Frooom! filmska radionica ponovno u Sinju!

ŠTO? Frooom, inovativni program filmskog i medijskog opismenjavanja

GDJE? U centru grada Sinja, u Kulturno umjetničkom središtu/Alkarskim dvorima, Put Petrovca 12, Sinj

KADA?, Kraj ljetnih praznika, od 28. kolovoza do 01. rujna.

TKO? Djeca od 8-13 godina za početnu radionicu i oni do 16 godina za naprednu (ograničen broj polaznika)
ODGOVORNI: Bacači Sjenki u suradnji s KUS-om te Udrugom S.K.U.P.

Kako napraviti film? Ležati na podu na leđima sat ili dva, a može i manje. Gurkati se laktovima i toptati nogama. Glasno se smijati, revati, lajati, hukati, coktati, frljiti, frktati, ciktati, cviliti, zviždati i pjevati. Zatim sve dobro promješati i podgrijati na ljetnom suncu. Servirati šareno i mudro začinjeno. ”  Boris Bakal, glavni kuhar Froooma

Još malo pa završavaju ljetni praznici, i savršeno je vrijeme za kreativno Frooom! –iranje na dječjim filmskim radionicamaPredstavljamo vamInovativno, kreativno, edukativno i nadasve kvalitetno iskorištavanje vremena djece i mladih!

Frooom! je inovativni obrazovni program koji Bacači sjenki organiziraju u Hrvatskoj od 2012. godine, a koji svojim polaznicima u trajno nasljeđe ostavlja znanje, bonton, opću kulturu, kritičko razmišljanje te vještinu pametnog organiziranja slobodnog vremena.

Zašto poslati dijete na Frooom! ? Zato, što na ovim inovativnim i integrativnim filmskim radionicama djeca i mladi provode dijete pametno, ali ne štreberski, u stvaralačkom radu, ali ne dosadno svoje slobodno vrijeme. Bavit će se upoznavanjem svijeta medija oko sebe iz nove perspektive stvaralačkog korištenja njegovih mogućnosti! Proaktivno i smisleno bez zamki gubitka vremena i nepotrebnog virtualnog sadržaja.

Kako? Od filmske tehnike, dramaturgije filma i pisanja scenarija, preko glume pa sve do sistemskih konstelacija, animacije, društvenih vještina do VJ-inga i računalnih igara. Voditelji Frooom!-a svojom neposrednom svestranošću i iskustvom u radu s djecom prolaze team building i umiju spojiti najbolje iz dječjeg i odraslog svijeta kroz pametnu igru, kreativnost, gledanje filmova i izvrstan topli obrok u konobi “Potkova”.

Zašto postati Frooomovac?

Zato, dragi budući Frooomovac, draga buduća Frooomovka… da otkriješ svijet filma i medija na posve drugačiji način!

Nakon Frooom!-ćeš ekipi u razredu moći reći da si s nama:

– naučio tajne onoga što ne vidiš gledajući film i TV;

– dobio moć nestajanja iz kadra;

– stvorio oluju i prizvao sunce u istom danu;

– 101 put snimao istu scenu i nije ti bilo dosadno;

– pokušao snimiti film… i onda još jedan, i još jedan i usput se naravno – ludo zabavio, nasmijao i veselio!

Za naše najnovije Frooomovce tu je početna radionica pod vodstvom interdisciplinarnog tima stručnjaka – dramskih pedagoga, kulturnih antropologa, psihologa, novomedijskih umjetnika, režisera, glumaca, animatora, dramaturga, filmskih montažera, arhitekata i dr., dok će iskusni Frooomovci (oni od prošle godine) imati prilike da nam se pridruže na naprednim koje će im otvoriti nova vrata mašte u ovom svijetu filmske magije! U Sinju Frooom! će voditi: Boris Bakal (filmski i kazališni glumac i redatelj), Nada Kovačević (glumica i dramaska pedagoginja iz Splita), Pavle Perković (psiholog i dječiji terapeut), Bojana Burnać (redateljica, snimateljica i nagrađivana filmska autorica) te Magdalena Ptiček (nagrađivana fotografkinja, snimateljica i logoped).

Bacači Sjenki su višestruko nagrađivana neprofitna organizacija iz Zagreba koja je u svom 16-godišnjem radu i javnom djelovanju ostvarila više od 150 suradnji s profesionalcima iz više od 30 zemalja svijeta te realizirala više od 50 edukativnih, kazališnih i filmskih projekata i manifestacija na 4 kontinenta. Uspješno i bez poteškoća isprepliće međunarodnu suradnju, kazališne izvedbe, urbane intermedijalne projekte, aktivizam, pedagoški rad, video umjetnost te selektorsku praksu u cjelovito umjetničko djelovanje.

Više na:

http://www.frooom.eu/ 
frooom.filmskaradionica@gmail.com
0981658186
Broj polaznika je ograničen,

zato požurite da zauzmete svoje mjesto što prije!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here