Gdje su Grabar Kitarović, Plenković, Petrov… bili 15.siječnja 1991.?

Državni vrh se spustio među narod, brujali su jučer neki mediji. Gdje su dužnosnici bili prije 25 godina na dan međunarodnog priznanja RH, pokušat ćemo iščitati iz objavljenih životopisa dužnosnika s fotografije.

Kolinda Grabar Kitarević 1991. godine bila je student Filizofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, 1993. godine je diplomirala.
Božo Petrov 1991. godine pohađao je franjevačku klasičnu gimnaziju u Sinju, diplomirao je i magistrirao na Medicinskom fakultetu Sveučulišta u Mostaru. Andrej Plenković 1991. godine radio je kao prevoditelj volonter u Promatračkoj misiji Europske zajednice u Hrvatskoj 1991/92. Pravni fakultet upisao je 1988. godine, a diplomirao 1993. godine.
Davorin Božinović 1991. godine, od 1987. savjetnik republičkog sekreterijata za narodnu obranu Jugoslavije, no kada postaje predsjednik novačke komisije u Ministarstvu obrane RH, ne vidimo iz životopisa. Iz životopisa nemamo podatak gdje je Božinović bio 1991. godine, koju ulogu je imao u Domovinskom ratu.
Gordan Marić 1991. godine bio je djelatnik u poduzeću Auto –Hrvatska, vanjskotrgovinski poslovi. Iz životopisa ne vidimo angažiranost u Domovinskom ratu. Iz životopisa pet državnih dužnosnika s fotografije vidljivo je da ne postoje podatci o njihovoj ulozi u stvaranju hrvatske države. Odgovor na pitanje; da li se radi o omašci u životopisima ili stvarno nisu sudjelovali u stvaranju Republike Hrvatske?  Odgovor očekujemo korekcijom životopisa pobrojanih dužnosnika.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here