Inspekcija Ministarstva znanosti i obrazovanja u Glazbenoj školi Makarska!

Članak 106. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi: (1) Radni odnos u školskoj ustanovi ne može zasnovati osoba koja je pravomoćno osuđena za neko od kaznenih djela protiv života i tijela, protiv slobode i prava čovjeka i građanina, protiv Republike Hrvatske, protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom, protiv spolne slobode i spolnog ćudoređa, protiv braka, obitelji i mladeži, protiv imovine, protiv sigurnosti pravnog prometa i poslovanja, protiv pravosuđa, protiv vjerodostojnosti isprava, protiv javnog reda, protiv službene dužnosti, osim ako je nastupila rehabilitacija prema posebnom zakonu. (2) Radni odnos u školskoj ustanovi ne može zasnovati ni osoba protiv koje se vodi kazneni postupak za neko od kaznenih djela navedenih u stavku 1. ovog članka. (3) Ako osoba u radnom odnosu u školskoj ustanovi bude pravomoćno osuđena za neko od kaznenih djela iz stavka 1. ovog članka, školska ustanova kao poslodavac može otkazati ugovor o radu bez obveze poštivanja propisanog ili ugovorenog otkaznog roka izvanrednim otkazom ugovora o radu, u roku od 15 dana od dana saznanja za pravomoćnu osudu, a po proteku tog roka redovitim otkazom ugovora o radu uvjetovanim skrivljenim ponašanjem radnika, u kojem će slučaju poslodavac, istodobno uz otkazivanje ugovora o radu, od radnika zahtijevati da odmah prestane raditi tijekom otkaznog roka. (4) Ako školska ustanova kao poslodavac sazna da je protiv osobe u radnom odnosu u školskoj ustanovi pokrenut i vodi se kazneni postupak za neko od kaznenih djela iz stavka 1. ovog članka, udaljit će osobu od obavljanja poslova do obustave kaznenog postupka, odnosno najduže do pravomoćnosti sudske presude, uz pravo na naknadu plaće u visini dvije trećine prosječne mjesečne plaće koju je osoba ostvarila u tri mjeseca prije udaljenja od obavljanja poslova.
Članak 106. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi:
(1) Radni odnos u školskoj ustanovi ne može zasnovati osoba koja je pravomoćno osuđena za neko od kaznenih djela protiv života i tijela, protiv slobode i prava čovjeka i građanina, protiv Republike Hrvatske, protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom, protiv spolne slobode i spolnog ćudoređa, protiv braka, obitelji i mladeži, protiv imovine, protiv sigurnosti pravnog prometa i poslovanja, protiv pravosuđa, protiv vjerodostojnosti isprava, protiv javnog reda, protiv službene dužnosti, osim ako je nastupila rehabilitacija prema posebnom zakonu.
(2) Radni odnos u školskoj ustanovi ne može zasnovati ni osoba protiv koje se vodi kazneni postupak za neko od kaznenih djela navedenih u stavku 1. ovog članka.
(3) Ako osoba u radnom odnosu u školskoj ustanovi bude pravomoćno osuđena za neko od kaznenih djela iz stavka 1. ovog članka, školska ustanova kao poslodavac može otkazati ugovor o radu bez obveze poštivanja propisanog ili ugovorenog otkaznog roka izvanrednim otkazom ugovora o radu, u roku od 15 dana od dana saznanja za pravomoćnu osudu, a po proteku tog roka redovitim otkazom ugovora o radu uvjetovanim skrivljenim ponašanjem radnika, u kojem će slučaju poslodavac, istodobno uz otkazivanje ugovora o radu, od radnika zahtijevati da odmah prestane raditi tijekom otkaznog roka.
(4) Ako školska ustanova kao poslodavac sazna da je protiv osobe u radnom odnosu u školskoj ustanovi pokrenut i vodi se kazneni postupak za neko od kaznenih djela iz stavka 1. ovog članka, udaljit će osobu od obavljanja poslova do obustave kaznenog postupka, odnosno najduže do pravomoćnosti sudske presude, uz pravo na naknadu plaće u visini dvije trećine prosječne mjesečne plaće koju je osoba ostvarila u tri mjeseca prije udaljenja od obavljanja poslova.

Imenovanje Željka Vlahe za v.d.ravnatelja Glazbene škole Makarska ne prestaje intrigirati javnost, a tim slučajem pozabavilo se i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Samostalni sektor za inspekcijski nadzor.

