FOTO/AUDIO Temeljna policija privela Miroslava Brkana – Kišu zbog prodaje ukradenih strojeva!

Miroslav Brkan Kišo u društvu s istraživačkim novinarom portala Dnevno, Marinom Vlahovićem

Krajem prošle godine, svi mediji, neki i na naslovnim stranicama, objavili su vijest o drskoj krađi bagera u Zagrebu

Bager vrijedan gotovo pola milijuna kuna, ukraden je s lokacije na kojoj navodno postoji stalni video nadzor, ali u tom trenutku, ako je vjerovati službenim informacijama, koje su prenijeli mediji poput Jutarnjeg lista i RTL-a, policija nije uspjela odrediti niti točan datum krađe. Nekoliko mjeseci kasnije, istraživački novinar portala dnevno hr, Marin Vlahović, koji je razotkrio međunarodni lanac švercera migranata, našao se na pravom mjestu, u pravo vrijeme, u društvu posrednika koji prodaje ukradeni bager.

Na pregovore o prodaji ukradenih vozila, Kišo je došao automobilom gradonačelnika Makarske

Taj posrednik zove se Miroslav Brkan zvani Kišo, a na pregovore o prodaji ukradenog bagera, došao je automobilom svog sina, Jure Brkana, HDZ-ovog gradonačelnika Makarske.

brkan kiso 619x1024 - FOTO/AUDIO Temeljna policija privela Miroslava Brkana - Kišu zbog prodaje ukradenih strojeva!
Miroslav Brkan – Kišo

U prvom dijelu razgovora, Kišo je spominjao i druge ukradene strojeve, kao i neke lokacije na kojima se čuvaju. Nakon što je postalo izvjesno kako se radi o čovjeku koji je važna karika u međunarodnom lancu kradljivaca skupih radnih strojeva i vozila, novinar Marin Vlahović, otkrio je svoj identitet i upozorio Kišu da je snimio dijelove cijelog razgovora. Svjestan, kako se nalazi u nezavidnoj situaciji, Kišo je pred novinarom kontaktirao neke od vodećih članova organizacije iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Nekoliko dana prije ovih pregovora, koji su se odvijali blizu Zagreba, u nedjelju 10.02.2018, tijekom popodnevnih sati, novinar Marin Vlahović, saznao je važne detalje o kriminalnoj prošlosti Miroslava Brkana Kiše. Od velike pomoći, bili su i pojedini novinari lokalnih makarskih medija, koji godinama pišu o brojnim aferama obitelji Brkan, piše dnevno.hr.

Otac gradonačelnika Makarske, više je puta služio zatvorsku kaznu, uglavnom radi šverca kave. Često posjećuje Bosnu i Hercegovinu, a ima veze i u Republici Srpskoj i Srbiji. Povezivalo ga se i s prostitucijom koja je organizirana na području Kupresa u jednoj privatnoj vili. Tu vilu, navodno su posjećivali i neki političari iz Hrvatske. Riječ je o čovjeku rođenom 1950-te, koji boluje od aritmije, i ne želi starost provesti iza rešetaka. Neformalnim kanalima, informacije o ulozi Miroslava Brkana Kiše u lancu šverca ukradenih radnih vozila i strojeva, stigle su i do vrha MUP-a. Na taj potez, odlučili smo se kako ne bi ispalo da opet, kao u slučaju Sameera Parveza Khana,tobože ugrožavamo tajne policijske operacije.

Međunarodna organizacija kojom rukovode kriminalci iz Srbije i Bosne i Hercegovine

brkan audi - FOTO/AUDIO Temeljna policija privela Miroslava Brkana - Kišu zbog prodaje ukradenih strojeva!
Audi u vlasništvu Jure Brkana, HDZ-ovog gradonačelnika Makarske

Daljnji razgovor s Kišom je prekinut, kada su se pojavili policajci, koji su legitimirali prisutne i Kišu odveli na ispitivanje, prvo u lokalnu postaju, a onda i u Odjel za organizirani kriminal. Desetak minuta prije pojave policajaca, Kišo je odao glavne organizatore, stanovitog Almira Sačjema iz Bosne i Hercegovine, te Aleksandru Šišić iz Srbije. Kao dokaz ove tvrdnje, objavljujemo i dio telefonskog razgovora između Kiše i Almira, koji smo snimili, uz Kišino dopuštenje. Također, snimili smo i automobil kojim je Kišo došao na pregovore. Prema našim informacijama, koje je potvrdio i Miroslav Brkan Kišo, taj automobil pripada njegovom sinu, Juri Brkanu, gradonačelniku Makarske.

Miroslav Brkan Kišo, radi lakše komunikacije s pripadnicima balkanskog podzemlja, posjeduje nekoliko bosanskih i hrvatskih brojeva mobitela. MUP Republike Hrvatske, PNUSKOK i SOA, mogu lako utvrditi sve njegove kontakte. Na licu mjesta, pred očima i ušima novinara, Kišo je razgovarao i stavio na razglas, nekoliko ključnih figura lanca kradljivaca i švercera radnih vozila i strojeva. Što se tiče samog gradonačelnika, zasad nemamo nikakvih saznanja da je upleten u poslove ove međunarodne kriminalne organizacije, ali navodno je sudjelovao u nekim ružnim incidentima.

Kaznena djela i nasilni incidenti povezani s članovima obitelji Brkan

Makarski portal „Mega-media“, objavio je svojedobno priču o fizičkom napadu na ratnog vojnog invalida Damira Beroša.

