FOTO Novo Vrijeme Apfel pobjedom otvorio turnir skupine 6 Glavne runde Lige prvaka

Prvak Hrvatske u futsalu Novo Vrijeme Apfel pobjedom je otvorio turnir skupine 6 Glavne runde Lige prvaka u Makarskoj. Pred domaćim navijačima makarski je sastav svladao ciparsku Omoniju 5:2 uz dva gola Mateja Fideršeka u prvom dijelu te dva Lucasa i jednim Horvatha u drugom poluvremenu

FOTO: Matko Begović/Novo Vrijeme Apfel

Od početka su Makarani dominirali. Lucas je zaprijetio iz voleja, probao je i Pulinho, Babić je pogodio gredu, Lucas stativu… Uzvratili su i Ciprani i to „letećim vratarom“ kojim su poremetili ritam Novog Vremena i ublažili njegov pritisak. Ne samo to, već su i imali sjajnu šansu za pogodak, no Ioannou je iz blizine pogodio stativu.

Kad se činilo da bi se na odmor moglo otići bez golova, pojavio se Fideršek. Slovenski je reprezentativac u 17. minuti načeo Ciprane sjajnim udarcem s deset metara iskosa, a onda je samo 18 sekundi potom sa svoje polovice pogodio prazna vrata nakon što je Omonia opet zaigrala bez vratara.

novo vrijeme 4 1024x682 - FOTO Novo Vrijeme Apfel pobjedom otvorio turnir skupine 6 Glavne runde Lige prvaka

Bilo kakve dileme oko pobjednika otklonio je Lucas, prvo petom za 3:0, a onda i za 4:0 na asistenciju sunarodnjaka Pulinha. Između tih dvaju golova Bašković je obranio akumulaciju Manoliju. Ipak, gosti su zabili iz akumulacije za 4:1 (Mantelli), Horvath je pogodio za 5:1, da bi Mantelli ublažio poraz Omonije.

novo vrijeme 5 1024x682 - FOTO Novo Vrijeme Apfel pobjedom otvorio turnir skupine 6 Glavne runde Lige prvaka

U srijedu u 20.30 Novo Vrijeme igra protiv Lea, koji je sa 7:2 svladao Shkupi, i po svemu sudeći to bi trebao biti ključan ogled za osvajanje prvog mjesta u skupini, jedinog koje vodi dalje u Elitnu rundu.

novo vrijeme 6 1024x682 - FOTO Novo Vrijeme Apfel pobjedom otvorio turnir skupine 6 Glavne runde Lige prvaka

Tomislav Horvat, trener Novog Vremena:
Čestitam Omoniji na dobrom planu igre, poremetili su nas „letećim vratarom“. Srećom, s dva gola riješili smo utakmicu, kasnije je bilo lakše. Neki su naši prekršaji bili olako suđeni i zbog toga smo izgubili glavu, a morali smo se bolje prilagoditi. Leo je odlučujuća utakmica. Dobra su momčad s puno Brazilaca, ali analizirat ću ih cijelu noć i bit ćemo spremni. Blagi smo favoriti zbog domaćeg terena. Protiv Omonije sam nastojao poštedjeti neke naše glavne igrače, da ne igraju puno, a protiv Lea ćemo drukčije rotirati.

novo vrijeme 7 1024x684 - FOTO Novo Vrijeme Apfel pobjedom otvorio turnir skupine 6 Glavne runde Lige prvaka

Costas Christodoulou, trener Omonije:
Čestitam Novom Vremenu na zasluženoj pobjedi. Što se nas tiče, trudili smo se koliko smo mogli. Pokušali smo riskirati s „letećim vratarom“ kako bismo ostali u utakmici.

novo vrijeme 8 1024x684 - FOTO Novo Vrijeme Apfel pobjedom otvorio turnir skupine 6 Glavne runde Lige prvaka

NOVO VRIJEME APFEL – OMONIA 5:2 (2:0)
Makarska, Gradska sportska dvorana.
Liga prvaka, skupina 6 Glavne runde.
Gledatelja 1000.
Suci: Cedric Pelissier (Francuska) i Aleš Močnik Perič (Slovenija).
Strijelci: 1:0 Fideršek (17.), 2:0 Fideršek (17.), 3:0 Lucas (26.), 4:0 Lucas (31.), 4:1 Mantelli (33.), 5:1 Horvath (34.), 5:2 Mantelli (36.).
Igrač utakmice: Matej Fideršek (Novo Vrijeme Apfel).

NOVO VRIJEME APFEL: Bašković, Herceg, Pulinho, Lucas, Pašalić, Osredkar, Sokol, Bajrušović, Kazazić, Musinov, Fideršek, Horvath, Babić.

OMONIA: Skampylis, K. Stylianou, Pavlou, Lakoufis, C. Stylianou, Diniz Pereira, Wanderson, Loizou, Manoli, El Kebbe, G. Ioannou.

novo vrijeme 9 1024x684 - FOTO Novo Vrijeme Apfel pobjedom otvorio turnir skupine 6 Glavne runde Lige prvakaSEMAFOR – Liga prvaka, skupina 6 Glavne runde (Makarska)
Novo Vrijeme Apfel – Omonia 5:2 (Fideršek 17′, 17′, Lucas 26′, 31′, Horvath 34’/ Mantelli 33′, 36′)

Shkupi – Leo 2:7 (Uzunjan 19′ (ag), Alimi 37’/ Pocaia 3′, 33′, Alves Dos Santos Junior 9′, 14′, 38′, Martins De Souza 15′, De Liz Mota 40′)

Danas: Omonia – Shkupi (18), Novo Vrijeme Apfel – Leo (20.30)
Petak: Leo – Omonia (18), Novo Vrijeme Apfel – Shkupi (20.30)

novo vrijeme 10 1024x682 - FOTO Novo Vrijeme Apfel pobjedom otvorio turnir skupine 6 Glavne runde Lige prvaka

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here