Naime, postoji opravdana sumnja da Školski odbor pod predsjedanjem Željke Mikavice nije donijelo zakonitu odluku jer se protiv Željka Vlahe vodi kazneni postupak i kao takav ne bi smio obnašati tako odgovornu dužnost. Da nešto nije u redu, prva je posumnjala makarska zviždačica Maja Mileta koja je na odgovornost pozvala Grad Makarsku i gradonačelnika Tonćija Bilića zahtjevajući da nešto poduzmu.

Naime, Vlahino imenovanje za v.d.ravnatelja u izravnom je sukobu sa  čl.106. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, pogotovo sa st.4. koji glasi: „Ako školska ustanova kao poslodavac sazna da je protiv osobe u radnom odnosu u školskoj ustanovi pokrenut i vodi se kazneni postupak za neko od kaznenih djela iz stavka 1. ovog članka, udaljit će osobu od obavljanja poslova do obustave kaznenog postupka, odnosno najduže do pravomoćnosti sudske presude, uz pravo na naknadu plaće u visini dvije trećine prosječne mjesečne plaće koju je osoba ostvarila u tri mjeseca prije udaljenja od obavljanja poslova.“. Svi članovi Školskog odbora bili su upoznati s tom činjenicom no to ih nije spriječilo da na mandat od godine dana imenuju Željka Vlahu za vršitelja dužnosti.
Da stvar bude još gora, Vlaho nije bio jedini izbor. Na natječaj za ravnatelja Glazbene škole Makarska javio se jedan kandidat, Alen Kajan, profesor viole, no Željka Mikavica u javnosti tvrdi da da isti ne ispunjava uvjete. Zanimljivo, Kajan do objave ovog teksta nije dobio od Glazbene škole Makarska obavijest o tome da je njegova molba za posao/kandidatura odbijena odnosno rješenje da je imenovana druga osoba i to kao v.d.?!
Sada je na potezu Ministarstvo znanosti i obrazovanja koje će, ukoliko utvrde nepravilnosti, vrlo vjerojatno poništiti odluku Školskog odbora odnosno imenovanje Željka Vlahe za v.d. ravnatelja. To će za sobom povući i neke druge posljedice u vidu raspuštanja Školskog odbora i imenovanja novog, raspisivanja novog natječaja na kojeg bi se moglo javiti puno više kandidata koji se dosad nisu usudili na takav korak.

49 KOMENTARI

 1. Makarska, jedan poznati grad,i van granica Republike Hrvatske u XXI stoljeću ima školu koja nema zakonski izabranog ravnatelja, a radi se o Glazbenoj školi Makarska. Škola odgojna ustanova, koju je osnovao Grad Makarska, kao osnivać neće ništa da poduzme, već štiti BEZAKONJE, novcima građana rade što hoće i daju kome hoće. E neće dalje. “VOLEM TE MAKARSKA”

 2. nevolem,
  skrtariju, intelektualce,
  koji vazno vrte palce,
  kupis ih za spricer i kavurmu.
  koju ja isto, odnosi se na kavurmu, ne volem…

  al’ tebe volem, to je fakat…

 3. Željka Mikavica-Vranješ, nažalost predsednica školsog odbora, prije donošenja protuzaonitih odluka, morala je biti upoznata za zakonom, jer je u Glazbenoj školi “delikatna” situacija od podizanja Optužnice protiv braćnog para Vlaho. Umijesto da smire strasti, oni su se okomili kao uvijek na onoga tko je uhvatio medu sa šapama u medu.

