Đapić: Tužit ću HRT zbog sramotnog Trifunovićevog vrijeđanja i Stankovićeve šutnje!

Izražavam zgražanje nad činjenicom da se na javnoj televiziji, koja se financira novcem poreznih obveznika, može dogoditi da u prime-timeu, u nedjelju u 14 sati svjedočimo pljuvanju po hrvatskim vrijednostima i pojedincima i da to prolazi bez reakcije nadležnih tijela, a pod time mislim na reakciju hrvatske Vlade i Ravnateljstva HRT-a”, izjavio je za Direktno čelnik stranke DESNO Anto Đapić, reagirajući na emisiju Nedjeljom u 2 urednika i voditelja Aleksandra Stankovića, u kojoj je ugostio poznatog srbijanskog glumca Sergeja Trifunovića

Uz ostalo, a emisija se na koncu uglavnom svela na hrvatsko-srpske odnose, ustaše i četnike, Trifunović je rekao: ”Učitelj i duhovni otac Aleksandra Vučića Vojislav Šešelj, prilikom posjeta hrvatskog izaslanstva Srbiji izgazi hrvatsku zastavu i onda ostane sjediti u Skupštini”, da bi potvrdio svoju tezu da su ‘idioti poput Šešelja, Đapića i sličnih’ potrebni vlastima u Hrvatskoj i Srbiji kako bi ih po potrebi izvukli za igre ‘toplo-hladno’.

Imamo li još uopće hrvatske vrijednosti?

”HRT bi trebao biti javni servis građana Hrvatske, kojoj je glavna zadaća promicanje hrvatskih vrijednosti, ukoliko ih još uopće imamo. Nakon ove Stankovićeve emisije, pitanje je koliko se još možemo nazivati političkim narodom koji odabire vlast koja može ovakvo što tolerirati i financirati”, ogorčen je Đapić i dodaje:

”Na stranu Stankovićevi osobni politički i svjetonazorski stavovi, na stranu što on uživa i divi se gostu koji se vulgarno izražava, psuje i vrlo brutalno vrijeđa hrvatski narod. To Stanković ili benevolentno podupire, ili se jasno ne ograđuje, što bi trebala biti njegova uloga kao voditelja emisije”.

Razlog za svoju reakciju Đapić navodi u činjenici što je Stanković ”odšutio uvredu na njegov račun, kada je njegov gost stavio u isti kontekst osuđenog ratnog zločinca i mrzitelja Hrvatske Vojislava Šešelja i njega”. Zbog toga Đapić, ali i zbog svih ”ostalih uvreda izrečenih na račun hrvatskog naroda”, očekuje reakciju vlasnika HRT-a (hrvatska država), koja bi morala, smatra, putem svojih institucija minimalno učiniti sljedeći potez- razriješiti ravnatelja HRT-a.

Također, nastavlja predsjednik stranke DESNO, u Hrvatskom bi se saboru trebala otvoriti velika rasprava o tome što je u biti javna televizija koju financiraju građani Hrvatske. ”Je li to javni servis za promicanje hrvatskih interesa ili poligon za provođenje antihrvatske politike kroz Informativni program i emisije ovakvoga tipa?”, pita Đapić.

I na koncu, najavljuje tužbu protiv HRT-a, ”budući da nije dobio zaštitu od voditelja emisije, jer želi zaštititi svoj dignitet”.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here