FOTO Žitelji Maslenice upozoravaju na (ne)zakonitu gradnju u mjestu

U Maslenici na rivi se trenutno izvode gradnje ogradnog zida na samoj cesti, upozoravaju naši čitatelji

Sporno je, tvrde, što se radovi odvijaju bez ikakve oznake, bez table o investitoru i izvođaču radova.
– Očigledno je da se radi o ilegalnim radnjama jer zid koji se gradi dira cestu, koja je javno dobro, kazao nam je jedan od čitatelja.

maslenica 3 768x1024 - FOTO Žitelji Maslenice upozoravaju na (ne)zakonitu gradnju u mjestu

Dobili smo i fotografije spornih radova na kojima se jasno vidi kako su temelji zida napravljeni tako što je obrubljen dio asfalta što se, moguće, kosi sa Zakonom o cestama.

– Nitko nema pravo graditi uz cestu, a kamoli razbijati cestu. Ova gradnja predstavlja kršenje Zakona o cestama (NN 84/11, 22/13 i 54/13). Osim što je investitor ili više njih oštetio cestu i stvorio sebi materijalnu korist ovim zidom biti će otežano izvlačiti brodove iz mora jer se sami zid nalazi u neposrednoj blizini istezališta, tvrde naši čitatelji.

maslenica 2 768x1024 - FOTO Žitelji Maslenice upozoravaju na (ne)zakonitu gradnju u mjestu

Doznajemo kako je vlasnik parcele koja se ograđuje spornim zidom Tomislav Mitrović koji već par godina naplaćuje parkiranje gostima bez da navodno izdaje fiskalizirane račune. – Mitrović sve radi na paragon bloku, a ovi radovi mu dodatno idu u korist jer će i oni koji nemaju namjeru parkirati tu, morati ući na njegovu parcelu zbog nemogućnosti manevriranja vozilom, kazuje nam jedan od čitatelja.

Nažalost, nadležni komunalni redar koji je na vrijeme informiran o radovima do danas nije reagirao. Čitatelji tvrde da nije ni mogao jer dobar dio vremena provodi u caffe baru Marco Polo u Obrovcu?!
– Nemojte se ništa čuditi. Investitor radova je u prijateljskim odnosima sa načelnikom općine Jasenice Martinom Baričevićem. Stoga ne čudi da se radovi odvijaju bez elementarnog poštivanja zakona, zaključuje čitatelj koji nam je dostavio i fotografije.

maslenica 1 768x1024 - FOTO Žitelji Maslenice upozoravaju na (ne)zakonitu gradnju u mjestu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here