 4. Je li dosta ove lakrdije imena Glazbena škola Makarska!??
  Škola protivno zakonu, kršeći na očigled zakon, pokušava pošto-po to zadržati Vlahu na mjestu ravnatelja ili barem na mjestu v.d.-a, valjda dok se bura ne stiša, a onda bi opet bio ravnatelj uz blagoslov svih onih marioneta iz Školskog vijeća. (Marionete su lutke koje se pomiču tako što netko vuče konopce vezane za djelove marionete).
  E pa ne može tako. Grad, osnivač osnovne Glazbene škole ne može dopustiti sebi da ništa ne zna o ovome, jer ima svoje predstavnike u Vijeću Škole; putem ovih ljudi u svako doba, ako želi, može imati informacije o svemu. Dakle, ako ne zna, znači da ne želi znati i da krši zakon zajedno sa Školom i Vijećem;
  E sad, Vlahi istekao mandat 1.listopada, a imenovan za v.d.-a krajem rujna! Kako to?? Pa vjerovatno zato da mu ne bi prestao radni odnos, jer da su ga na mjesto v.d.-a postavili nakon 1.listop. radni odnos ravnatelja bi prestao i on bi ponovno morao zasnivati radni odnos za mjesto v.d., a to zakon brani, ne dozvoljava; čl.106. st. 3.
  GRADONAČELNIČE ŠTO ČEKATE?!! HOĆETE LI KONAČNO REAGIRATI KAO 1. ČOVJEK GRADA?? VI STE GLAVNI, VI STE NA POTEZU!!
  USKORO ĆE IZBORI, A BIRAČI ČITAJU Mega Mediu, VI STE ITEKAKO SVJESNI TOGA!!

 5. Gradonačelnik-Tonči Bilić,zamjenik Miro Družijanić / za taj resor/, Dražen Kuzmanić, Marina Andačić i dr. u Društvenim delatnostima, Zamenik nepostoječeg V.D.Popović, Predsjednica Školskog odbora sa svojim kokošinjcem, od toga su tri predstavnika Grada, koji svi plešu kako Vlaho i Vlahinica sviraju. Makarska jje osnivać Glazbene škole koja je na “tapetu” od 2oo3.g. za sve su krivi svi gore spomenuti, a za to vrijeme oni progone druge za njihove marifetluke. Usput druga zamenica gradonačelnika,je/ dipl.pravnica/a bez nje gradonačelni ne ide i na Wc, te još 10-tak pravnika, potrebno je da svi snose namjerne propuste.

 6. svim čitateljima ovog portala poručujemo, da nije problematičan izbor
  učesnika-ca natječaja za Ravnatelja Glazbene škole-
  Problem je u tome što se već od ožujka 2016 godine, krši član zakona 1o6. st.3 / pročitajte šta on donosi i na što se odnosi. Za sve je to kriv grad osnivać Glazbene škole Makarska, koji godinama dozvoljava bezakonje u Glazbenoj školi. E da je to samo u Glazbenoj školi?!
  Sijetit ćete se bar neki kao je prije nekoliko godina prošao profeser koji je naudio jednom učeniku., mladojj djevoci…. Ne ponovilo se više nikad i nigdje. Svi mi raditelji bi trebali osuditi prekršitelje zakona, a ne ih podržavati, svako od nas može biti na tom mjestu, ne kontroliranje financijskih sredstava i dr. Pometimo to najprije ispred svojih vrata, na u ovom slučaju je kriv gradonačelnik Tonči Bilić.

 7. Dugotrajno robovanje i loša gradska uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje građana da zdrav razum i prav sud u njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takavi poremećeni građani ne mogu više da razlikuju ne samo dobro od zla, nego i svoju vlastitu korist od očigledne štete.” Ivo Andić ……upravo ovo se događa u Makarskoj koliko je štete napravio Vlaho školi ,a gradska vlast ga i dalje štiti, samo da podsjetim :
  1) Sumnjiv ali prekasno : Državno odvjetništvo utvrdilo da postoji osnov sumnje da ravnatelj Glazbene škole u Makarskoj počinio kazneno djelo spolnog odnošaja zlouporabom položaja ,međutim neće ga goniti jer je nastupila zastara …objavio Index
  -Ravnateljev sexs sa maloljetnicom pao u zastaru…Slobodna Dalmacija
  2) Fashion guru u glazbenoj školi Makarska ….objavio Novi list
  3)Ravnatelj makarske glazbene škole uveo kodeks odjevanja ,a objavio slike razgolićenih učenica ….Slobodna Dalmacija
  4) Protiv ravnatelja makarske glazbene škole Željka Vlahe i njegove supruge Hane Vlaho pokrenut kazneni postupak jer je supruzi isplaćivao putne troškove punih 5 godina.
  Predstavnici grada osnivača glazbene škole oglasite se ????????????

 8. Za sve navedeno, prekršitelji i oni koji su im držali ljestve su za udaljavanje od djece, po oilitičarima i njihovim uhljebima da ne govorim. Marš sa radnih mjesta, na jaslama države i građana.
  Otvarajte privatne škole, pa da vidimo :čija majka crnu vunu prede;.
  Dosta ste bili privilegirani i zaštiteni.
  Sramota je je kao roditelja, što mi je sve promaklo ispred očiju i ušiju.

