FELJTON – TAMNA STRANA HRVATA (4) Kriminalci HVO-a, gosti predsjednice RH!

Čovjek kao razumno biće, homo sapiens, ushićen je ponosan na svoj ratio, na svoje intelektualne sposobnosti, na svoje spoznajne mogućnosti. To je razumljivo. Moć spoznavanja omogućila je čovjeku upoznavanje svijeta oko sebe, ovladavanje zakonitostima u tome svijetu i njegovo preuređivanje prema svojim potrebama. Spoznaja je omogućila kontinuirani razvoj znanosti, tehnike, ljudskog društva i samoga čovjeka. Ona je omogućila čovjeku postati moćnim gospodarom nad prirodom, da je iskorištava, preuređuje, a time i zagađuje, osiromašuje, pustoši i uništava

Današnja tema feljtona je fenomen hercegovačkih čuvara Jugoslavije i kriminalaca, takozvanih „lopina“, koji su koristeći pozicije pripadnika HVO-HV-a, pristigle za Dan državnosti na predio Pantovčak kao uzvanici Predsjednice Kolinde Grabar Kitarević, s ciljem proslave Dana državnosti.

Rješavanjem, suspendiranjem „lopina s Pantovčaka“,  prezimena Galić i Radeljić, kao pričuvna varijanta pojavljuju se Ljubo Ćesić, Miroslav Rupčić, Žarko Keža, Ilija Vrljić…kao predstavnici izaslanstva privatne prćije, zvane Generalski zbor, nazvan od strane časnog i progonjenog generala HVO „Muppet Show generalski zbor“, a do kojeg časnici pobjedničke Hrvatske vojske ne drže niti u promilima. Raznoliko je to društvo iz Hercegovine koje je pohodilo Pantovčak 25. lipnja 2019. ljeta Gospodnjeg 2019. godine. Bilo je tu kriminalaca, oficira JNA, lažnih generala i inih. Predsjednica, odnosno njezin Ured su ih uredno pozvali i ugostili na prijemu povodom Dana državnosti RH.

Ugledni kolumnist Ivica Šola u tekstu Slobodne Dalmacije od 1. srpnja 2019. godine opisao je Radeljića kao osobu koja bi mogla doći glave „Škorinu kandidaturu“. Šola opisije Matu kao Matana  u osvetničkom pohodu na Pantovčak, kako bi svoju bivšu šeficu Kolindu povukao na niže političke razine. Valutni desničari kao što su Radeljić, Ćesić, Rupčić, Krešič, Keža … svakim danom sramote Hrvatsku vojsku, časničke odore, i sve ono što simbolizira hrvatskog vojnika, dočasnika i časnika. Svaka pojava i čin za Hrvata ima neku vrijednost. Hrvati uočavaju vrijednosti pojedinaca, etičkih, estetskih, kulturnih, političkih i inih.

Spoznaja o pojedincima koji se druže s Predsjednicom Republike Hrvatske, zabrinjava u propustima Ureda predsjednice, sigurnosnim službama, pojedincima koji osiguravaju kriminalcima biti neposrednim gostima i uzvanicima Predsjednice. Kriminalni javni istupi slučajnog generala Ljube Ćesića koji promovira lik i djelo Predsjednice, svakako šteti ugledu Kolinde Grabar Kitarević. Društvo kriminalaca i ratnih logističara koji su bojišnicu viđali samo na TV ekranima koje je za dan Državnosti RH nazočilo u Uredu Predsjednice kao uzvanici doista zbunjuje i treba dodatno zabrinuti građane Republike Hrvatske, a zasigurno će i znatno utjecati na biračko tijelo iz Hercegovine koje je podržavalo Kolindu Grabar Kitarović na prošlim izborima.

Čitateljima feljtona Mračna strana Hrvata, na uvid i čitanje dostavljamo presudu Suda Bosne i Hercegovine broj: KPV-14/04. protiv Miroslava Rupčića sina Blage iz Vareša, kao pripadnika logističkog centra HVO-a, koji je pljačkao Hrvate Bosne i Hercegovine, trošeći financijska sredstva koja su pristizala iz proračuna RH u Bosnu i Hercegovini, a danas 2019. godine biva  gost Predsjednice Republike Hrvatske povodom dana državnosti. (NASTAVLJA SE…)

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here