FELJTON – TAMNA STRANA HRVATA (5) Aluminij d.d. dobiva novog vlasnika!

Jačanje nacionalne svijesti Hrvata Herceg Bosne u posljednja dva desetljeća i nije pozitivna strana. Političke posljedice V. Sabora HDZ BiH iz 1998. godine pristižu na naplatu. Te sudbonosne godine HDZ-om BiH ovladala je Orjunaška vojna hunta predvođena oficirima JNA

U prvi plan vojnog puča instaliran je Dragan Čović koji se godinama izjašnjavao Jugoslavenom i potpisivao ćirilicom. U drugom planu vodstvo HDZ preuzima kapetan prve klase JNA Ante Jelavić sa suradnicima po partijskom JNA ključu. Koliki utjecaj u planiranju puča protiv politike dr. Franje Tuđmana je imao Beograd preko svoje agenturne mreže vidljivo je danas 2019. godine prigodom gašenja proizvodnje Aluminij d.d. Mostar. Analitički gledano, sam čin procesuiranja šestorke HVO-a i presude Haškoga suda koja ukazuje na Udruženi zločinački poduhvat, temelj je nastavka velikosrpske i bošnjačke ekonomske agresije na  Hrvate Herceg Bosne. Prikazujući Hrvate Bosne i Hercegovine kao narod koji je sudjelovao u udruženom zločinačkom poduhvatu, velikosrpska i muslimanska politika, dobila je poticaj za realizaciju ekonomske agresije nad hrvatskim poduzećima.

Zakonita procesuiranja i sankcioniranja Ante Jelavića i njegovih suradnika, za povijesnu pljačku imovine Hrvata, urušavanjem i uništavanjem HVO-a, kao komponente Vojske Federacije, osmišljeni je i realizirani projekt srpsko-muslimanske politike. Studija Hrvatske Zajednice Herceg Bosne iz prosinca 1996. godine omogućila je  davanje političkih smjernica hrvatskom vodstvu HZ HB, da nakon Općeg mirovnog sporazuma, koji je sačinjen i parafiran u Daytonu, novo ustavno organiziranje prostora koji je razumijevan kao Daytonska BiH. Činjenica je kako su se hrvatski Orjunaši, predvođeni oficirima JNA, TO, Milicije involvirali u HDZ BiH, pučem na V. Saboru HDZ BiH 1998. godine. Tim činom odrekli su se politike dr. Franje Tuđmana. Na koji način su funkcionirali, najbolje dokazuju sudske presude protiv Ante Jelavića, Miroslava Prce, Miroslava Rupčića i pokrenutih, a nedovršenih sudskih procesa protiv ćiriličara Dragana Čovića.

Iz presuda koje smo dijelom objavili u Feljtonu br. 2 i 4. vidljivo je koje iznose novca su u samo dvije godine opljačkali oficiri JNA na čelu s Antom Jelavićem.  Skidanje odgovornosti iz sudskih procesa Dragana Čovića, samo je uvjet-ucjena Dragana Čovića da provede politički što su mu mentori, osloboditelji zatvorske odgovornosti, iz Beograda naložili. Znamo kako je završio predmet SOKO Mostar d.d., znamo kako je završio cijeli proces, u konačnici imovina je uknjižena na dva čuvara Čovićeve imovine, oficira JNA Ivicu Drežnjaka i notornog Antu Vidačka kodnog imena Mistrija, pogađate, naravno djelatnike Vazduhoplovne industrije SOKO d.d. Mostar.

Suci koji su proveli nezakonitosti promaknuti su u predsjednike Županijskih- Kantonalnih sudova ili prema višim instancama sudova u Sarajevo. Tužitelji koji su zamračili, zagubili spise i izvorne dokaze dobili su pozicije Županijskih- kantonalnih tužitelja I viših instance.. Osobe koje su sačinile elaborate pretvorbe i privatizacije dobile su dekanske i prorektorske pozicije na Sveučilištu u Mostaru. Modus operandi poznat je hrvatskoj javnosti. Dr. Franjo Tuđman otvarao je pogon Aluminija Mostar d.d. na način da je u financijskom smislu poticao proizvodnju uz pomoć Vlade RH. Sredstva koja su doznačavana kao pomoć Hrvatima BiH, nakon 1998. godine opljačkana su u cijelosti, na način da su u vrećama prebacivana u Republiku Hrvatsku na privatne račune pljačkaša i njihove rodbine. Jednako tako i danas sredstva koja se doznačuju od Republike Hrvatske, kao pomoć Hrvatima u BiH postaju privatna prćija mafijaških klanova u zdravstvu i obrazovanju.