„Jure Brkan je kao jedan od najistaknutijih makarskih HDZ-ovaca, tadašnji gradski vijećnik u ljeto 2015. godine premlatio Hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Makarske D.B., a u divljačkom napadu pomogao mu je još jedan muškarac. Tako su Jure Brkan i njegov pomagač istukli hrvatskog branitelja, pritom i teškog invalida dokrajčivši ga dok se ovaj u bolovima previjao na asfaltu. Dvije godine kasnije, Jure Brkan ispostavlja se kao najkvalitetniji HDZ-ovac u Makarskoj te ističe kandidaturu za gradonačelnika.“ – piše spomenuti portal.

Tokom pisanja ovog teksta, dobili smo informaciju da je Miroslav Brkan Kišo, u nedjelju predvečer, pušten iz policije. Postoje određene strahovi, da je u pitanju politička intervencija.

Naime, nije tajna, da su predsjednik Vlade Andrej Plenković i gradonačelnik Makarske Jure Brkan, osobni prijatelji. Naravno, to ne znači da je Plenković osobno utjecao na postupanje policije, no svakako je zanimljivo, da su Brkana starijeg, odmah pustili na slobodu. Isto tako, nisu pokrenuli mehanizme osiguravanja lokacija na kojima se nalaze ukradeni strojevi i vozila. Na neki način, pasivnim pristupom, olakšalo se kriminalcima premještanje vozila na drugu lokacije. Ali, dokaza je previše. Kako bi pomogli policiji, objavljujemo snimku iz zraka lokacije u Lužanima pored Slavonskog Broda. Na tom mjestu, nalazi se dio ukradenih vozila. U Vinkovcima se nalazi još jedna lokacija. Najvećim brojem korisnih informacija, barata Miroslav Brkan zvani Kišo. Nažalost, postoji opasnost, kako će fokus dijela policije biti na zaštiti oca gradonačelnika Makarske, umjesto na brzoj i odlučnoj akciji, zajedno s policijama susjednih država, protiv međunarodne kriminalne organizacije kradljivaca radnih strojeva i vozila.

Novinare znaju optuživati da se koriste nepouzdanim izvorima, no u ovom konkretnom slučaju, novinar se našao kao akter zbivanja i svjedok upletenosti Miroslava Brkana zvanog Kišo, oca HDZ-ovog gradonačelnika Jure Brkana, u međunarodni lanac preprodaje ukradenih vozila. Ovom prilikom, objavljujemo samo dio dokaza. Nadamo se, kako će naša saznanja i otkrića, pomoći daljnjoj istrazi.

Snimku razgovora možete preslušati OVDJE: AUD-20190211-WA0019

23 KOMENTARI

 1. Sad će Brkan dat ostavku a Roščićev zet za načelnika Makarske. Samo ustanak, revolucija i pobuna može nas sve spasit od ove feudalne imperijalne klase lopova!

 2. Pao velikan kriminalne organizacije Kišo-M. BRKAN kojeg znaju po djelatnosti svodništva i prostitucije.
  Bitno je da mu je sin Jure BRKAN gradonačelnik Makarske. Novcem kojeg mu je tata Kišo zarađivao sin Jure se školovao tim prljavi novcem od kriminalnih radnji…
  Pozzzz ygo mafiji prezimena BRKAN !!!!!!

 3. XXL, nije sve ovo rekla kazala. Gradonaćelnikov otac, je kao kriminalac, otuđio vozilo u “Primorje” Makarska, i u doba nestašice kaffe, sa poslovođom iz Šestanovca, ista firma išao u preprodaju kaffe po bivšoj Jugoslaviji. Tko zna koji mu je to bio put. Uhvatila ga je carina otuđila kaffu i kamion, čiji vlasnik nije bio on njego “Primirje”. Spor se vodio te su obojica osuđeni. Gradonačelnikov otac je imao još jedan brak, te djeci iz tog braka nije plačao alementaciju, bez sudskog naloga. Sa MZ na Kupresu je osnovao bordel. MZ najeba go žuti. eto toliko o pedigreu, gradonačelnika Makarske, Plenkoviću nemaš kapi krvi poštenih Raosa iz koje obitelji je tvoja poštena majka. Srami se koga podržavaš i što si sve dozvolio da se dogodi Makarskoj. Što se tiće gradonačelnika Makarske Jure Brkana, ne pada jabuka ispod kruške. Sramota za sve glasaće i HDZ Makarske. čujem da je jedan hdz-ovac, zbog prevara zaavršio u Vojvodinu.

  • Plenković podržava i Roščića i Brkana i te spodobe a ko bi drugi i to mu treba bit sramota koju on onako bahat i narcisoidan, kao i puleni mu, očito nema. Ali će bit i izbori i to bi on treba znat. Neka pogleda anketu intencije glasa u Slobodnoj Dalmaciji!

 4. A pušten iz pritvora pod nečijom intervencijom… Tko može tu intervenirat? I čiji je navodno pajdo Brkan???? Riba ne smrdi od repa nego od glave…. lijep primjer kako na budućim izborima treba glasat za zločinačku organizaciju kakve nije bilo nikad na ovim prostorima…..

 5. Plenković ne želi poštene ljude, iz poštenih obitelji koji su odgajani u kršćanskom duhu i tradiciji ! Takvi ljudi nemaju ljage na sebi i s njima se ne može manipulirati! Nađite jednog političara da je bez afere, možda Dragica Roščić!

 6. Pa šta mislite zašto su drugovi Brkan i Vranješ povečali parking u sezoni i gdje idu ti novci tj sta ses njima pokriva???? Sta mislite zasto se prave onoliki stanovi u Velikom Brdu i tko ih pravi????

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here