FOTO EKSKLUZIV Uhvatili smo djelatnike načelnika Kristijana Kapovića kako otuđuju stotine kilograma leda iz općinskog restorana!

Unatoč činjenici da ugostiteljski objekt „Vagabundo“ u vlasništvu načelnika općine Vir Kristijana Kapovića godišnje ostvari prihod od gotovo 6 milijuna kuna, trošak leda mu je neprihvatljiv

Proizlazi to iz višegodišnjih upozorenja oporbenih vijećnika udruge „Vir bez podjela“ koji upozoravaju na, kako kažu, krađu leda iz ledomata općinskog restorana „Kotarina“.

led Vagabundo 1 768x1024 - FOTO EKSKLUZIV Uhvatili smo djelatnike načelnika Kristijana Kapovića kako otuđuju stotine kilograma leda iz općinskog restorana!

U više navrata su oporbeni vijećnici službenim putem pokušali doći do odgovora koliko je leda iz općinskog restorana do sada otuđio Kristijan Kapović odnosno zaposlenici njegovog ugostiteljskog objekta. Odgovor nikad nisu dobili osim što je Kristijan Kapović na jednoj od sjednica općinskog vijeća priznao da uzme leda kad mu pofali?!

Osim ugostiteljskog objekta Vagabundo, Kristijan Kapović je i u najmu ugostiteljskog objekta „Nostromo“, a količine leda koje se potroše tijekom dana i noći u ljetnim mjesecima broje se u stotinama kilograma. Članovi Istraživačkog tima portala Megamedia borave već nekoliko tjedana na Viru, prikupljaju informacije u vidu dokumenata, svjedočanstava, fotografija. Tako smo došli i do serije fotografija snimljenih u više navrata na kojima se zorno vidi kako kako zaposlenici ugostiteljskih objekata u vlasništvu Kristijana Kapovića dolaze ispred općinskog restorana „Kotarina“ i u nazočnosti djelatnika općinskog poduzeća „Vir turizam“ uzimaju stotine kilograma leda te ga odvoze u „Vagabundo“ i „Nostromo“.

Inače, skupocjene ledomate kupila je općinska tvrtka „Vir turizam“ d.o.o. i općepoznato je da su prevelikih kapaciteta za potrebe općinskog restorana „Kotarina“. U razgovoru sa jednim djelatnikom  restorana „Kotarina“ doznajemo kako u ljetnim mjesecima djelatnici Kapovićevih ugostiteljskih objekata dođu prijepodne, potom oko 17-18 sati, a nerijetko i navečer oko 23 sata i natrpaju prtljažnik sa desetak, petnaest vreća leda.

– Često puta zbog Kapovićevih kafića mi ovdje u restoranu ostajemo bez leda. Svaka vreća ima sigurno po 15-20 kilograma leda, a u danu nam znaju tako uzeti i po 400 kilograma leda te ga nose u „Vagabundo“ i „Nostromo“, kazao nam je ovaj djelatnik.

Kada se zna da je cijena kilograma leda za ugostitelje u prosjeku 4 kune, lako je za izračunati da dnevno Kristijan Kapović za potrebe svojih ugostiteljskih objekata uzme više od 1.500,00 kuna leda. Kada sve to pomnožimo sa brojem dana u mjesecu, dolazimo do brojke od 45 tisuća kuna! Obzirom na vruće i sunčane mjesece lipanj, srpanj, kolovoz, a i rujan, nije teško zaključiti koliku financijsku korist na račun tuđih ledomata ostvaruje načelnik općine Vir, Kristijan Kapović. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here