Dug Sveučilišne kliničke bolnice Mostar potvrđuje navode pljačke, a samo funkcioniranje obrazovanja Hrvata posebna je tema. Paraliza hrvatskih institucija i poduzeća pod vodstvom Jugoslavena Dragana Čovića, potvrđuje jučerašnji scenarij kojim upravo Čović odlučuje gasi li se Aluminij d.d. Mostar, ide li u stečaj, ili se nastavlja proizvodnja promjenom vlasnika Aluminija d.d. Prisutnost beogradske – Banjalučke banke,  Nova banka  d.d., prisutnost posrednika u nabavci elektične energije za Aluminij d.d. , koji su ovo poduzeće pokrali za 300 milijuna konvertibilnih maraka, uz prisutnost političkih obavještajnih beogradskih linkova, nije sporno kako će Aluminij nastaviti raditi, a radnici istog postati će radna snaga novog beogradsko-ruskog poslodavca.

U Hrvatskoj se sličan scenarij dogodio s Agrokorom d.d. i njegovim poduzećima. U Bosni i Hercegovini, točnije Mostaru došlo je do plana transformacije vlasništva Aluminija d.d. Mostar, koji omogućava ignoriranje vlasništva 44% Vlade Federacije BiH, 44 % vlasništva radnika i 12% vlasništva Vlade RH. Navodni vapaj Kolinde Grabar Kitarević, za brigom o radnicima Aluminija d.d. Mostar, samo je dio predizborne promidžbe, u kojoj i Aluminij d.d  dobiva novog vlasnika.

Portal www.mega-media.hr pisao je dosada o odlasku Dragana Čovića  u Ingolstadt u SR Njemačkoj sa zrakoplovom Vlade Republike Srpske. Upravo tim posjetom, Dragan Čović dogovorio je instaliranje vjetrenjača, kao novog oblika snabdijevanja Aluminija d.d. električnom energijom. Beogradska politika, posredno preko Banja Luke, detaljno je isplanirala svaki potez koji predstoji u predmetu Aluminij d.d. Mostar. Danas 12. srpnja 2019. godine, dan nakon prosvjeda djelatnika Aluminij d.d. i gašenja proizvodnje u ovom poduzeću će o konačnom preuzimanju vlasništva nad Aluminij d.d. Mostar u domu HDZ BiH svoj kriminalni i koruptivni dogovor postići ćiriličar Dragan Čović i notorni Milorad Dodik.

Uredništvo portala www.mega-media.hr poziva vas da pregledate sve dosadšnje feljtone objavljene na našim mrežnim stranicama u kojima možete naći monogo toga o kriminalu Jugoslavena, ćiriličara, oficira JNA, KOS-a, TO, raznoraznih prijeratnih milicajaca i ostalih pripadnika komunističkog represivnog aparata koji su od V. Sabora HDZ BiH 1998. godine preuzeli HDZ Bosne i Hercegovine, a sve po uputama i smjernicama zadanim iz Banja Luke i Beograda. (NASTAVLJA SE…)

1 KOMENTAR

  1. Koliko li je samo Aluminij od kamenjarskih opančara učinio bogataša…?! A mi ulupali silne novce da se umjesto spasa stada, obogate tek 3-4 ovce! I onda ih vidimo na Jadranu sa Porsche Cayenne-ovima i AMG Mercedesima, parkiraju ispred zgradurina stečenih znanjem i sposobnostima… Ili u ulogama pijanih miljardera ostavljaju trocifrene napojnice u noćnim klubovima… Imaju novčanica kao tvornica toalet papira! Pitam se, hoće li duše poginulih zbog ovakvih spodoba moći naći svoj mir… A nezasitno proždrljive spodobe mirno spavati?! Je*ite se, narodi!!! Gori ste od njih!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here