EKSKLUZIVNO Je li Mirjana Lučić pobjegla u Ameriku zbog oca ili zbog milijunskog ugovora?

Mirjana Lučić  rođena je 9. ožujka 1982. godine u Dortmundu – Njemačka, kao treće dijete njemačkih gastrabajtera Marinka Lučića i Anđelke Lučić rođene  Tomić.

Roditelji Mirjane Lučić ,otac Marinko i majka  Anđelka rođeni su u Ljubuškom, Hercegovini. Obiteljsku kuću u Makarskoj 1968. godine gradili su braća Danilo i Marinko u kojoj su otvorili restoran „Posejdon“. Zbog imovinsko pravnih problema , diobe imovine, restoran je zatvoren, obitelj Marinka Lučića preselila je u Dortmund , gdje se 1982. godine rodila Mirjana. Nakon diobe imovine u Makarskoj, obitelj Marinka Lučića se vraća u Makarskui gdje Mirjana redovno pohađa osnovnu školu Stjepana Ivičevića (osam razreda) i aktivno se bavi tenisom. Obitelj Mirjane Lučić sudjeluje u organizaciji tenis turnira WTA Open Bol i WTA Open Makarska. Otac Mirjane Lučić Marinko u zakup – najam uzima tenis terene na predjelu Biloševca i uspješno organizira više turnira. Poznati gosti  Marinka Lučića u Makarskoj iz svijeta tenisa su iz ruske  reprezentacije koju  predvodi izbornik Šamil Tarpišev. Tarpišev je za medije otkrio kako ga za Makarsku veže puno osobnih, ali i poslovnih ambicija. Riječ je o iznimno moćnoj osobi u Rusiji, čovjeku koji je bio savjetnik i predsjedniku Vladimiru Putinu. Oko sebe Tarpišev je okupio i velika teniska imena poput Jevgenija Kafeljnikova i Aleksandra Volkova čija bi se teniska znanja trebala implementirati baš u Makarskoj. Ruski plan otkrile su i neke druge, pa i hrvatske destinacije.  No, ljubav prema Makarskoj, u kojoj je uvijek imao svu potrebnu diskreciju, ključna je prednost ovog dalmatinskog bisera. I čini se kako je samo pitanje vremena da veliki ruski i svjetski tenisači osvanu u Makarskoj u suradnji s Marinkom Lučićem. Politički problem oko viza za ruske državljane i ekonomske sankcije SAD-a prema Rusiji svakako su privremeno ograničile, usporile suradnju teniskih znalaca Tarpiševa i Lučića.

Redakcija Megamedia ima ekskluzivne informacije o razlogu bijega Anđelke Lučić s djecom za Ameriku. Činjenice koje navodi Mirjana, kao razlog bijega za Ameriku, da je zlostavljanje od oca Marinka, no zanemarila je podatak da bi razlog bijega mogao biti i izmjena Ugovora s agencijom, kao glavnim sponzorom! Pričalo se kako je Mirjana  tajno napustila jedan zagrebački hotel, pa se dvadesetak dana skrivala izvan grada…. sklonište joj je bio osigurao Goran Ivanišević? Uz povlačenje određenih političkih veza, dobila je američku vizu, Mirjana Lučić, njena majka, dvije sestre i dva brata emigrirali su u Sjedinjene Američke Države…. zanimljivo bez znanja oca Marinka, kao staratelja… Slučaj bijega 16-godišnjeg čuda od djeteta bio je prvi veliki sportsko-privatni skandal u  neovisnoj Hrvatskoj, na štetu obitelji Lučić i Hrvatske. Djelom je točno, ali zašto Mirjana nikada nije javnosti otkrila tko im je obećao američko državljanstvo, kao žrtava progona Tuđmanova režima? Tko im je obećao državljanstvo SAD-a uz obvezu da se prikažu kao žrtve progona, oca i režima? Pojedini neskloni mediji Hrvatskoj  su upravo u to vrijeme prikazivali i Tuđmana kao balkanskog diktatora. Obitelj Lučić prikazivana je kao Klan. Mirjana je prije bijega  imala milijunski ugovor i kao sponzora poznatu robnu marku Fila, nakon bijega  i mjenjanja sponzora i menadžera, doživjela  katarzu u kojoj otac Marinko nije sudjelovao.

