Čime je obitelj Ante Jukića zadužila Općinu Starigrad i dobila privilegiju zarađivati na pomorskom dobru?

Prije nekoliko dana objavili smo informaciju kako je načelnik općine Starigrad Krste Ramić (HDZ) podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog kaznenog djela onečišćenja okoliša

Naravno, riječ je o predstavi za javnost jer se vrlo dobro zna tko je taj „nepoznati“ počinitelj kao što se zna i tko je nadležan za rješavanje takvih problema. To sigurno nije policija već nadležne službe i  inspekcije. Teško je za vjerovati da će policijski službenici PU Zadarske istraživati čija su go…a u moru i stoga kaznena prijava predstavlja tek loš pokušaj onoga što u narodu zovu „muko moja, prijeđi na drugoga“.

Krste Ramić, načelnik općine Starigrad

U međuvremenu bi Krste Ramić kao načelnik općine Starigrad trebao podnijeti još nekoliko kaznenih prijava na tragu nedavne prakse i to protiv, ovaj put, poznatog počinitelja, obitelji Ante Jukića odnosno obiteljskog ugostiteljskog obrta „Marin“ u formalnom vlasništvu njegove supruge.

Ante Jukić je općinski vijećnik još od 1993.godine, a ujedno je i član Povjerenstva za dodjelu koncesijskih odobrenja u općini Starigrad. Poznavatelji lokalnih političkih prilika kažu kako mu je najveći intelektualni napor u vijećničkoj karijeri dizanje ruke jer se nitko ne sjeća da je na Općinskom vijeću ikada nešto i kazao.

Ugostiteljski obrt Jukićevih nalazi se na samom moru još od listopada 2000. na čestici zemlje 3285 k.o. Seline. Riječ je o čestici zemlje na kojoj se nalazi kamp „Pisak“ u vlasništvu općine Starigrad, a kojeg je povoljno unajmio Šime Bucić. Zanimljivo, riječ je o čestici zemlje koja se proteže na  12.310 m2, no obitelj Jukićevih je dodijeljen dio te čestice za ugostiteljski objekt?!

Općina Starigrad dala je u zakup Šimi Buciću, između ostalih, i česticu 3285, a na kojoj se nalazi i ugostiteljski objekt obitelji Ante Jukića
Riječ je o velikoj čestici zemlje koja se prostire na više od 12 tisuća metara četvornih i nije jasno kako je na istoj čestici zemlje dio mogla u zakup dobiti i obitelj Ante Jukića

Na primjeru Jukićevih se zorno vidi da su najveći zagađivači u općini Starigrad korisnici prostora u vlasništvu same općine. Jedan od primjera je i spomenuti ugostiteljski objekt koji nema ni biopročistač, a ni separator masti iako se bave uslugom pripravljanja masne hrane. Neshvatljivo je da se na pomorskom dobru može tako nešto raditi kada se zna da je Ante Jukić i općinski vijećnik i član Povjerenstva za dodjelu koncesijskih odobrenja.

Ugostiteljski objekt obitelji Ante Jukića nalazi se na pomorskom dobru. Zanimljivo, nema dostupnih službenih podataka da Jukići općini plaćaju naknadu za pomorsko dobro?!
U ovom se ugostiteljskom objektu priprema masna hrana, ali nemaju separator masti

Ovo očito nije slučajnost već praksa u općini Starigrad u kojoj vlada načelnik Krste Ramić u svom posljednjem mandatu zbog sumnje u kriminal i doista je teško povjerovati da će bilo što poduzeti. Primjerice, u svom posljednjem mandatu bi načelnik Ramić trebao raskinuti štetne ugovore sa zakupcima kampova i to zbog nepoštivanja ugovora tim više što općina nije vlasnik ni električnog ni vodovodnog priključka na zemlji koju je dala u zakup. To dovoljno govori o stvarnoj brizi načelnika i općinskih vlasti o općinskoj imovini.

5 KOMENTARI

  1. Isto pitanje se moze postaviti za Basku Vodu.Cime su to obitelji Roscic i Vidulin osim lopovluka zaduzili Basku Vodu da im rodbina ima desetke koncesija?
    Svaka opcina ima mafijaske obitelji,doslovno svaka.

  2. Što je vaš informator s tim svojim spoznajama čekao dosad? Jeli problem u tome što su ova dvojica spomenutih iz Selina? Znali vaš informator da neke obitelji teroriziraju ovo selo i ovaj kraj već 70 godina i žive na grbači ovog naroda? Ako ima muda neka imenuje i gospodu iz Starigrada koji su uzurpirali javne površine, plaže, obale? Ne branim nikoga, ali Jukić i Bucić su najmanji problem ove općine to se lako riješi ili mislite da su oni nepismeni primitvci i udarate u najslabiju kariku?

  3. A, ludilo. No. problem je što Vi zagrizete, onda Vas od gore poklope i priča gotova….Lako dokazivo, slučaj izvjesnog popa/dona koji je ne na plaži, već u moru napravio kuću s PVC otvorima na mjestu mlinice iz 15 stoljeća…..Odnosi se na zemlju zvanu Kapeć, mjesto Podaca/Zaostrog, o kojoj ste zdušno pisali, pa onda utihnuli……..Pop u međuvremenu napravio krov. Urnebesno. Dakle, svaka priča ima svoju cijenu….

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here