 9. ovo šta komentatori pišu sve ostaje na stranicama mega medije;
  nema nikakvoga efekta; pa vidite da Škola ništa ne radi, da grad ništa ne radi, da je Vlaho vd ravnatelja, da mu supruga obavalja posao;
  ovi šta pišu na ovome portalu nemaju hrabrosti podnit prijavu, a razne inspekcije ne čitaju mega mediju. Vlaho će vam bit ravnatelj do penzije.

 10. hahahahhhhhhhaaaaaaahhhhhhhhhhhhh
  vlllllllllllllllaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhooooooooooo
  i
  vlllllllllllllllllllllllllhhhhhhhhhhhhhiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnniiiiiiccccccccccaa

 11. PRDEC U MEĆAVI, KO TI BRANI DA PODNESEŠ PRIJAVU.
  VRHOVNA POGLAVARICA kOLINDA GRABAR KITAROVIĆ.
  NOVO USTOLIČENI PREMIJER ANDREJ PLENKOVIĆ, OBZIROM DA
  PRIPADAJU ISTOJ STRANCI, BIT ĆE OBAVIJEŠTENI O SVEMU, VEZANO ZA GLAZBENU ŠKOLU, A POSEBNO ĆE BITI ISTANUTO DA MAKARSKOJ
  VLADA SDP-E ZA TONČOM BILIĆOM NA ĆELU. TAKOĐER ĆE BITI OBAVIJEŠTENI O ČLANOVIMA ŠKOLSOG ODBORA, PO NAOSOB, TE ISTAĆI ĆE SE SKLONOSTI O SVAKOM ČLANU, I ISTAKOM DA SE IPAK RADI O ODGOJNOJ USTANOVI.

 12. sve vam je to prdec u mećavi kad je Vlaho u pitanju; on će ostat.
  Decamerone, Canzoniere, Rinascimento, Boccaccio, Petrarca….. oni su vječni
  Nego, kako to da se u sve nije umiješala i županija, jer kad malo promislimo ovo je i srednja škola, nije samo osnovna.
  Za osnovnu je nadležan grad, a za srednju školu je nadležna županija.
  Znači mogli bi se u ovu priču uključit i drugi igrači, upravni odjel županije splitsko-dalmatinske za školstvo…..

 13. Čitam članak, čitam komentare, pa pročitam prošle članke, i ne vidim ništa nego jako puno mržnje. U GŠ se očito nešto dešava, u redu… pa ste tražili od nadležnih da reagiraju, na što je grad pozvao prosvjetnu inspekciju, ona je napravila kontrolu, i sad se čeka njihovo izvješće. Tada će se utvrditi sve nepravilnosti, i poduzeti sankcije ako je nešto nezakonito. Meni se čini da su poduzeti svi koraci da se ispita zakonitost cijelog slucaja. Zar to nije cilj?! Ili je vaš cilj samo mržnja, i da maknete nekoga, bez obzira da li je kriv ili ne?!

 14. Andrija preimenuj se u Klementa. Grad je prozvao prosvjetnu inspekciju nakon što su mu komentari, ne zločesti, obični, najbenigniji komentari postali toliko dosadni, da je morao nešto poduzet. Nije to kako ti kažeš “grad je pozvao prosvjetnu inspekciju”. Da smo normalno društvo, NADLEŽNI bi odmah, na prvu informaciju o kaznenom postupku, reagirali.
  Ali kako nismo, trebalo je vuć za rukav gradonačelnika, zamjenika, trebali su im komentari do te mjere popit krv, da bi reagirali.
  Andrija nisi baš u pravu. Narod puno plaća NADLEŽNE da budu nadležni, a ima puno nezaposlenog naroda, koji bi bolje radili ove poslove koje NADLEŽNI trebaju radit, a ne rade ih.
  Dakle, nema zloče, možda pokoji komentar, ali ovdje se ukazuje na nepravilnosti, nezakonitost, BEZ ZLOČE

 15. Ok, vi ste isprovocirali inspekciju, to je super! Oni su došli, i koliko vidim, sad se čeka njihov dopis da se vidi tko, šta, kad, i gdje… Pa, zar sad ne bi bilo logično čekati dopis inspekcije, pa vidjeti šta oni kazu?! Ili ćete I dalje biti i sudac i porota?! A, to da komentari nisu puni zloće i mržnje, pa čak i uvreda, meni se baš i ne čini tako, čak ste čovjeku spominjali i familiju, i sve po spisku. Meni se to ne čini baš u redu, ali hvala Bogu, nismo svi isti…

 16. I da, može jedno pitanje? Šta da nekim slučajem(!) ta inspekcija, pa na kraju i taj sud pokažu da čovjek nije kriv za to, da li bi mu se možda ispričali?! Ili bi I dalje tvrdili da ne valja ni on, ni ovaj grad, ni država, ni sud, ni cijeli svijet?! Čisto pitam?!

