ČUDO NEVIĐENO Komunalni redari piju alkohol i šalju policiji fotografije nepropisno parkiranih vozila?!

Jedan naš čitatelj poslao nam je fotografiju djelatnika Odsjeka komunalnog i prometnog redarstva Grada Makarske kako za unutar radnog vremena ispijaju alkohol i ispisuju kazne.

Na fotografiji su, naime, Toni Skako, prometni redar, voditelj redarstva Dražen Nemčić i komunalni redar Stipe Bušelić.
– Pa to je da čovjek ne povjeruje! Neki dan ulazim u banku na Trgu Tina Ujevića u Makarskoj i čekajući red kratio vrijeme gledajući kroz prozor kada sam opazio ovu trojicu redara za stolom jedne konobe. I tako gledam ja njih, a oni slikavaju parkirane motocikle na trgu i šalju to policiji koja bi onda trebala slati vozačima kazne, a za to vrijeme im konobar donosi treću rundu pive! Zabezeknut viđenim, uzeo sam i ja mobitel u ruke pa sam slikao njih koji su onda bili jako bezobrazni prema meni, kazao nam je ovaj čitatelj.
Razočaran niskom razinom radne etike i profesionalizma ovaj čitatelj javno pita smiju li redari u radno vrijeme piti alkohol i imaju li moralno pravo kažnjavati druge kada su i sami u prekršaju.
I doista, ispijanje alkohola unutar radnog vremena zabranjuje čitav niz zakonskih propisa.
Prema čl.64. st.1. Zakona o zaštiti na radu, „zabranjeno je uzimanje alkoholnih pića i drugih sredstava ovisnosti prije i tijekom rada i njihovo unošenje u radne prostorije i prostore“. Prema tom istom zakonu, poslodavac je dužan obavijestiti radnike o štetnosti utjecaja alkohola, privremeno ga udaljiti s posla, alkotestirati ga jer u protivnom riskira novčanu kaznu od 10 do 40 tisuća kuna. Predviđene su novčane kazne i za prekršitelje zakona, i to po sto kuna za radnike te 500 kuna za njihovog nadređenog, u ovom slučaju Dražena Nemčića.
Zakonom o radu i to po čl. 108.st.1. poslodavac može otkazati Ugovor o radu radniku zbog osobito teške povrede obveze iz radnog odnosa u što spada dolazak na posao pod utjecajem alkohola i konzumacija alkohola unutar radnog vremena.

*Poštovani čitatelji,
sudjelujte u stvaranju portala. Šaljite nam anonimno Vaše fotografije, pohvale, kritike…i rado ćemo ih objaviti. E-mail adresa je:redakcija@mega-media.hr

23 KOMENTARI

 1. Tko ljudima smeta popiti pivce poslije radnoga vremena pa to je pohvalno zovite i mene ja častim KOJE GLUPOSTI PIŠETE pa na slici se ne vidi baš da svi piju tj.nitko ne pije ………..

 2. Mora da je taj što je slikao voza motor preko trgova i šetnica pa jadan mora platiti neku kaznu pa izmišlja gluposti tko što pije ,tko što jede. tko koga jebe itd itd

 3. Bilo bi u redu da ih vlast sankcionira, radili ili ne oni nose uniformu i predstavljaju nas gradjane, grad Makarsku.
  Ok, Skako ce ionako dobit otkaz kada Uskok zavrsi s njim ( ako ne podvije repicu u Pogon ). Buselic sigurno nece ostat kada Pero i Zdenko na sudu dokazu nezakoniti otkaz kao visak a Buselic koji i dan danas nema POLOZEN DRZAVNI ISPIT I SVAKA NJEGOVA KAZNA, ZAPISNIK, ITD PADA U VODU ( a na to su ga trebali upozorit Skako kao bivsi sef i sada Nemcic ) JER NEMA OVLASTI ZA SAMOSTALNO DJELOVANJE I POSTUPANJE I TO SE ZOVE SILOVANJE NARODA NA NEZAKONIT NACIN ( opet kazem tu trebaju sefovi dobit otkaz jer ga stite ) je ostao raditi. Lakse je bivsem kandidatu za nacelnika Tucepi platit trosak smjestaja i polaganja DSI ( kada bude ) nego ostavit covjeka koji ga vec ima.
  Sto reci o Nemcicu osim da je jak kadar HDZ-a, skolovan i njemu ce se sigurno otvorit tj. otvorena su mu neka druga vrata.

 4. Voditelj komunalnog redarstva priznao da je bio po utjecajem alkohola u radno vrijeme, ali tvrdi da je popio samo pola litre i da ne bi napuhao više od 0,5 promila. Neslužbeno doznajemo da je kriomice Toni Skako potegnuo gutljaj iz Nemčićeve krigle dok je ovaj gledao neku žensku pa se da zaključiti da je ovaj prometni redar bio pripit. Bušelić nije želio komentirati incident pravdajući se kako su ga na pivo nagovorili njegovi nadređeni.

 5. Pijana spodoba.
  Kcerka osramitila obitelj, on osramotio grad Makarsku.
  Hoce li mu sada biti ona:
  ” Sve po zaslugama u radu i profesionalnosti pristupa poslu “!

 6. Mislim da bi bilo dobro ukinuti to komunalno prometno redarstvo policiju i sve inspekcijske službe u gradu pa i u državi. Neka vlada bezakonje, koga bi tada pojedinci prozivali i slikavali?
  Svaka pena danas može prozivat službe kako ga volja a da za to ne snosi posljedice, pa se pitamo zašto smo primitivan i ljubomoran narod i sve nam smeta naročito službenici sa javnim ovlastima kojima bi svaki uzoran građanin trebao biti desna ruka.
  P.S : Tko radi taj i griješi.

