FELJTON – TAMNA STRANA HRVATA (17) Tko slavi veličanstvenu Oluju?!

Hrvati koji su porazili velikosrpskog agresora, danas uoči 24. obljetnice Oluje, na proslavi kao službene izaslanike će  moći  vidjeti istaknute HDZ-ovce, SDP-ovce, SDSS-ovce, HNS-ovce, nekadašnje UJDIJ-evce

Da ponovimo, podsjetimo Hrvate;  UJDI- Udruženje za jugoslavensku demokratsku inicijativu, stranka Jugoslavena, ekstremno lijevog usmjerenja, osnovana je 2. veljače 1989. godine na Filozofskom fakultetu  Zagrebu. Sačinjavali su je marksisti koji su se zalagali za unitarističku Jugoslaviju, koji su se protivili stvaranju suverene i neovisne Republike Hrvatske. Istaknuti dužznosnici UJDI-a bili su Jugoslaveni: Branko Horvat, Nebojša Popov, Žarko Puhovski, Milan Kangrga, Milorad Pupovac, Dragan Čović, Milorad Dodig, Željko Komšić

Na predsjedničkim izborima u Srbiji 9. prosinca 1990. godine Ivan Đurić je bio kandidat UJDI i Saveza reformskih snaga Ante Markovića. Nakon stvaranja Republike Hrvatske veliki broj Jugoslavena, involvira se u demokratske stranke Republike Hrvatske. Jedan od poznatijih Jugoslavena u HDZ-u, upravo je predsjednik HDZ BiH Dragan Čović, čovjek koji ne krije svoj životopis. Poznavatelji prilika HDZ-a, ističu kako se 1998. godine na sastanku kod dr. Franje Tuđmana Dragan Čović anketira kao potencijalni kandidat za predsjednika HDZ BiH. Kandidaturu Čovića osmislili su provođenjem interne ankete kojom bi  se dr. Franji Tuđmanu predložio Dragan Čović, kao kvalitetni kandidat. Internu anketu dužnosnika HDZ-a, je osmislila jugoslavenska struja iz Mostara, koju je predvodio Mišo Brajković direktor, danas propalog, Aluminija i Jadranko Prlić, tada ministar vanjskih poslova BiH. Nakon kratkog sastanka i konzultiranja  Franje Tuđmana s predsjednikom Mladeži HDZ BiH Zdenkom Lučićem, zabranjeno je Draganu Čoviću kandidiranje za predsjednika HDZ BiH.  Naknadno se ispostavilo da su sigurnosne službe Republike Hrvatske dostavile originalne dokumente  Dragana Čovića, koji dokazuju između ostalog da se Dragan Čović izjašnjavao kao Jugoslaven i da se potpisivao ćiriličnim pismom.

Anuliranjem Dragana Čovića kao kandidata, jugoslavenska struja u Mostaru radi “puč” protiv politike doktora Franje Tuđmana i na čelo HDZ BiH dovode kapetana JNA Antu Jelavića koji se prethodno  involvirao u strukture HVO-a, sa skupinom oficira JNA, koja je poslužila na petom saboru HDZ-a, za puč protiv politike dr. Franje Tuđmana. Za kandidaturu u HDZ-u, jugoslavenske strukture preko djelatnika KOS-a, sačinile su operativni plan, koji je imao i financijsku potporu. Financijskim planom predviđeno je davanje mita svim predsjednicima županijskih i općinskih organizacija HDZ BiH. Za isplatu novaca (prosječno 300.000 DM, gotovinskog novca ) zadužen je bio prijeratni milicajac iz Vareša, kasnije logističar HVO Grude, Miroslav Rupčić, zastavnik prve klase JNA Miroslav Prce, direktor Hercegovačke banke Ivica Karlović i član upravnog odbora Hercegovačke banke Ivan Ševo.  Navedena grupa financijera “Puča protiv politike dr. Franje Tuđmana “ kazneno je procesuirana  za financijske malverzacije na Sudu BiH. Optužnicu protiv njih je podigao tužitelj John McNair iz posebnog odjela za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije koji djeluje pri tužiteljstvu BiH.

Moć novca i danas je prisutna, tako da su gore navedeni prošli “lišo” bez adekvatnih zakonskih optuženja i kazni. Suđeno im je samo za kriminal koji su počinili 1998./99. godine. Zanemaren je kriminal njima i njihovim suradnicima, koji za posljedicu ima masovno iseljavanje Hrvata iz BiH.

Danas imamo ogledni primjer bankrota Aluminija d.d. koji je godinama bio pod vodstvom komunista-Jugoslavena, danas prikrivenih HDZ ovaca, upravo onih koji 1990. godine nisu bili za stvaranje samostalne Hrvatske. Danas su prepoznatljivi kao Sokolovci! Mreža Sokolovaca, danas “zaštitnika” hrvatskih nacionalnih interesa  ima linkove do Ureda predsjednice RH, Vlade RH, i svih institucija u kojima stoluje pokoji kadar bivšega UJDI-a, danas HDZ-a. Za Dan državnosti Republike Hrvatske kriminalna skupina hodočastila je u Zagreb, objavili smo njihovu misiju s fotografijama.

Tko će od Jugoslavena UJDI-jevaca, hodočastiti Kninu, povodom 24. obljetnice   slavne “Oluje,” ostaje da vidimo. Dr. Franjo Tuđman je preduhitrio Mladićevu akciju “Vaganj 95”, koja je bila zakazana za 5. kolovoz 1995. godine. Hrvati su porazili Jugoslavene – agresora  i omogućili mir, a danas zahvaljujući anemičnim HDZ-ocvima imaju delegate bivšega UJDI-a,  koji kao VIP  gosti  borave na proslavi Oluje. Dragan Čović je jedan od njih!

Žalosti  činjenica da marginalizirani “Tuđmanovi generali , časnici , dočasnici i vojnici“ koji su osmislili i proveli “VRO Oluja” , ne zauizmaju VIP pozicije na proslavi, koje im pripadaju, radi prljave politike i anemičnih političara. Ratnici “Oluje” napišu ovakav tekst i u miru u krugu svoje obitelji, pomole se Bogu, za  poginule suborce i njihove obitelji.(NASTAVLJA SE…)

1 KOMENTAR

  1. Na proslavi obljetnice ,,Oluje” bit će svi pobrojani jugosloveni kao počasni gosti u vip ložama. Nema se tu što više dodati. Sve je jasno kao dan. Kad su ti dani, onda smo svi hrvatski domoljubi, a ostalih 360 dana u godini, u stvarnom životu, smo čistokrvni jugosloveni, od načina razmišljanja, zapošljavanja ( na temlju partijske knjižice ), parazitskog odnosa prema državi itd. Prema tome, Hrvati su birali i Mesića, Josipovića, Čovića, Plenkovića, Sanadera, Milanovića itd, te na temelju toga jasno je kakvu državu žele, a oni kojima to ne odgovara, eto im Njemačka, Irska, Australija. Ovaj tekst eventualno može poslužiti kao utjeha hrvatskoj dijaspori i ništa više. Ali slaba je to utjeha.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here