  • Postavljam pitanje gradonačelniku, Tonču Biliću i onoj Kakadu cmizdravici M.A.Krivić: kao su u jednom danu suspendirali R.M. iz srednje škole, a suspendirala ga je po saznanjima školska inspekcija?
   Ž.Vlaho je k tome ravnatelj i negova žena profesor i nakon dva mjeseca, kako čitamo u medijima bila je inspekcija, a porodiljnje muke još traju. Kad porod ne ide normalno , radi se carsku rez, a ne traži način, kako zaobiči član 1o6.stav-3 zakona. Željko Vlaho po zakonu nije zaposlenik Glazbene škole Makarska, mora se javiti na slijedeći natjećaj…..

 17. Nekad je postojalo istraživačko novinarstvo. Nema ga više. Samo ime objašnjava novinarstvo koje istražuje, samo, bez da da mu drugi serviraju text. Samo istražuje, samo piše. Valjda ga je danas zamjenilo “uplašeno novinarstvo”.
  Takva je nekad bila i Kronika (ISTRAŽIVAČKA ), dok je Anđelko bio među nama.
  Danas Kronika ima Dijanu; uz dužno poštovanje, kako će Dijana poć istraživati neku temu u takama od 15 cm; kad istražuješ moraš obuće patike, baletanke ili nešto drugo što ti omogućava brzo kretanje, jer novinar istraživač mora se nahodati, puno ljudi čuti, da bi napisao text; tu je i Maja, urednica Kronike, koja opet uz dužno poštovanje, ne “piza” kao novinar. Loši su članci Kronike, ne prodaju je dobro. Na žalost. Loše obrađuje teme, a tema ima, itekakvih. Ali Kronika nema više petlju prave novine. Nema hrabrost i čast PRAVE NOVINE.
  Kronika napiše članak o Glazbenoj i Vlahi; stavi i sliku na kojoj su Mikavica, Maja Mileta i Vlaho; kao, to su protagonisti priče;
  Kao, da nije Milete, nitko ne bi ništa poduzimao, ili još bolje da nema Milete Maje ne bi bilo ni problema; kako je to prejadno; Mileta, umirovljenica ispada glavni neprijatelj Glazbene škole i Vlahe, i tu poruku čitateljima šalje upravo Kronika, jer ne zna sama istražiti i napisati članak, DOBAR ČLANAK; a materijala ima puno i puno je mogla pročitati i na mega mediji; Ali ne, Kronika se skriva iza Maje Milete, umirovljenice, zvizdačice; KAKO JADNO; Pa nije Mileta izmislila kazneni postupak, njega vodi Republika hrvatska protiv bračnog para Vlaho; on ima svoj broj K-572/16; je li Kronika otišla do Suda u Splitu istražiti da li zaista postoji taj postupak, je li Kronika otišla do Glazbene škole ili do Grada, ….. Nije Maja Mileta napisala Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, donio ga je Sabor RH; Kroniko nemoj se uvaljivat, sakrij se iza Maje Milete, ona će za vas istražiti stvar, MAJA MILETA ĆE SE IŠPORKAT ZA TEBE, A TI KRONIKO OSTANI ČISTA, LICEMJERNA OBRAZA;
  SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

 18. Mandoline i gitare, potpuno se slažem u nečemu s tobom. Dotičnu R.M. je suspendirala inspekcija, pa zar to ne treba ta ista inspekcija i sada napraviti?! Tko bi osim njih trebao napraviti taj ‘carski rez’?! Da li bi ti možda sad kad je inspekcija već bila, preuzela odgovornost otpustiti čovjeka, a da onda inspekcija nekim slucajem(!) pokaže da nije bilo nepravilnosti?!

