HČSP Makarskog primorja obilježio 120 obljetnicu smrti dr. Ante Starčevića

Polaganje vijenaca na spomenik Anti Starevicu povodom 120 obljetnice smrti dana 28.02.2016. na lokaciji - Makarska. Foto: Zeljko Kovacic.

Predstavnici Hrvatske Čiste Stranke Prava s područja Makarskog primorja položili su jučer vijence i zapalili svijeće ispred spomenika dr Anti Starčevića (23.05.1823. Žitnik – 28.02.1896. Zagreb) povodom 120 godišnjice smrti velikana hrvatske domoljubne misli i Oca domovine.

Izaslanstvo su predvodili predsjednik Podružnice Makarska Josip Bepo Lozo i Podružnice Tučepi Pero Šimić. Šimić je u svom govoru naglasio značaj misli dr. Ante Starčevića, apostorfirajući njegovu poruku „Tko i sam sebe smatra za sužnja, taj se ne mari čuditi ako ga i drugi takovim scene. Tko nije svoj, taj je svačiji, jer od njega ne stoji, čiji će biti. Tko se i hotice za sužnja izdaje, taj nema pravo tužiti se, što ide od ruke do ruke – što menja gospodare“.  hcspIsto tako istaknuo je i potrebu jedinstva hrvatskog naroda. Uz to osvrnuo se na bivšu i trenutnu vlast Starčevićevom izjavom „Tko se kruhom naroda hrani ima narodu račune davati“. Polaganje vijenaca održano je u Parku fra Jure Radića gdje je baš na inicijativu HČSP-a podignut spomenik Starčeviću, inače i počasnog građanina Makarske, uz još jednog velikana pravaštva s Makarskog primorja don Mihovila Pavlinovića.

1 KOMENTAR

  1. Pravaši čestitka Vama , ovi iz HDZ Makarska imaju Obljetnicu koju slave u drugoj općini, a cvijeće na Tuđmanov spomenik zaboravili staviti.Tajnik im milicajac, a predsjednik komunista

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here