Hloverka Novak Srzić: Neće više biti namještanja natječaja, pogodovanja, izvlačenja novaca, rastrošnosti!

Danas je ispred Gradskog kina Makarska Hloverka Novak Srzić, kandidatkinja za gradonačečnicu Makarske predstavila listu te izborni program.

U društvu svojih kandidata za zamjenike gradonačelnice Peru Gazilja i Ivana Perića te kandidate za vijećnike u makarskom Gradskom vijeću, Hloverka Novak Srzić ukratko je predstavila najvažnije djelove svog izbornog programa.
– Makarska mora biti grad lider u turizmu, gospodarstvu, uređenom društvu jednakih, zaštiti okoliša, zbrinjavanju otpada. Makarska mora vratiti izgubljeno vrijeme, godine i godine vladavine interesnih skupina koji od vlastitih interesa nisu vidjeli interese građana kojih bi se sjetili samo onda kada je trebalo od njih tražiti glas za još jedan mandat, a tako je i ovaj put. Makarska mora ponovo biti grad! Grad sa kvalitetnim Domom zdravlja, laboratorijem, visokom školom, kinom, većim brojem vrtića, javnom garažom, prilagođen osobama s invaliditetom i brojnim drugim sadržajima kojima ćemo osigurati svim građanima grada Makarske adekvatnu zdravstvenu zaštitu, pristojno obrazovanje, program samozapošljavanja, pravnu sigurnost. Grad Makarska bit će tzv. Smart City odnosno Pametni grad, kazala je uvodno Hloverka Novak Srzić.
Zalagat će se, kako kaže, za restruktuiranje Gradske uprave koja je u proteklih 15 godina narasla preko 300 posto no to ne znači otpuštanje, već preraspodijelu djelatnika da budu u funkciji građana.
– Nitko više neće moći sjediti u Gradskoj upravi i primati plaću koju nije zaradio. Grad Makarska može i mora biti servis svim građanima. Osigurat ćemo potpunu transparentnost poslovanja, neće više biti namještanja natječaja, pogodovanja, izvlačenja novaca, rastrošnosti!, odlučna je Hloverka Novak Srzić.
Kad pobijedi, smanjit će cijenu vrtića na 500,00 kuna za cjeodnevni boravak po djetetu, a osnovoškolci će imati besplatne knjige. Novaca, tvrdi, ima jer će srezati troškove reprezentacije, intelektualnih usluga i sl.
– Zatvorit ćemo makarsku rivu za promet od trajektnog pristaništa do Osejave i tako proširiti turističko-pješačku zonu. Strateški je interes zatvoriti rivu u turističkoj sezoni, kazala je Hloverka Novak Srzić, a kroz model javno-privatnog parnterstva Makarska će vrlo brzo imati dvije javne garaže čime će se grad prometno rasteretiti.
Preuzimanjem gradonačelničke funkcije, odmah će pokrenuti osnivanje visoke škole ili hotelijersko-turističkog fakulteta i tako učiniti Makarsku studenstkim gradom, a navela je i nekoliko koraka kojim će ojačati makarski turizam.
– Stimulirat ćemo ugostitelje kroz smanjene cijene najma na gradskim površinama, a posebno one koji rade tijekom cijele godine do 50 %. Posebno ćemo voditi računa o ugostiteljima koji su „domaći“, dakle oni koji su u Makarskoj registrirani kao poslovni subjekti. Makarska će s okolicom imati razvijenu mrežu biciklističkih staza, a početak nekog boljeg turizma bit će izgradnja i dovršetak žičare kroz model javno-privatnog partnerstva. Konačno, Makarska mora produljiti turističku sezonu i sve gradske službe stavit će se sukladno mogućnostima  na raspolaganje makarskom turizmu, a na prvom mjestu je promjena načina rada Turističke zajednice grada Makarske, kazala je, između ostaloga, Hloverka Novak Srzić.
Više o programu možete doznati OVDJE:IZBORNI PROGRAM ZA MAKARSKU U RAZDOBLJU OD 2017 [envira-gallery id=”72577″]

17 KOMENTARI

  1. Gđa Hloverka je budućnost ovog grada,temperamentna,educirana,sposobna…ima energiju pokojnog oca a i političke i ine veze koje mogu pomoć ovom uspavanom gradu.Vjerujem da će njen program uz mladi tim i dva vrsna sportasa koji su prosli birokratsku kalvariju biti iznenađenje ovogodišnjih izbora u Ma

  2. Hloverka Novak Srzić: Neće više biti namještanja natječaja, pogodovanja, izvlačenja novaca, rastrošnosti!
    Nego samo da ja vratim imovinu ranije prokockanu..
    A onda ..

  3. predlažem da se otvore dvije funkcije i to obe zamjenici gradonačelnice :naravno Roso i Gazilj iako nemaju zajedno srednju školu .

  4. HLOVE glasaču za tr jet si makla sa spiska največe neradnike i ološi Biliča Pribislica i nekih JAŠARIJA koji su to.a kad dobiješ naceš još kukoĺja u svojim redovima.koj češ morat iskorjenit.

    • je li moguće da se ovaj pero gazilj sada bacio i u politiku.pa taj kromanjonac ima više sudskih tužbi od sanadera i vidoševića zajedno.užas.ovo nije posao za uskok treba dovest fbi da ovo raspetlja

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here