 19. Ne hebi Andrija, mačku mater. Bucaš se u prsa ka veliki hrvat, poštovatelj zakona republike rvatske, u čemu se to vidi? Ja vidim samo lupežarije. Za sve je kriv osnivać-Grad-Tonči Bilić, županija i njen hebać župan-Žervanja.

 20. Andrija svaka ti je na mistu. Pravedan si. Ne kaže zakon da čovjek ostaje bez posla, u tome i jest stvar; kaže da se udalji od obavljanja poslova do okončanja postupka, uz naknadu plaće u visini od 2/3 dijela;
  Eto Andrija, to kaže zakon; sve ovo pisanje je zbog toga;
  To nisi razumio. A slažem se s tobom. Ne možeš nekoga razapinjati kao krivca, a sud još nije odlučio o krivnji.
  I naravno, radi se o tome da paralelno s ovim postupkom kaznenim, pa onda inspekcijskim, zatim sa udaljavanjem od obavljanja poslova, treba raspisati natječaj za ravnatelja, a ne čekati s natječajem, kupovati vrijeme za g.Vlahu, pokazujući tako da je mjesto ravnatelja Glazbene škole rezervirano za njega.
  Ne moram niti reći da sam protiv zločestih, komentara, spominjanja obitelji …..

 21. Kadija, činiš se malo kulturniji od nekih drugih, pa evo…da se i ja složim s tobom u nečemu. Da, u pravu si, izgleda da je stvarno trebalo reagirati ranije, ali očito nije, iz nekih razloga. Mislim čak da bi tako bilo bolje za sviju! Zašto!? Zaintrigirao me ovaj slučaj, pa sam malo istražio situaciju. Zato što da se reagiralo ranije, ravnatelj bi sad bio pod suspenzijom, i primao bi 2/3 plaće, ali on sad nakon isteka mandata kao ravnatelj više nije zaposlenik škole i to znači da može jedino ostati bez posla, i ikakvih primanja, za razliku od njegove supruge koja bi išla na 2/3 plaće. Ja se osobno ne bih sad, u ovom trenutku (s obzirom da se čeka izvješće inspekcije) usudio dati mu otkaz, pa da se onda kojim slučajem(!) ispostavi da nije kriv. A, da ne govorimo da u toj situaciji on ima pravo na odštetu koju ćemo opet platiti mi iz svog džepa (i vjerojatno bi bila puno viša od navodne štete što je napravio). Dalje, za grad bi bilo bolje da je reagirao ranije, jer bi tako izbjegao svu ovu blamažu koja se sad događa, pogotovo zato što je ovo izborna godina (iako sam uvjeren da bi potpuno ista stvar bila i da je bilo tko drugi na vlasti, jer su obrazovanje, kultura i mladi jako nisko na listi prioriteta političara). Eh da, upravo sam shvatio da ipak ne bi bilo to dobro za ove što komentiraju sa mržnjom i zloćom, jer onda ne bi imali gdje izbaciti sve svoje nakupljene frustracije. Još jedna stvar mi je jako zanimljiva. Tijekom istraživanja sam ustanovio čak i da je ravnatelj osim ovih navodnih, napravio i dobrih stvari za školu, kao što su omasovljavanje, i jako puno nagrada sa natjecanja, ali o tom ovde ništa nisam pročitao. Očito naš narod pamti samo ružne stvari. Ali, kao što sam već prije rekao, hvala Bogu, pa nismo svi isti. Lijep pozdrav.

 22. Andrija, ne .izdi. Šta si se uhvatio faliti Vlahu ko da ste topla braća. Poznajem ga 15.g. i o njemu se ne može ništa pozitivno reći. Nađe se neka “nobles” mama, koja sa muzikom nema veze,ima žena solada, pa zašto i njeno dite ne bi tamburalo?! Zašto se političari boje provoditi zaone, neće za dugo. Novinari (čast iznimama) pišu kako im se isplati. Mnogi prestupnici imaju bogate ujce u zemlji i inozemstvu……..

 23. Svora, nikoga ja ne hvalim, niti kudim, samo nepristrano sagledavam situaciju. Sa ovim samo potvrđivaš što sam već ranije rekao, jako puno mržnje, zloće i vrijeđanja, a bez argumenata. Pametnom dosta!

 24. Andrija, istek mandata ravnatelja i otkaz su 2 različite stvari;
  ako je bio suspendiran, a za to vrijeme mu istekne mandat, onda nije dobio otkaz, nego je radni odnos prestao istekom mandata.
  Onda nema ni odštete iz našeg džepa, nema naknade štete.