 7. Neki dan šetam pješke Zagrebačkom ulicom prema Vepricu kad vozilo redarstva ispred caffe Rojal na nogostupu , ja se za sat i dvadeset min. vraćam zamislite vozilo još na istom mjestu a redar u kafiću . E pa i ja bih tako primao plaću .Redar M.B

 8. Slazem se sa Matom tj. Tonom Skakom a ciji je osobni automobil samo 200m istocnije redovito parkiran na nogostupu.
  E Skako opet nisi uzeo tablete…

 9. Ma dajte ljudi pustite više ove gluposti ovaj portal se uhvatio samo redara dosadan je više kao proliv naka on dođe raditi njihov posao pa ćemo da ga vidimo

 10. Citam komentar od komentatora ” mate ” i ne mogu da shvatim ( jer mu u recenici nema niti jednog znaka interpunkcije ) sto je pjesnik htio reci!?
  Inace, ovakve recenice se klasificiraju kao dvosmislene recenice a bas iz razloga sto nedostaju znakovi interpunkcije.
  Sto to znaci? To znaci da se izraz ” jadnik ” moze odnositi na ” Kenju ” a isto tako se moze odnositi i na ” Skaku “.
  P.S. Interpunkcijski znakovi su znakovi koji sluze da bi se tekst rastavio na recenice i recenicne dijelove.

 11. Hm Redari,ako vi njih nazivate redarima sta su onda stvarni redari.To su iskompleksirani jadnici koji misle da imaju moc,ucijenjuju ljude i ponasaju se bahato(procitajte komentar Buselicev na fejsu)….A sta vise pisati o njima pa slika govori vise od 1000 rijeci…Samo jedan (Nemcic)
  ima ljudskosti a ostali JAD i BJEDA.lp

  • Jad i bjeda zato što rade svoj posa, sigurno su ti prepreka do nečeg nelegalnog čim ti toliko smetaju.
   P.s jad i bjeda ti u gaćama paćeniče jadni.

   • Bjednik:svi smo mi veci pacenici od njih dok im mi odvajamo za placu a oni se ponasaju bahato i misle da imaju svu moc ovoga svita .A imam srecu da od njih nista niti legalno niti nelegalno netribam.A oni rade nelegalne stvari,polako se klupko odmotava…

 12. Skako i Brstilo su u radnim odorama djelili Hdz vrecice prije 2godine a sada se moraju uvlaciti ovoj vlasti u d…Hm oni su svima dobro dosli…P.c. sa 16 lica.

 13. Dovoljno je prolistat ZAKON O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA i vidit cete da komunalni redari, eko redar i taj ” prometni redar ” nisu ovlasteni pisati kazne za nelegalno parkiranje i voznju po trgovima, nogostupima, itd.
  Ovlasteni su jedino policijski sluzbenici i djelatnici Odsjeka PROMETNOG REDARSTVA koje u Makarskoj nije ustrojeno.
  To znaci da komunalni redari, eko redar i ” prometni redar ” svjesno krse zakon na stetu poreznih obveznika.
  Moze li malo da se to istrazi i napise clanak o tome?

 14. ODLUKA O KOMUNALNOM REDU GRADA MAKARSKA
  5.Parkiranje i zaustavljanje vozila na javnoprometnim površinama
  Članak 91. stavak 4.

  Na području Grada Makarske zabranjeno je za zaustavljanje i parkiranje vozila koristiti nogostup i druge javno prometne površine koje nisu označene prometnom signalizacijom kao javno parkiralište.

  VIII. MJERE ZA PROVOĐENJE KOMUNALNOG REDA
  Članak 154.
  Nadzor nad provođenjem komunalnog reda propisanog ovom Odlukom obavlja komunalno redarstvo.
  Poslove komunalnog redarstva obavljaju komunalni redari.
  Komunalni redari moraju imati posebnu iskaznicu kojom dokazuju ovlaštenje za postupanje. Izgled iskaznice komunalnog redara određuje Gradsko poglavarstvo.

 15. Bojim se da će netko ostati bez posla nakon ovakvog saznanja, tj. oslobodit će se više radnih mjesta. Dakle, USKOKOVOM osumnjičeniku su izmislili radno mjesto samo da mu ne daju otkaz jer ocito dosta o njima zna i o predmetu Peškera.

 16. Makarski redari koje je osmislio Marko Ožić Bebek kao Gradonačelnik Grada Makarska, dali su svoj obol u dosadašnjem radu posebice na predjelu Peškara. Zdravko Šarić komunalni redar-šef, posebno se iskazao u pljenidbi stolnjaka ženskoj osobi Romske nacionalnosti iz Čakovca, koje je nakon par dana preprodao muškoj osobi Romske nacionalnosti iz Dubrovnika. Nakon što su Romi saznali za nelegalno zaduženu robu koja se pojavila na tržištu Dubrovačko neretvanske županije, a u deficitu na tržištu Splitskodalmatinske županije nastao je kaos. Zdravko se iskazao kao pravi šef koji je uložio u materijalno tehnička sredstva redara kako bi u budućnosti mogli Romima izuzeti više robe, stoljnjaka. Novce koje je dobio od prodanih stolnjaka uložio je- kupio ZNAČKE redara. Tako kada danas vidimo Makarske redare sa Romskim značkama,znamo da ih je utemeljio Bebek iz Rašćana, a razdužuje ih Bilić sa Zelenke.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here