Branislav Švonja pravomoćno osuđen zbog dovođenja Srba na birališta u Obrovac – hoće li izbori biti poništeni?

Kontroverzni poduzetnik i predsjednik Demokratske partije Srba (DPS),  Branislav Švonja (50) pravomoćno je prije dva dana osuđen na zatvorsku kaznu od jedne godine, četiri godine uvjetno

Na teret mu se stavljala povreda slobode odlučivanja birača. Zapravo, Branislav Švonja je prema pravomoćnoj presudi iz Srbije dovozio takozvane sendvičare odnosno autobuse pune birača kojima je platio da dođu te ih instruirao za koga će dati svoj glas.

Ante Župan

Svaki autobus koji je stigao iz Srbije, Švonju je koštao 10 tisuća kuna, a putnici/birači su prema uputama napisanim na papirić trebali dati svoj glas listi SDSS-a na čelu sa Stankom Mijićem, zamjenikom gradonačelnika Ante Župana (HDZ). Tako je Branislav Švonja postao strateški koalicijski partner SDSS-u i HDZ-u i tako su dobiveni izbori u Obrovcu i obrovačkom kraju.

Obzirom na pravomoćnu sudsku presudu postavlja se logično pitanje legitimnosti izbora. Ako je Švonja utjecao na ishod izbora, a utjecao je i u to nema pravne sumnje, onda bi trebalo reagirati Državno izborno povjerenstvo i poništiti izbore!

Stanko Mijić

Nakon pravomoćne presude više nema sumnje da se na ishod izbora u Obrovcu utjecalo pa se samim time nameće zaključak da bi bez angažmana Branislava Švonje i njegovih jataka iz HDZ-a i SDSS-a ishod izbora u Obrovcu bio bitno drugačiji. Analogno tome, građani očekuju poništavanje izbora, imenovanje Vladinog povjerenika za Obrovac te određivanje datuma prijevremenih lokalnih izbora u Obrovcu! (NASTAVLJA SE…)

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here