  A ovo što pišeš “Tijekom istraživanja sam ustanovio čak i da je ravnatelj osim ovih navodnih, napravio i dobrih stvari za školu, kao što su omasovljavanje, i jako puno nagrada sa natjecanja, ali o tom ovde ništa nisam pročitao.”
  Što hoćeš Andrija, pa to je njegov posao, dobre stvari za školu, nagrade….. A što je drugo trebao raditi nego to.
  Društvo smo u kojemu se hvali pristojnost, poštenje, normalan način postupanja službi, ravnatelj koji dobro, obavlja svoj posao …
  Pa to tako i treba biti, to je sve normalno, ljudi su za to plaćeni u javnim službama. To bi trebalo biti pravilo, ali je u našem korumpiranom, gnjilom društvu to iznimka, koja se onda posebno ističe kao nešto izvanredno.

 25. Andrija i Kadija, oba dva, oba dva bi ste tili biti hebeni i pošteni. Od kad e Vlaho stupio na mesto ravnatelja, sve se promijenilo, on je sebi uzeo za pravo da bude Bog i batina. On je bio školski odbor, on je bio tajnika, njegova jje uvijjek bila zadnja, al e ipak doliao. Korumpirana školska inspekcija, će za dobar objjed učiniti šta hoće, Vlaho je na tome doktorira. Nakon što je obaiješten Župan o slučaju-evima Vlahe, ufatio se za glavu i rekao proslijedite Ministarstvu. Sam Vlaho jje sa ovim makinacijama sam sebi pripilao granu na koloj je sedio. Njegov je problem što ga u tome nisu mogle pratiti dvije lalbilne osobe a to je Ž.M. i A.A., i stvorili mu još veći problem, za za to je kriv sam. Šta mislite da mu je žena slučajno otišlA zarađivati u Samostan? Nije tu je reketiranja Tanja, da se ne vrati raditi u Bašku Vodu, jer nezakonito radi u Makrskoj

 26. Kadija, nisi me razumio, on je i dalje zaposlenik (kao v.d.), a inspekcija treba ustanoviti da li je sve legalno. I, samo sam rekao da bih ja, da sam odgovorna osoba, pričekao izvješće inspekcije.
  A za drugi dio, a ja čak i svoju djecu kad nešto dobro naprave, pohvalim, a kad nešto zabrljaju, onda ih kudim, iako je njihov posao sa odrastaju, igraju se, dobro uče! A, mogao bih još puno primjera dati, ali bi opet govorili da sam na strani g.Vlahe, tako da ću svoje mišljenje zadržati za sebe, jer nisam na ničijoj strani.

  • DORH, je podigao optužnicu protiv bračnog para, Željko i Hana Vlaho, a ti bi ga u njegovim negativnostima preodgajao?! Smiješno! Zar nisi pročitao tekst, i član 106, st.3 zakona.
   Vjerujem da je novinar ozbiljan i svjestan kakve poslijedice snosi za pisanje ne istine.

 27. Andirija moj i ja bi Vlahu hvalija al ne mogu….dok je moje dite bilo u toj školi ,a Vlaho je predava solfeggio ni jedan učenik nikada nije uspio u Splitu položiti prijemni.Sve šta on nije uspio dicu naoučit za 6 godina pok.prof.Verunica usipo bi za godinu dana.Svi koji su mislil dalje morali su u Verunice na repeticije.Bog mu da pokoja zahvaljujući nesposobnom Vlahi kupio je stan u Makarskoj.Zato nemoj molim te o njegovim sposobnostima.Istraži malo bolje.

 28. Andrija ti si podvojena ličnost. Čemu Vlahi zasluge? zato što su dica talentirana, a profesori, ne svi, pravi i stručni. Za Vlahu se zna za što je “sposoban” za nemoral i drugo. Činjenica je da se u ovoj hrvatskoj kaljuži godinama održavao sa dobrim vezama i reketarenju.

