IMA LI LIDER „BEROŠA“? Znam da… mi imamo samo ministra Opsenicu!

Znanstveno je dokazano da virusi kod ljudi izazivaju smrt! Ti virusi, kod ljudske vrste, prenose se, vidi đavla, putem nasljedstva-genetički! Unutar skladnih uzajamnih odnosa vrhovnog bića i braće-rodjaka-zetova-kumova i predmetnog virusa i dalje, preko kontakata na druge osobe

Piše: Hrvatin Tomašević

Ne tvrdim s namjerom… Ali isto tako, u najtežim slučajevima, što je slučaj u Hercegovini, koruptivno rodbinska veza aktivirala je virus, koji, istom tada izaziva pandemiju najširih razmjera! Na proučavanje virusa i bakterija, troše se ogromna sredstva, stavljajući u funkciju ljudske znanstvene potencijale i resurse, diljem svijeta koji razumije njihovu opasnost. Uopće nemam sumnju, da je onih, bezobrazno javno prikazanih: 350.000 KM, koje su se salili niz grla, da bi se napunile „mišine“: braće-rodjaka-punaca-svekrvi-kumova-stožernika, preusmjerilo u medicinsku opremu, možda bi se u konačnici uspjelo u borbi protiv virusa. Ionako, nitko više ne leti preko beha neba!

Razvitak medicinske znanosti, pogotovo:higijensko-preventivne-primarne zdravstvene zaštite, nužno je doveo do međunarodne-međudržavne suradnje na području zaštite zdravlja i sprječavanja bolesti, pa tako i epidemiologije u borbi protiv virusa! Čvrsto držim, da bolest/i, odnosno nositelj virusa, nije samo pitanje osobne prirode, nego su za takva stanja zainteresirani i njegova obitelj, kako i čitava zajednica u kojoj zaraženi živi-radi-druži se! Što potpada pod javno zdravstvo! Svaki pojedinac, sada u našoj borbi protiv opakog SARS-a,tip2, može i mora dati svoj prilog za ozdravljenje zajednice u kojoj radi i živi, znajući da je to u interesu cijele nacije! Pitam Vas, da li nam je zajednička borba protiv virusa???

opsenica2 1024x685 - IMA LI LIDER „BEROŠA“? Znam da… mi imamo samo ministra Opsenicu!

Danas, u doba korone, pojačani međudržavni kontakti-suradnja u vrijednoj izmjeni medicinske tehnologije-opreme-lijekova i prijenosa znanja, preko mogućnosti donacija, uz osiguranje otvorenih prometnih koridora, neminovno bi dovelo do povećane učinkovitosti svih koji su angažirani u kriznoj situaciji! Posve sam siguran, kako bi tako poduzete mjere, pokazale rezultat, na sprječavanju širenja virusa!

Najveći doprinos, prosvjećivanju-širenju saznanja o načinu borbe protiv SARS-a,tip2, i, korištenje tog znanja u svrhu stvaranja, potrebitih higijensko-epidemioloških zaštitnih mjera, tijekom krize, dao je ministar u vladi Republike Hrvatske Vili Beroš! Nešto, nimalo slično, dobili su žitelji Hercegovine, od ministra Gorana Opsenice (član HDZ-a-BiH). Molim da mu se oprosti jer nije savladao zakletvu Hipokritu, poklonivši se vrhovnom biću. Netko može biti: dr-sc-prof-akademik, ali se u životu i u svojoj disciplini kroz praksu ne drži toga. Naprotiv, u našem slučaju, umjesto da, ministar se o suradnji dogovori s ministrom, što bi značilo da je Opsenica morao otputovati u Zagreb, kako bi naučio nešto od kolege ministra Vili Beroša, on se skrio u mišju rupu, iz koje ga izvlači HGS, za potrebe održavanja tiskovnih konferencija, na kojima se izdera na medije, jer je duboko zakopan u debelom crijevu lidera!

Naime, vrhovno biće koje u sebi ima liderske osobine i sposobnosti, ipak nošen nagonom za spašavanjem nacije, stvar uzima u svoje ruke. Da su mu ruke čiste, a namjere veličanstvene u svom dobročiniteljstvu, potvrđuje negativnim rezultatom testa na virus. Rukovođen mišlju, kako djelovanje ministra Beroša na terenu, dobiva izbore premijeru Plenkoviću, stvara plan i program za pobjedu na narednim izborima u BiH… No, potrajat će ovo…Avaj, biti će kasno i za izbore, raspisuju se u svibnju/maj? Što znači do daljnjeg… Nema smjene vlasti…ili?

opsenica3 1024x576 - IMA LI LIDER „BEROŠA“? Znam da… mi imamo samo ministra Opsenicu!

Ništa zato, ne sekirajte se raja, palo mi je na pamet i evo što bih ja tražio od domovinske Hrvatske, kako da nam se pomogne iz njihovog iskustva, ali i od naših vlasti koji su u pokušaju u dosadašnjoj borbi protiv virusa: odrediti prioritetna područja za tretman, uz popis svih koji moraju biti tretirani testovima na virus-uputite se na proces testiranja na virus- upoznati se s metodom uspostave dijagnoze i liječenja-mobilizirati zdravstveni kadar- pratiti rad i suradnju svih čimbenika, koji učestvuju u rješavanju krize, i na kraju ono najvažnije, zbog čega je, lider, dovodeći se u opasnost zadržavanja u samoizolaciji, obezglavljujući visoki dom naroda parlamentarne skupštine BiH, putujući u visoko zaraženu državu Republiku Hrvatsku morao osigurati, a nije: medicinsku opremu u kojoj bi se moralo naći najveći broj respiratora, lijekova koji se koriste za terapiju, komplete zaštitnih odjela, ne samo za osoblje nego i za pacijente, maski i rukavica za sve vrste intervencija, dezinfekcijskih i higijenskih sredstava, kako svih ostalih materijalno tehničkih sredstava za uspješnu borbu protiv SARS-a, tip2! Za neizbježno bih im stavio do znanja, da su nam potrebni specijalistički timovi, ako Hrvatska u ovo trenutku ne može ih osigurati, neka zamole svoje europske kolege, da pomognu narodima i građanima u BiH. Da sam ja bio u prilici, posve sigurno bih izbjegao naslikavanje s Jandrokovićem i Plenkovićem, jer znam da im je u tom trenutku takva slika najmanje trebala, samo im je oduzela vrijeme, koje bi koristili za rješavanje krize izazvane virusom, ali i tragičnim potresom! Na najponizniji način pokušao bih se približiti ministru Berošu, izvinjavajući se što mu oduzimam dragocjeno vrijeme i u najkraćem izložio naše potrebe i uvažio njegov odgovor na predmetnu molbu!  Zamolio bih ga da kad bude u prilici, baci pogled na papir sa detaljnom specifikacijom i terminima u kojim bi osigurali prijevoz potrebitog, za koju on može ustvrditi, da Hrvatskoj u tom trenutku nije potrebna, a nama puno znači! Ne znam da li Vam je poznato, dr.Vili Beroš je neurokirurg i ja u tome vidim razloge njegova uspješnog vođenja borbe protiv SARS-a, tip2, jer skalpelskom preciznošću odstranjuje sve negativnosti i priljepke, koji bi ga mogli omesti u njegovoj zadaći spašavanja nacije! Gdje li je vrhovno biće…Lider u doba korone???             

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here