj ispade veći “levat” nego naš u Vrgorcu.
  Naš je malo mlađi i lipši i ne bumbi , što jest jest. Ali čujem da će našem Pranić kupiti češalj, jer izgleda ko da se petardom počešlja.
  Jeste da je jedan SDP a drugi HDZ ali količine pizdarija te jačina gluposti ih jako povezuju. Tako da na osnovu činjenica počinjem sve više vjerovati u Lučićevu postavku SDP=HDZ bar na ovim prostorima.
  Ali sve te pizdarije ćete platiti vi Makarani i mi Vrgorčani i to sa kamatom i odvjetničkim troškovima.
  Molim Vas da stavite prst na čelo i zdravorazumski odgovorite šta bi ova dva “MAČKARA” bili u vašoj privatnoj firmi ili kući.Šta bi vi njima povjerili da rade i sa čime vašim osobnim da upravljaju.Zapitajte se i odgovor dobro iskristalizirajte te zadržite za sebe.
  Sada se trgnite i znajte da oni upravljaju Vašim gradom i od njihovog rada i sposobnosti ztavisi kakav će Vaš grad i njegova budućnost biti.
  Dali ste (pa da ste im i rod) našli ijednu normalnu činjenicu-argument da oni to mogu ,znaju a što je i najgore “i žele”.
  Morat ćete se jednom probuditi, jer to što Vam je loše zavisi i od Vas.
  BOCUN U KOJI SE SPREMAJU PRVINE SE PRIJE DOBRO IZMUĆA I VIDI SE KAKAV MU JE ČEP
  Zdravi i veseli bili.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here