 29. Ma o kakvoj mržnji i zloći govorite.Pa ljudi moji Vlaho i Hana imaju kćer 10 godina a DORH ga tereti za nezakonito isplaćivanje putnih troškova suprugi od 2007 do 2012.Umjesto da svi vršite pritisak da lopov ne može biti na čelu jedne odgojno obrazovne ustanove vi druge osuđujete pišući kako ga neko mrzi.Ma, ja sam zato , kad ste slipi pored zdravih očiju da Vlaho bude doživotni ravnatelj, a svaka kuća u čast Vlahi uz račun za otpadne vode neka uplati i 100 kn za Vlahu i njegova dobročinstva.Bidan čovik mora je isplaćivati putne troškove jer od istoka do glazbene ima 60 km.Toliko o nesretnim ljudima koji šire zloću protiv ove fine i poštene obitelji Vlaho.

 30. Da bi čovjek mogao stati na čelo grada i gradske uprave, mora imati osnovno znanje o vođenju grada i znanje o upravi, mora imati grintu vođe, mora biti poštovan, njegova se riječ mora poštovati, poželjna bi bila i karizma, ali to je već luksuz; gradonačelnik Bilić sve to nema, na žalost; na žalost kažem, jer bih volio da svaki gradonačelnik koji zasjedne na to mjesto bude bolji od boljega, i esdepeovac i hadezeovac i ostali; e sad, da je ovaj bar svjestan tih mana!; suprotno, on je uvjeren kako je odličan na mjestu gradonačelnika, jer je valjda godinama bio gradski vijećnik, pa kao ima neko iskustvo čovjeka od zakona; a čovjek, g.Bilić, do ovog je posla upravljao auto-školom sa 5,610 ili koliko već zaposlenih; ne da podcjenjujem, ali nije dovoljno biti šef auto-škole, da bi skočio na mjesto 1. čovjeka grada; a osim toga, ima lošu narav, lošu u smislu da se sa svim privrednicima u MA posvađao; Ravlić, Jujnović, Čović, Lučić…. ima li još koji?
  Još bi taj čovjek na mjestu gradonačelnika morao imati petlju ŠEFA, dakle kad naredi, naređenje se izvršava i nema BOGa;
  I sad, ni s ovom nesretnom Glazbenom školom ne zna postupiti;
  dopušta da se krši zakon, evidentno; da se proračunski novac rasipa;
  da ga članovi Vijeća Škole na vrijeme ne izviještavaju o nepravilnostima (nisu znali za kazneni postupak hahahaha ), da je na čelu Škole Vlaho protiv kojega Drž Odvjetništvo vodi kazneni postupak, da se kandidatu koji se javio na natječaj ne da očitovanje kad se već odluči da ne udovoljava uvjetima; treba li još nabrajati?!
  GRADONAČELNIČE, BRZO SU IZBORI, PA DAJTE BAR OVE POSLJEDNJE MJESECE PRED IZBORE MALO ENERGIJE, AUTORITETA, ODGOVORNOSTI; NEMOJTE SAMO LORI BACATI U VATRU PRED ZAŠTITARE, BAGERE, BIJESNE STANARE; DAJTE MALO I VI STANITE KAO PRVI.
  DAJTE KONAČNO BUDITE G R AD O N A Č E L N I K

 31. Ajmo trio sa Dumine ledine ( Mileta, Meglić, Kajan ) dosta je bilo. Dosta je laži, podmetanja, sa Vlahom i bez Vlahe. Mileta sanjaš li Vrkaša koji je umra vracajući tvoje kredite ? A Ivandića koji je proganjan isto po tvojoj prijavi ? Dali je osuđen ? A Kajan ? Tek će odgovarati za porezne prijevare jer je radio na dva mjesta u isto vrijeme. Koja ekipa pravednika i boraca za ljudska prava. Zvuždačica ? Koga li je to ona izviždala ? Gradonačelnik je za vas oličenje poštenja !

 32. HAHAHAHA, Jadnici, koga srbi taj se češe. Oprostite na žurbi, žuri mi se
  u Kanadu ujaku koi je vođa .etničke emigracije. Pozdrav svim .edofilima u Makarskoj.
  Biliću svaka čast, jer ne vidi dalje od nosa.

 33. Uhvatili ste se gradonacelnika sada jer neznate vise kojim oruzjem bi pucali ! A sve u prazno ! Vrsite pritisak na njega …. Pre smijesno ! Ovaj grad je stvarno poseban .. Zivim tu vec 20 god. I nisam jos uspjela razumjeti ove ljude. Bavite se tudim zivotima jer nemate svoj. Pa ljudi moji kako vas nije sram ?? Obitelj koju prozivate znam par godina i imam samo rijeci hvale za njih . Nije za ludu ona ‘ Za dobrim konjem se prasina dize’

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here