Ivan Šimić kandidat Živog zida za makarskog gradonačelnika!

Tjedan dana nakon što je na tiskovnoj konferenciji obznanio kako s listom „Za Makarsku“ kreće u utrku za gradonačelnika Makarske na svibanjskim lokalnim izborima, Ivan Šimić predstavio se danas u hotelu Biokovo kao kandidat Živog zida za tu funkciju.

Koliko im je Makarska značajna, Živi zid je iskazao dolaskom samog predsjednika najmlađe parlamentarne stranke Vilibora Sinčića, ujedno saborskog zastupnika. Podršku je Šimiću došao dati i Branimir Bunjac, također saborski zastupnik Živog zida. Okupljenim novinarima Sinčić je kazao kako lokalne izbore započinju iz Makarske. Natjecat će se sa stručnim ljudima, poduzetnicima, inovatorima, kakav je Ivan Šimić, izumitelj i vlasnik vjetrosolane u Kravici. Takvi nam otvaraju vrata budućnosti, rekao je.
Ivan Šimić ocjenjuje kako je smjenjivanje dviju stranaka na vlasti, HDZ-a i SDP-a, uzrokovalo stagnaciju društva na svim razinama i dovelo građane do egzistencijalnih problema. Kako na državnoj tako i na lokalnoj razini. Makarska ne potiče poduzetništvo, stvorila je monolitno poduzetništvo. Namjesto nekadašnjih proizvodnih pogona  sada se otvaraju trgovački centri. Osvrnuo se na niske grane kulturnog života u Makarskoj, uništene infrastrukture, što ima za posljedicu pada cijena turističkog smještaja. Obećao je otvoriti kulturne sadržaje, poboljšati infrastrukturu i podići standard trurističke ponude i Makarske kao destinacije.
Sinčić je predstavio Šimića kao poduzetnika i inovatora. Usvajanjem tehnologije njegovih vjetrosolana Hrvatska bi od uvoznika soli (250.000 t godišnje) mogla vrlo brzo postati ozbiljan izvoznik, a ujedno zaposliti u proizvodnji soli 10.000 radnika. Za svoj izum Šimić je nagrađen Zlatnom kunom i Zlatnom plaketom.
– Infrastruktura je na najnižim garnama zbog čega se smještaj kao osnovni makarski proizvod, prodaje po najnižim cijenama. Nužno je revitalizirati infrastrukturu i sve institucije, od sportskih, zdravstvenih, kulturnih, do pojedinca, naglašava Šimić. – Radimo listu za Makarsku i otvoreni smo za sve političke opcije, stranke i pojedince, s lijeve ili desne opcije, da se okupimo na rečenim načelima, dodaje Šimić.

28 KOMENTARI

 1. Jos jedna nezavisna lista za bolju Makarasku,sjetimo se samo Lalica i njegovih obecanja..Ovo ce isto zavrsit s 1-2 vijecnika i priklonit ce se stranci koja bude imala gradonacelnika

 2. Pa sta je ovim likovima minjaju stranke ko mudante svakih tjedan izbor jedan! Simic sa sektasima, torcidi se uvalio lazo i protrka oni ce sa sdp koalirat, ajme nama mislili smo da nemoze gore, ali moze.

 3. lalic je govno i prevarant kao i alexander bajic kojemu su uzeli bilic i ekipa stan u zg i nemoze se uspoređivati s nikin a kamoli s šjor Ivanom jer Ivan je za razliku od njih čovik i gospodin….Šimiću svi smo za te.. makarska .

 4. .
  urednistvu i idiotima koji pisu pizdarije;

  Kobogda ima pune dzepove para a nemoga ih cim uzeti
  Kobogda te slipa po svitu vodali
  Kobogda ti sve pocrnilo a oci ti pobilile
  Kukom te po Neretvi trazili
  Kobogda te djava izgulija iz greba kad te unutra metnu.
  O Ivanu Simicu nista lose!

 5. Zbog budala kao sto je danasnji tajnik si mora izac iz stranke di si utemeljitelj, i pokazi govnima di im je kanalizacija.
  Samo šimicu hocemo reviziju svih javnih poduzeca

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here