Grad Makarska se žalio na rješenje po kojem su otkazi Peri Gazilju i Zdenku Rosi nezakoniti

Nakon što je Upravna inspekcija Minsitarstva uprave poništila nezakonite otkaze makarskim komunalnim redarima Peri Gazilju i Zdenku Rosi, doznajemo da se Grad Makarska žalio na takvu odluku i to po uputama tog istog Ministarstva!

Prema našem izvoru iz makarske Gradske uprave, žalba je napisana nakon detaljnih konzultacija s Ministarstvom uprave, pa su gradskim uredima već počele kružiti priče kako sve ide po sistemu „kadija te tuži, kadija te sudi“.
Doznajemo i to da su ovakvim ishodom događaja nezadovoljni u Sindikatu državnih i lokalnih službenika i namještenika RH koji su od Ministarstva uprave navodno zatražili strože sankcije za Grad Makarsku i gradonačelnika Tonćija Bilića koji je prema riješenju Upravne inspekcije provodio bezakonje.
Iako smo više puta isticali kako su Pero Gazilj i Zdenko Roso dobili otkaze samo zato što su upozoravali na korupciju te zbog čitavog niza kaznenih djela prijavili DORH-u i USKOK-u gradonačelnika Bilića, pročelnika Sinišu Srzića, dogradonačelnicu Lori Veličković i nekadašnjeg šefa komunalnog redarstva Tonija Skaku, Upravna isnpekcija potvrdila je naše navode. Otkazi su bili nezakoniti kao i sama sistematizacija, a nezakonitim rabotama, Grad Makarska će zahvaljujući Tonćiju Biliću i njegovim suradnicima morati platiti na stotine tisuće kuna zaostalih plaća, kamata i ostalih troškova, naravno, sve na račun poreznih obveznika odnosno građana Makarske.

6 KOMENTARI

  1. Uložili prigovor, po naputku Ministarstva, u njihovom stilu. Mogu šta hoću jer ih štite njihovi. Pravi krivci za korupciju ne odgovraju pred Zakonom, zna se i zašto. Tao im je Ministarstvo graditeljstva po njihovim rumačenjima dozvolilo gradnju u Zelenoj zoni?! Za oba slučaja osim Bilića,Veličković odgovoran i Ognjen Radić, zna se ko je bio nadređen redarima. Oštečeni redari će pred Zakonom dobiti spor, a onda će udriti po našim džepima. Sram ih bilo.

  2. Vi pišete ” Otkazi su bili nezakoniti kao i sama sistematizacija, a nezakonitim rabotama, Grad Makarska će zahvaljujući Tonćiju Biliću i njegovim suradnicima morati platiti na stotine tisuće kuna zaostalih plaća, kamata i ostalih troškova, naravno, sve na račun poreznih obveznika odnosno građana Makarske.” Zašto ne pišete koje je prekršaje napravio Gazilj dok je radio? Ili vam se nije pohvalio nego glumi pravednika i poštenjačinu? Polako, ima vrimena. Saznat će se istina.

  3. Ne smije se još ništa iznijeti jer traje postupak na sudu. Zato kažem, polako. Sve će doći na svoje. A onda će uslijedit demant i izvinjenje. Hoće li?

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here