Godinu dana prije bijega Lučić je osvojila WTA Open na Bolu koji joj je tata Marinko organizirao s obitelji. Zatim je u siječnju 1998. osvojila Australian Open za parove: partnerica joj je bila Martina Hingis, jedna od najvećih tenisačica svih vremena. Lučić je, kao 15-godišnjakinja, postala najmlađa pobjednica Australian Opena ikada. Sve uz nazočnost tate Marinka. U svom je članku iz 1998. godine The New York Times citirao je i Ivu Majoli, u ono vrijeme najbolju hrvatsku tenisačicu i osvajačicu Roland Garrosa, koja je kazala da je Marinko Lučić zabranjivao Mirjani druženje s bilo kojom drugom djevojkom iz hrvatskog tenisa. “Morala je stalno biti s njime; nije ju puštao ni da s nama ide u kino.”, govorila je Iva Majoli. Naš sugovornik kao poznavatelj obiteljskih prilika ističe kako je Mirjanin otac Marinko očito bio u pravu. Iva Majoli je problematična, to je danas činjenica, očito je Marinko Lučić već tada prije dvadeset godina  znao da se s Ivom Mirjana ne treba družiti. U ljeto 1998., Marinko Lučić je u pismu što ga je objavio Večernji list napisao: “Nikad nisam koristio prekomjernu silu. Katkad sam Mirjanu znao pljusnuti, ali to je bilo za njeno dobro”. Detalje oko uzroka i načina bijega Mirjane Lučić iz Hrvatske portal Megamedia ovih dana će objaviti kao ekskluzivu. Zašto Mirjana Lučić nakon bijega u Ameriku nije željela s hrvatskim novinarima pričati na hrvatskom. Tko je osigurao vize SAD-a, Mirjani Lučić i obitelji za bijeg. Da li je motiv bijega Mirjane Lučić u SAD bio milijunski sponzorski Ugovor koji je promjenila ili otac Marinko? Zašto hrvatski mediji tvrde da je Mirjana Lučić Makaranka, kada je rođena kao dijete hercegovačkih gastrabajtera u Njemačkoj? Kakav je odnos tenisača Marina Čilića iz Međugorja, Ivana Dodiga iz Međugorja s obitelji Lučić s Mostarskih Vrata, pokraj Ljubuškoga. Obitelj njemačkog gastrabajtera, povratnika Vinka Dževlana je napravila prvi tenis teren na Mostarskim Vratima 1972. godine, na kojemu su trenirali: Mirjana Lučić  koja je rođena je 1982, Ivan Dodig koji je rođen 1985. i Marin Čilić koji je rođen 1988. godine. Zašto hrvatski mediji teniske zvijezde iz Hercegovine, nazivaju Makaranima, Zagrebčanima ? Što danas 2017. godine radi Marinko Lučić, kao umirovljeni njemački gastrabajter ? Zašto Mirjana Lučić nakon 18 godina vrijeđa oca i obitelj? Da li postoji Klan Lučić? U kakvom prijateljskom odnosu  s Lučićima je  obitelj  Tuđman? Već u sljedećem nastavku donosimo ekskluzivne detalje iz života Mirajen Lučić Baroni i njezine obitelji…

7 KOMENTARI

  1. Zašto se Hercegovci nazivaju Makaranima i Zagrepčanima? Kad tribaju pokupit šta se pokupit da iz Hrvatske,prijavit se fiktivno na adresu u Hrvatskoj i zahtjevat sve pogodnosti,porodiljne naknade i zdravstveno-prvi su u redu,a jesi li ih “posvojio” jer su išli u škole u Hrvatskoj,trenirali-eto ti te đavle,nevaja. Odma se dižu na zadnje noge…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here