Gradonačelnik Branko Dukić nije se očitovao na seksistički ispad svog pročelnika Pešuta

Gradonačelnik Zadra, Branko Dukić očito ne vidi ništa sporno u divljanju pročelnika Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo, Marija Pešuta koji je, prema riječima jedne od osoba koja prima ‘socijalu’, bio vrlo neugodan i nepristojan.

Podsjetimo, ZADAR News jučer je objavio priču pod naslovom „Pročelnik za socijalu korisnici socijalne pomoći: “Podveži se pa nećeš rađati kao rasplodna krava i dolaziti mi prositi novce” u kojoj se jedna od osoba koja prima socijalnu skrb od Grada Zadra požalila na prostačko i nepristojno ponašanje pročelnika Pešuta.
– Jednoj gospođi, samohranoj majci koja prima socijalu, Pešut je rekao da se podveže i da mu ne dolazi prositi novce u ured. Rekao je da se ponaša kao rasplodna krava. To je stvarno dno dna. Žena je nakon toga u suzama napustila ured pročelnika i nakon toga se nije promijenilo ništa na bolje – kazao je za ZADAR News također jedan od onih koji, nažalost, prima socijalnu pomoć jer nje u stanju uprihoditi sam novce za svoje dnevne potrebe.
Međutim, unatoč očitom i evidentnom problemu s pročelnikom, na kojega se godinama žale korisnici socijalne pomoći, pitanja koja smo poslali gradonačelniku Zadra, Branku Dukiću o njegovom pročelniku ostala su neodgovorena. Tako je zadarski gradonačelnik prešutno podržao divljanje pročelnika Pešuta odbivši komentirati njegovo ponašanje. Za istaknuti je podatak kako je ZADAR News jučer i prije objave samog članka pokušao doći do komentara Branka Dukića na spomenuti problem. Novinari portala Zadar News su se s jasnim i konkretnim pitanjima obratili i jutros gradonačelniku Dukiću, a na telefonske pozive i poruke nije odgovarala ni Marina Mihovilović Pajkin, glasnogovornica Grada Zadra. Portal ZADAR News piše kako su nakon nekoliko neuspjelih pokušaja nazvali i Borisa Artića koji o samom slučaju nije htio govoriti, već je kazao da je pročitao članak, ali da ne može govoriti u ime gradonačelnika. Da rezimiramo, gradonačelnik Zadra danas je, ali i jučer, itekako bio upoznat s objavom članka na portalu ZADAR News, ali je cijelu priču odlučio ignorirati i tako prešutno dati podršku Mariju Pešutu da slobodno radi ono u čemu je najbolji, a to sigurno nije rad za dobrobit zdravstva i socijalne skrbi. Nažalost.