FOTO KRITIKA Gradonačelnik Bilić odobrio uništavanje Mletačke česme na Kačiću!

Kada bi se nekim čudom do Ureda makarskog gradonačelnika Tonćija Bilića dogegala zlatna koka koja, naravno, nese zlatna jaja, nesumnjivo bi isti dan završila na ražnju!

Kako drugačije protumačiti uništavanje Mletačke česme iz 1775.godine na Kačićevu trgu koju su danas radnici obložili daskama i zakucali brukvama?
Više čitatelja upozorilo nas je na ovaj neviđeni kulturocid pitajući se nije li Mletačka česma pod zaštirom Ministarstva kulture ili makar splitskim Konzervatorskim odjelom. Doista, u Splitu su šokirani primitivizmom makarskih gradskih vlasti koji su sebi dali za pravo osakatiti takav spomenik kulture u centru grada. Za očekivati je da će konzervatori vrlo brzo posjetiti gradonačelnika Bilića…
*Poštovani čitatelji, 
sudjelujte u stvaranju portala. Šaljite nam anonimno Vaše fotografije, pohvale, kritike…i rado ćemo ih objaviti. E-mail adresa je: redakcija@mega-media.hr[envira-gallery id=”57578″]

 

8 KOMENTARI

 1. još jedan dokaz “stručnosti” našega gay pročelnika za komunalne djelatnosti matka lovrete. ovi lovrete sve stručnjaci u pizdu materinu. eno i rodijak mu jakov šta je mažnjava lovu iz zagrebačke banke, a sad mažnjava iz makarskog komunalca. hahaha. dogodine su izbori, obavezno moramo poletit glasat za naše esdepeovce

 2. Teško je vjerovat da makarski gradonačelnik i njegovi suradnici imaju toliko oskudan pogled na prošlost što potvrđuje da im je pogled na budučnost još oskudnija.
  Možda im je u planu srušit spomenik kraj Rusa i sve ostalo
  u Makarskoj što posjeća na našu prlošost.

 3. Misliš Sonja Duka il Sonja Tuka? Nego neznan otkad komunisti meću šćalicu. Jedino da je nisu stavili gori da je maknu dalje od opštine. Kako god bilo zvizdu će nakečit na nju.

 4. Konzervatori su na potezu! Hoće li ih Veličković i Bilić poslušati?!
  Njjihov je odgovor to je samo za misec dana?!
  Šta o štracama triba govoriti.

 5. Guba mletačka, malo su naših pobili, šuma posikli, zla nanilli…
  triba sorit tu česmu mrskoga okupatora. Doli dužd Pietro I Candiano, Alvise Pisani, Pietro Grimani, Francesco Loredano, Marco Foscarini, it.d.
  doli guba, samo rvacke spomenike ostavit; pokri cilu česmu, neka se opće ne vidi, zauvik, koji će nan kua

 6. Kad je sve tako na visokom “umjetničkom” nivou režije (spomenik kulture će pretvorit u jasle ), a onda bismo mogli bismo stavit žive likove, npr. zamjenica da glumi djevu Mariju i da drži maloga Isusa kojega bi mogao glumit zamjenik Družijanić, a onada bi gradonačelnik bio mogao biti Josip… U Makru ima koza i magare, pa da je nabavit. Hm, što kažete?!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here