Hercegovka, lažno prijavljena u Vrgorcu, dobila priliku stažirati u Gradu Ploče?!

U Vrgorcu zadnjih godina vlada opći kaos oko popisa birača, taj grad postao je svojevrsno leglo lažnih prebivališta iz susjedne Hercegovine koji koriste sva pripadajuća prava koja daje hrvatska država.

U općem kaosu koji vlada u vrgoračkoj krajini na dva stvarna, ide jedan fiktivni birač. Priča o fiktivnim biračima ne završava samo na glasovima, ona je mnogo dublja i ozbiljnija, te se radi o brojnim zloupotrebama lažnih prebivališta. Nakon dobivanja osobne iskaznice, osobe se često prijavljuju kao nezaposlene, te dobivaju sva prava. Akterica naše sljedeće priče dobro se upoznala sa svojim pravima kao fiktivni stanovnik Vrgorca gdje ima prijavljeno boravište, te nakon završenog fakulteta odlučila stažirati u poglavarstvu grada Ploča. Hvaleći se brojem stažiranja u općini Ploče, uvjereni smo da je gradonačelnik Krešimir Vejić zaboravio spomenuti koliko smo “širokogrudna” općina i prema susjednim Hercegovcima. Dotična se ni u kojem pogledu nije osjećala da radi bilo što krivo, te je na posao dolazila u autu BiH tablica.  Nije tajna ni da su Ploče poput Vrgorca godinama poznata po lažnim prebivalištima, koje je HDZ sa smješkom pozdravljao, kao svoje potencijalne glasove. HDZ je kao stranka poznata po korupciji, nepotizmu i raznim drugim nedjelima zbog čega ih je svojedobno Županijski sud u Zagrebu proglasio „zločinačkom organizacijom“, drugim riječima mafijom. Nažalost, ni pločanski HDZ nije imun na nezakonitosti pa ne čudi informacija da na stažiranje prime nekoga tko na posao dolazi automobilom BiH registarskih oznaka i hladno tvrdi da je hrvatski državljanin?! Nije posve jasno kojom je linijom dotična došla u gradsko poglavarstvo? Gradonačelnik Vejić, je očito zadnjih godina ” kolovođa ” mnogih afera koje potresaju grad Ploče. S druge strane smo žalosni što često za mlade ljude iz općine Ploče nema adekvatnih mentora, a na stažiranje se čeka mjesecima ili zauvijek. Zahvaljujući ovakvim ustupcima, mnogi mladi Pločani prisiljeni su napustiti svoj grad u potrazi za poslom, golom egzistencijom, a na njihova mjesta dolaze strani državljani poput naše junakinje priče, Hercegovke koja vuče sustav za nos i svaki mjesec za to od hrvatske države prima novčanu naknadu. Što bi na sve ovo rekli mladi Ploča u čiji grad dolaze stažirati stanovnici susjedih zemalja?  Na kraju krajeva, gledamo već godinama da ne vrijede ista pravila i zakoni za sve stanovnike grada Ploče, zašto da to bude izuzetak? Gradonačelnik je ionako već davno podijelio grad na “njegove” i na ostale.

4 KOMENTARI

  1. O čemu ti to ? Ta ista gamad kako je ti nazivaš je goloruka stala isprid tenkova kad su krenuli na dalmaciju. Nisu žalili ni kamiona ni života. Ti i takvi ste izmislili granicu između hrvata i hrvata. Ti i taki ste podilili isti narod na hercegovce i hrvate. Nikad neču priznat komunističku i udbašku granicu koja dili isti narod, a tomeču učit i svog sina da on prinese svome sinu. Za dom !

  2. ta ista gamad je navlacila vrice brasna, goloruka, iz hr i prodavala svojima za stostruku cijenu za vrime rata. ta ista gamad ne zivi u hr, ne placa porez u hr, ne trosi u hr ali si uzima za pravo glasat za hdz kao “hrvati”. hercegovci i hrvati NISU isti narod. hercegovci se slepaju na hrvatstvo. a to tvoje “za dom” nas je i dovelo di jesmo. zapeli smo u 1945 radi takvog stanja uma. za vrime juge, posli WWII bili ste najveci uvlakaci vlasti i najvise likvidatora UDBE je bilo iz hercegovine, a sad ste, posto se vitar okrenio, protiv komunista i udbe 😀 i da, pise se “neĆu”, ‘rvatino, ne “neČu”, da ne navodim ostale greske. nemate vi ‘ercegovci bas nista sa hrvatskom, jer da imate, ne bi je unistili.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here